Silivri Facebook
banner88

Tabak resmen CHP'li

Haber:Melis AVCI

 
Celaliye Belediye Başkanı Rıdvan Yavuz Bilge’nin ardından, Ortaköy Belediye Başkanı Erdinç Tabak’ta Cumhuriyet Halk Partisi saflarına katıldı. Geçtiğimiz Cuma günü saat 18.00’da CHP Silivri İlçe binasında yapılan rozet törenin de Ortaköy Belediye Başkanı Erdinç Tabak’ın rozetin, CHP İl Başkanı Gürsel Tekin taktı. Çok düşündüğünü, karar vermekte zorlandığını belirten Tabak, konuşmasını yaparken gözyaşlarını tutamadı.
Yapılan konuşmalar Sarı Saçlı Mavi Gözlü şarkısı ve Onuncu yıl Marşıyla sık sık kesildi. Ortaköy Belediye Başkanı Erdinç Tabak’la birlikte toplam 45 kişi partiye üye oldu.
 
Yıldırım: “İktidar yolunda bizlere katılan arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyorum”
 
İlk konuşmayı CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım yaptı. Yıldırım “2002 AKP iktidarıyla başlayan süreç, sürdürülen politikalar, bugüne kadar hiçbir dönem bu kadar kötü olmamıştı. Yolsuzluk ve talan hiçbir dönem bu kadar ayyuka çıkmamış, bu kadar çoğalmamıştı. Değerli arkadaşlarım, şimdi sözün bittiği yerdeyiz. Artık, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, sosyal demokrat anlayışların iktidara gelmeleri gerekiyor. Bunun ilk adımı da yerel yönetimlerden başlıyor. İnanıyorum ki bunun ateşini de biz bugün buradan yaktık. Ben bugün burada Cumhuriyet Halk Partisi saflarına katılan, bundan sonra bizlerle birlikte omuz omuza, can cana, gönül gönüle yürümeye karar veren başta Ortaköy Belediye Başkanıma, diğer partilerden istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi saflarına katılan, siyasete ilk kez bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nde başlayacak olanlara, hoş geldiniz diyorum. Bundan sonra beraber yürüyeceğimiz iktidar yolunda, kolaylıklar ve başarılar diliyorum.”
 
Tekin: “AKP’nin tek yaptığı şey kendi yandaşlarına rant sağlamak oldu”
 
Yıldırım’ın ardından konuşma yapan CHP İl Başkanı Gürsel Tekin, bu ziyaretin gecikmiş bir ziyaret olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Son bir yıldır hiç tatil yapmadan, günde 15 saat çalışıyorum. Bende eski bir belediyeciyim. İstanbul tarihinde görülmemiş tahribatı ve yolsuzluğu bu dönem yaşıyor. Ben bunu ilk geldiğimden beri söylüyorum. İstanbul’da hakkımda 7 ayrı dava açıldı. Adama hırsız demişim dava açmıyor, yolsuzluk yapıyorsunuz diyorum dava açmıyor. Çete demişim onurlarına dokunmuş dava açmışlar.”
 
stanbul’un bugün böyle olmasının tek mimarının Başbakan olduğunu söyleyen Tekin “Kendisi birçok kez söylemiştir ‘Bu CHP taş üstüne taş koymadı’ diye. Belediyecilik yapan arkadaşlarımız çok iyi bilirler. 1940 Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadrosu, İstanbul’un 5000’lik planlarını yapmıştı değerle arkadaşlar. Yine 1941 yılında İstanbul’un ilk metro planını yapan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Son 15 yıldır, İstanbul’da AKP’nin tek yaptığı sadece kendi yandaşlarına ve kendi medyalarına rant yarattılar. Melen Çayı projesi ile  İstanbul’un su sorunun çözüldüğünü söylediler. Aradan geçen 8 ayın sonunda Belediye Başkanı çıktı ve ‘Pardon, 160 günlük suyumuz kaldı’ dedi. Böyle bir komedi ancak bu iktidar döneminde olur” şeklinde konuştu.
CHP İl Başkanı Gürsel Tekin, yaptığı konuşmasının ardından, Ortaköy Belediye Başkanı Erdinç Tabak’ın rozetini taktı. Tekin, Tabak’a ‘hayırlı, uğurlu olsun’ dedi.
 
Tabak: “CHP’nin tek bir muhalefeti vardır, o da kendisidir”
 
Rozetinin takılmasının ardından bir konuşma yapan Ortaköy Belediye Başkanı Erdinç Tabak, konuşurken, gözyaşlarını tutamadı. Tabak: “Kendi açımdan söylüyorum, bugün benim için tarihi bir gün. Kolay değil 15 yıl bir başka partiden belediye başkanlığını sürdürmüş durumdayım. Orada ki arkadaşlarımla da bugüne kadar hiçbir husumetim olmamıştır. İl başkanım bu sözlerimi hoş görsün; bu kararı vermek benim için hiçte kolay olmadı. Ama karar verdikten sonra bütün mücadelemizi Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarısı için vereceğiz. Bizleri kabul ettiği için tüm Cumhuriyet Halk Partisi ekibine çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi için en iyi mücadeleyi vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Başarıya ulaşmak çok zor değil. Önemli olan birlik ve beraberlik değerli arkadaşlar. Şuan da 5 tane belediye başkanlığına aday arkadaşım var hepsine başarılar diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazanması için ellerinden geleni yapacaklarına ben eminim” şeklinde konuştu.
 
Tabak konuşmasına şu sözlerle devam etti “Herkes, her tarafta bir şeyler söyleyebilir. Şu birlik ve beraberlik sağlandığı sürece Silivri Belediyesi’nin alınmaması mümkün değil. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tek bir muhalefeti vardır. O da kendisidir. İçimizde bu sorunu çözdüğümüz zaman başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Bunu söylerken kimseyi rencide etmek için söylemiyorum. Bütün belediye başkanı aday adayı arkadaşlarım söz versin. Kim aday olursa olsun birbirinizi destekleyeceğinize söz veriyor musunuz? Duyuyorum ki bütün arkadaşlar evet dedi. Bu duygu ve düşünceler içinde olduğumuz sürece ben burada seçimi alacağımıza yürekten inanıyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol