Silivri Facebook
banner88

Tarihi kemere sahip çıkıldı!

Haber MERKEZİ

Silivri Fatih Mahallesi 145 ada, 21 parsel, Yıldız Sokak, No: 3 adresinde bulunan tarihi kemer bir süre önce beton dökülerek yok edilmeye çalışılmış, olaya Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan müdahale etmişti.
Gazetemizde de yer verdiğimiz haberimizin ardından Silivri Çevre Derneği durumu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na bildirmiş ve şikayetçi olmuştu. İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Silivri Çevre Derneği’nin şikayeti üzerine Silivri Belediyesi’nden binanın mülkiyet ve yasal durumu hakkında bilgi istedi.“Konunun takipçisi olmaya devam ediyoruz”

Konu ile ilgili basın açıklamasında bulunan Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan şunları söyledi; “Silivri Çevre Derneği olarak,İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne; Fatih Mahallesi, 145 ada, 21 parsel, Yıldız Sokak, No: 3 adresinde bulunan tarihi kemer üzerine beton dökülerek yok edilmeye çalışıldığını şikayet etmiştik.
Şikayetimiz üzerine İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, ilgili yerde heyet olarak bir inceleme yapmıştı. Kentsel SİT Alanında kaldığı tespit edilen söz konusu tarihi kemerin üzerinde bulunan binanın mülkiyet ve yasal durumları hakkında gerekli belgeler Silivri Belediyesinden acil olarak talep edilmiştir.

Kurul, Silivri Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden talep ettikleriyle ilgili belgeden bilgi amacıyla derneğimize de yollamış bulunmaktadır. Biz de dernek olarak Silivri'nin kültürel ve tarihi dokusunun korunması amacıyla konunun takipçisi olmaya devam ediyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol