Silivri Facebook
banner88

SIMSIKI SARILALIM BİR OLALIM BİRLİKTE OLALIM...

GÖNÜL SOFRALARI SEMİZKUMLARDA KURULDU

 

İBB tarafından düzenlenen sokak iftarları kapsamında Silivri Semizkumlar Mahallesinde 2  bin kişilik iftar yemeği düzenlendi. Semizkumlar ve Cezaevi lojmanlarında kurulan sofralara yoğun ilgi vardı. AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır’ın da katıldığı iftar yemeğinde birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verildi.

 

BU SOFRALAR’DA KOMŞULUK HAKLARI VAR

 

İlk olarak Semizkumlar Mahallesinde ki iftara katılan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş burada iftar öncesi yaptığı konuşmada, “ İBB Başkanımıza bizlere bu sofraların etrafında buluşma imkanı sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Bizler bu sofralara oturduğumuzda bir birimize olan komşuluk haklarını da yerine getiriyoruz. Bu sofralarda manevi bağlarla kardeşlik duygularımızı pekiştiriyor, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiriyoruz. Kardeşlik ve komşuluk bağları ile kurulan bu sofraların ve Ramazan ayının bereketi üzerinize olsun. Ben şimdiden mübarek kadir gecenizi ve ramazan bayramınızı tebrik ediyor, hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.

 

 

KAÇIR “BİZ BİRLİKTE TÜRKİYEYİZ”

 

Semizkumlar Mahallesinde gerçekleştirilen iftar da söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır ise  konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bu iftar sofralarında sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Belki sizlerin evlerinde çok daha güzel sofralar kurma imkanınız var. Bunu biliyoruz. Ama bu sofralarda bulunan, doğulu, batılısı, kuzeyli, güneylisi, zengini fakiri, patronu işçisi ile bu milletin bütün unsurları burada. Hepimiz bir aradayız. İşte bu ilişkiler kuvvetlensin, pekişsin diye bu sofralar kuruluyor. Bu sofralar aç insanları doyurmak için kurulmuyor. Bu sofralar az önce söylediğim gibi, bütün unsurların bir arada, bir sofrada buluşturarak, kardeşlik, komşuluk, bağlarını kuvvetlendirmek için kuruluyor. Aynı sofrada aynı lezzeti paylaşmak ve bir birimizin yüzünü görmek için kuruluyor. İşte bu bağlar sayesinde bizi birbirimize düşüremiyorlar. Bu sebeple bu manevi bağlarımıza sımsıkı sarılalım, bir olalım, birlikte olalım. Çünkü biz birlikte Türkiye’yiz.” dedi.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol