Silivri Facebook
banner88

 

CHP İlçe Başkanı Tuğlu, basının üzerinde büyük baskılar olduğuna dikkat çekti ve ekledi;

 

“Taraf olmayan bertaraf ediliyor”

 

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, “AKP iktidarı döneminde, gerek ekonomik bahaneler ortaya atılarak, gerekse yandaş olma zorlamalarıyla, ‘taraf olmayan bertaraf olur’ anlayışı çerçevesinde, her yıl yüzlerce basın emekçisinin işine son verildiği bir süreç yaşanıyor” dedi.

 

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, 10 Ocak Gazeteciler günü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, basının demokrasinin gelişmesindeki önemine vurgu yaparak, “Biz CHP olarak, gazetecilerin, toplumun haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı ilkeleri doğrultusunda çalışmalarını engellemeye yönelik her türlü anti demokratik hareketin ve tavrın sonuna kadar karşısında olacağız” dedi.

 

TUĞLU: BASININ DEMOKRATİKLEŞMEDEKİ ROLÜ BÜYÜKTÜR

Tuğlu, açıklamasında şunları kaydetti: “10 Ocak 1961tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasa ile gazetecilerle ilgili çalışma mevzuatında yapılan iyileştirmeler sonucunda 10 Ocak günü,  “Çalışan Gazeteciler Bayramı” adıyla kutlanmaya başlanmıştır. Maalesef sonrasında ve özellikle 12 Mart döneminde gazetecilere verilen haklarda geriye gidişler yaşanmasıyla birlikte 10 Ocak bayram olmaktan çıkartılıp “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak ilan edilmiştir.

Ulusal ve yerel düzeyde ülkemizin dört bir köşesinde, dünden bugüne önemli mesafe kat eden Türk basını ve emekçileri, her türlü sorunlarına, maddi manevi sıkıntılarına, yapılan tüm baskı ve sindirme politikalarına karşın, her zaman sorumluluklarının bilinciyle hareket etmişlerdir. Demokrasinin gelişmesine, yerleşmesine, özgürlüklerin hayata geçmesine katkıda bulunmuş ve bulunmaya da devam etmektedirler. 

 

“HAYATİ ÖNEM TAŞIMAKTADIR”       

Basının haber alma özgürlüğü, tarafsız bir şekilde kamuoyuna bilgi sunması ve toplumun sesi olma görevini yerine getirmesi yerine getirmesi özgürlüğüne ve bağımsızlığına düşkün toplumlar için hayati önem taşımaktadır.

 

“BASINA KARŞI YAPILAN ENGELLEMELERİN KARŞISINDAYIZ”

Biz CHP olarak, gazetecilerin, toplumun haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı ilkeleri doğrultusunda çalışmalarını engellemeye yönelik her türlü anti demokratik hareketin ve tavrın sonuna kadar karşısındayız.

 

“TARAF OLMAYAN BERTARAF EDİLMEYE ÇALIŞILMAKTADIR”

Bugün geldiğimiz noktada, AKP iktidarı döneminde, gerek ekonomik bahaneler ortaya atılarak, gerekse yandaş olma zorlamalarıyla, “taraf olmayan bertaraf olur” anlayışı

çerçevesinde her yıl yüzlerce basın emekçisinin işine son verildiği bir süreci yaşamaktayız.

 

“SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Bu nedenledir ki, halkın özgürce haber alabilmesi, olayların kamuoyu vicdanına sunulabilmesi ve her şeyden önemlisi demokrasinin yaşayabilmesi için, tüm baskı ve zorlamalara karşın görevini layıkıyla yapmaya çalışan basın emekçilerine sonuna kadar sahip çıkmalıyız.

 

“BİZİM İKTİDARIMIZDA ‘BAYRAM’I KUTLAYACAĞIZ”

Tüm bu sıkıntıların çözüm noktasında yer alan CHP’nin iktidara geldiği gün, örgütlenmeden mahrum bırakılmış, yandaşlıkla işi arasında tercih yapmaya zorlanmış, 212 sayılı yasa yerine iş yasasına göre çalıştırılarak birçok hak ve çıkarları ellerinden alınmış basın emekçileri gerçek hak ve özgürlüklerine kavuşacaklardır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim iktidarımızda “Çalışan Gazeteciler Günü” değil “bayramı” kutlanacaktır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde siz çok değerli basın emekçilerinin gününü kutluyor, görevi başında hayatını kaybeden tüm basın şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Başta Milletvekilimiz Mustafa Balbay olmak üzere, yıllardır hukuksuzluk içinde yargılanan cezaevlerindeki tüm basın mensuplarımızı en içten duygularımla selamlıyorum. 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol