Silivri Facebook
banner88

Tantan'dan Erken Start
 
Kaynak : Değişim Gazetesi

Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan Muhtarlar Derneğine bir ziyaret gerçekleştirdi. Tantan toplantıda muhtarlarla sohbet edip Silivri’nin genel durumu hakkında görüşlerde bulundu. Belediye başkanlığı için Yurt Partisinden aday adaylığını açıklayan Alper Eren ise iddialı konuşmalar yaptı.
 
Silivri’deki kaynakların muhtarlara bir faydasının olmadığını belirten Tantan konuşmalarında şu ifadelere yer verdi.
“Silivri’de ki muhtarlıkların işi zor. Çünkü Silivri’de ki kaynakların muhtarlara bir faydası yok. Kaynak yapabilecek alt yapıya ihtiyaçlarınız var.  Türkiye şu anda biz çözülme noktasına gelmiştir ve bu çözülmeyi durduracak kişilerde tabiî ki bizleriz. Şu anda vatandaşlarımızın şikâyet etme gibi bir durumları yok. Kendi kendimize biz yurttaş olarak ne yaptık nerde hata yaptık diye sormalıyız. Ülkemizin geleceğini garanti altına alabilmek için hangi doğrularla birleşeceğiz bunun bilincinde olmamız gerek. Zaten her şey alenen ortada.
 
Eğer bir ülkeyi yönetmeye talip siyasi liderler Amerika’dan icabet almadan Türkiye’de iktidara gelemez diyor ve yurt dışına gidiyor burada kalabalıklar karşılıyorsa bunda hepimiz suçluyuz. Tarih bizi suçlu olarak yazacak.”
 
Tantan:“Biz Silivri’de kendi hakkımızı sahiplenmedik.”
“Bize bürokraside dürüst insanlar göreve gelmez dediler. Siz bizim Belediye başkanlığında, milletvekilliğinde bakanlık görevinizde nasıl çalıştığımızı biliyorsunuz. Halkımızda adaletli olma sahiplenme, iyiyi kötüyü ayırt etme gibi bütün duygular var. Ama yılar içerisinde bu duygular çökertilmiş vaziyette. Vatandaş namuslu insanlar gelsin beni bu bataklıktan çıkarsın diye bekliyor. Biz Silivri’de kendi hakkımızı sahiplenemedik. Şimdi tekrar kendi kimliğimize bürünme zamanı gelmiştir. Şundan emin olun ki Türkiye üzerinden beslenen insanlar sizin evlerinizde uyuduğunuz kadar rahat uyuyamazlar. Her an vatandaş gelip beni yargılayacak korkusu vardır. Zaten cezalarını bütün milletin önünde görüp çekecekle. Siyasette bu güne kadarki kaybedişimizin altında kavga ortamları yatmaktadır. Şimdi bütün her şey açığa çıkmıştır. Yani kimin sağcı kimin solcu gibi gözüktüğü, kimin dini kullandığını, insanları gençleri aldattığını hepimiz gördük. İnsanların zihinleri gasp edilmiş şekilde. Bütün bunlardan artık ders çıkarmamız lazım. İktidar yönetemiyor muhalefet ise yönetmek için hiçbir çaba içerinde değil. Halkın önüne bile çıkmıyor.”
 
“Trakya tarlasına bile ayçiçeği yerine kanola ektiriyorlar.”
“Ekonomimiz zaten çökmüş. Şimdide ayçiçeğini ortadan kaldırıp kanola ektiriyorlar. Ayçiçeği bizim bir kültürümüz. Şimdi o yağlı tohumlarda genetiği değişmiş ürünlerle yağ yiyoruz. Uzmanlar uyarıyor hücre yapınız değişecek bir sürü şey olacak ama dinleyen yok. Birde Türkiye için gıda ülkesi diyeceğiz. Yasalar bakımından geçmişten bugüne sadece bu hükümet döneminde değil bizim hükümet dönemimizde de aynı şeyler oldu. Geçmişten bugüne kadar çıkan yasalara baktığınız zaman biz modern köle gibi kullanılmak üzere yasalar çıkartıldı. Böyle giderse önümüzdeki süreçte Bizde onların birer kölesi olacağız.
 
İktidara siz geldiğiniz zaman yani halk geldiği zaman o Türkiye’yi soyan medya patronu Türkiye’yi sömüren o insanları önünüze çıkıp soyduklarıyla size teslim olacaklar. Biz her zaman onurumuzu şerefimizi haysiyetimizi yükselten bire toplum olacağız. Yeni bir oluşum içine gireceğiz ve Hiçbir şeye seyirci kalmayacağız.”Dedi.
 
Alper Eren:”Silivri’yi Silivrili olarak yönetmemiz açısından bizim bu topraklara ihtiyacımız var.”
 
Saadettin Tantan konuşmasının ardından sözü aday adayları Alper Erene bıraktı. Yurt Partisinden aday adaylığını açıklayan Alper Eren:
 
“Bizim bu topraklara ihtiyacımız var. Bugüne kadar hep Silivri’yi başkaları yönetti. Ben Ali paşalı olarak yani bir Silivrili olarak aday adaylığımı açıklıyorum. Burada doğan dedelerimle Trakya kültürümle Silivri’yi bir Silivri olarak yönetmeye talibim.
 
Mümin Öngören:”Yerel yönetimde namussuz cesurlar ortada”
Alper Erenin adaylığını açıklamasının ardından hala MHP partisine üye olan emekli kurmay Albay Mümin Öngören sözü alırken ilginç ifadelerde bulundu.
 
“Yerel yönetimde namussuz cesurlar ortada. Biz halka hizmetteyiz. Gençlerin önünü açmanın peşindeyiz. Bakıyorsunuz nerde hırsız var nerde eroinci var bu siyasetçinin arkasında. Eren’in de dediği gibi bizim bu topraklara ihtiyacımız var. Silivri’yi Silivrililer yönetir. Bunun lama cimi yok. İsteyen istediği kadar bağırsın. Gidin CHP ilçe başkanının ofisine bakın Mardin’in resmi var. Silivri’ye Mardin’in resmi yakışmaz. Çünkü Mardin de benim Silivri’min resmini astıramazlar. Gitsin istediği resme istediği yere assın. Silivri’deyseniz Silivrili olmak zorundasınız. Onlar bizim kültürümüze uyacak. Bizim bir Trakya Rumeli kültürümüz var. Politikanın en kirlileri bu bölgede. İstedikleri kadar geniş gösterişli odalarda otursunlar. Sonuçta ne iktidar ne muhalefet olarak halkın isteklerine cevap veremeyecekler.”Dedi.
 
Tantan:”Göreve gelmemizden korkuyorlar.”
Toplantıda son sözü tekrar Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan aldı. Tantan Ereni sonuna kadar desteklediklerini belirterek;
 
“Türkiye’nin su gibi temiz bir arşive ihtiyacı var. Biz milletin hakkını gasp etmemiş kişilerle görüşüyoruz. Sorun şu; namuslu insanların göreve gelmesinden korkuyorlar. Çünkü eğer biz gelirsek Tantan bize bir şey yedirmez bir şey içirmez biz mahvoluruz korkusu var. Yetenekli insanları bir araya getirme çabası içindeyiz. Çalışmalarımız engelsiz devam edecek.” Dedi.
 
Müge CESUR
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol