Silivri Facebook
banner88

Soydaş : ''AK Parti'den bu koltuğu söke söke alacağız.''
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Yaklaşan yerel seçim öncesi durum değerlendirmesi yapan Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanı Teoman Soydaş, iddialı açıklamalarda bulundu. Konuşmasına, geçtiğimiz günlerde Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun AK Parti hakkında çıkan ‘Yüzde 47’nin şımarıklığıyla her şeyi böldüler, kavga ticareti yapıyorlar’ şeklinde ki açıklamasını değerlendirerek başlayan DP Silivri İlçe Başkanı Teoman Soydaş, şu cümleleri kullandı;
 
“AK Parti’den bu koltuğu söke söke alacağız”
“Genel Başkanın açıklamasını çok mantıklı buluyoruz. AK Parti ummadığı bir oy potansiyeline sahip olmuştur. İstediği gibi kanunları çıkaran, kanunları iptal eden bir başbakanlık ve hükümet oluşmuştur. Silivri’de kaç tane beldemizin kapandığını biliyoruz. Beldeleri kapatarak kendilerine göre bir hesap yapıyorlar. ‘Silivri tekrar elde kalabilir mi?’ diye düşünüyorlar. Biz DP olarak beldelerde çok güçlü bir durumdayız.
 
Silivri merkez ve beldelerde AK Parti’den bu koltuğu söke söke alacağız. Bu kadar da iddialı konuşuyorum. Çünkü burada yapılmış bir haksızlık da var. ‘Celaliye Kamiloba’nın Silivri’ye bağlı kalması durumunda, Demokrat Parti rahatlıkla yerel seçimi alacaktır ama Büyükçekmece’ye bağlarsak, getirdiğimiz oylarla birlikte biz yine Silivri’de AK Parti olarak iktidar oluruz’ diyerek planlar yaptılar ama umdukları gibi olmayacak.
 
Halkın teveccühü de Demokrat Partili bir belediye başkanını koltuğa oturtmak. Mevcut belediye başkanımız Demokrat Partiliydi. Belde Büyükçekmece’ye bağlanınca bizden ayrıldı. Demokrat Parti’ye gelecek oylar, Büyükçekme’ye gitti. Büyükçekmece bizi ilgilendirmediği için, biz Silivri’de ki oy potansiyelimize bakıyoruz. Selimpaşa, Kavaklı, Ortaköy, Değirmenköy, Gümüşyaka ve Büyükçavuşlu’da ciddi bir oy potansiyelimiz var. Bunlarla birlikte merkezde de göstermiş olduğumuz aday Silivri’nin saygın, dürüst ve örnek kişilerinden biri olacaktır.”
 
Adaylarının Silivrili bir doktor olduğu konusunda ki iddiaların doğru olmadığını söyleyen Soydaş, “Bunu şimdi deşifre yaparak, ismi ön plana çıkarmamız doğru olmaz. Yeri geldiği zaman açıklayacağız.” dedi. Celaliye Kamiloba Belediye Başkanı Rıdvan Yavuz Bilge’nin Demokrat Parti’den ayrılarak, CHP saflarında yer almasını değerlendiren DP İlçe Başkanı Teoman Soydaş “Bu onun şahsi düşüncesidir. Saygı duyarım. Demek ki Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapmak istiyordu. Yolu açık olsun. Bizim tepkiyle hiçbir zaman işimiz olmaz. Biz her zaman doğruların yanındayız. Yanlışların da kesinlikle yanlış olduğunu ifade ederek, karşısında olduğumuzu bilmenizi isterim.” şeklinde konuştu.
 
“Silivri Belediyesi’ni % 50’nin üzerinde bir başarıyla alacağız”
Soydaş açıklamalarına şu sözlerle devam etti “Şuan da 35 gündür yönetimdeyiz. Köy köy, belde belde, kahve kahve dolaşıyoruz. Halkın teveccühü Demokrat Parti’de aşikar. Bu inkar edilemez. İnsanlar Demokrat Parti’ye susamışlar. Biz yaptığımız ziyaretlerde bu insanları gördük. AK Parti’yi % 47 ile getirdiler ama biz Silivri Belediye Başkanlığını % 57 ile alacağız. Bu kadar iddialıyım. Belediye başkan adayımızda çok önemli. Biz Silivri’de % 50’nin üzerinde başarı sağlayabilecek kapasitedeki insanlarla çalışıyoruz. Bütün arkadaşlarımız aynı özveriyle çalışmalarını sürdürüyorlar. Gümbür gümbür geliyoruz. Belediye başkanlığını alacağız, bu da genel başkanımıza hediyemiz olacak.”
 
Melis AVCI
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol