Silivri Facebook
banner88

TUĞLU

 

 

“Akiller, AKP’nin öncü kuvvetleridir”

 

CHP Silivri İlçe Örgüt Toplantısı’nda konuşan CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Akil Adamlar’ı AKP’nin öncü kuvvetleri olarak nitelendirirken, Belediye Başkanı Özcan Işıklar da süreci ateşe benzin dökmek olarak değerlendirdi.

 

CUMHURİYET Halk Partisi Silivri İlçe başkanlığı tarafından organize edilen Örgüt Toplantısı’nda eleştirilen odağında AKP’nin sözde barış süreci ve Akil Adamlar’ı yer aldı. CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz’ün de yer aldığı toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Akil Adamlar’ın AKP yandaşı ve öncü kuvveti olduğunu söyledi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da, süreci ateşe benzin dökmek olarak değerlendirirken, barışı sadece barışı isteyenlerin getirebileceğine dair düşüncelerini paylaştı. CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ise, bu sürecin müzakere değil, Başbakan ile terörist başı Öcalan arasında, kimsenin bilgi sahibi olmadığı bir pazarlık olduğunun altını çizdi ve ekledi “Bunun adına barış denilemez.”

 

CHP parti binasında gerçekleşen Örgüt Toplantısı’na CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Gençlik Kolları, Kadın Kolları, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar başta olmak üzere CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, CHP İstanbul 3. Bölgeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Aksu, İl Başkan Yardımcısı Bektaş Davutoğlu, PM Üyesi İbrahim Yener, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Tülay Ateş ve çok sayıda parti mensubu katılım gösterdi.

 

TUĞLU: AKİLLER, AKP’NİN ÖNCÜ KUVVETLERİDİR

           

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, geçen süreç içerisindeki faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Tuğlu daha sonra Akil Adamlar üzerine eleştirilerde bulunduğu konuşmasında şunları kaydetti: “ Özellikle son günlerde iktidarın kendi akil adamlarınca yönlendirilmiş çalışmaları, yine iktidarın yandaş yayın organlarında hemen hemen her akşam izliyoruz. Ve gündem e olan bir açılım var. Bu süreçte ne açılacak, ne olacak ve Sayın Başbakan’ın kafasında ne var bilmiyoruz. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun ‘Biz de kan dökülmesin istiyoruz. Ama bizlere sorulman hayata geçirilmek istenen bu açılımla ilgili biz ne diyebiliriz ki?’ şeklindeki ifadelerini hepimiz biliyoruz.  Başbakan’ın ülkenin gidiş hattındaki rolünü sürdürmek ve kafasındaki başkanlık sistemini hayata geçirmek için bu yönde hareket sergilediği malum. Bu amaç doğrultusunda akil adamlar diye bir grup oluşturuldu.  Yandaş basından, yandaş kuruluşlardan, içine birkaç tane de halkın sevgisini kazanmış birkaç sanatçı eklemek suretiyle, AKP kendisine öncü bir kuvvet oluşturdu. Bu arkadaşlar yarın buraya a gelip ‘Biz kan dökülmesin istiyoruz. Bunun için kendimizi feda ettik’ diyeceklerdir. Buradaki vatandaş da kendilerine ‘Bunu bize neden anlatacaksınız? Silivri’de kan dökülmüyor ki! Buralarda kimsenin eli kanlı değil. Siz gereken yerlere gidin’ şeklinde gereken cevabı verecektir. Ayrıca bu iş için harcanacak olan hatırı sayılır para da sizlerin, bizlerin vergisiyle karşılanacaktır.

 

IŞIKLAR: BU SÜREÇ, ATEŞE BENZİN DÖKMEKTEN FARKSIZ

 

            Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da toplantıda partililere hitaben yaptığı konuşmasında barışı en çok isteyenin kendileri olduğunu ifade ederken “Çünkü insanı merkeze koyan anlayışın temsilcisiyiz” dedi. Işıklar konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemizin bugüne kadar yaşadığı sorunun adını koymak çok kolay. Bugün geldiğimiz noktayı ‘Lozan bitti, artık Sevr’i gündeme getirelim’ diyen anlayışla birlikte değerlendirmemiz lazım. Tünelin ucundaki ışık, üzerimize gelen trenin farlarıdır aslında. İşin özünde barış olsaydı şayet, çok daha farklı şekillenebilirdi süreç. Bu yapılanan yangına benzin dökmekten farkı yok, bundan korkuyoruz. Yoksa Cumhuriyet’in kurucusu, kardeşliğin, barışın ve demokrasinin yılmaz savunucusu olan bir partinin barışa karşı olması mümkün değil.

 

“BARIŞI, ANCAK BARIŞI SAVUNANLAR GETİRİR”

           

Barışı bu ülkeye ancak ve ancak barışı savunanlar getirir. O da CHP’dir. İnsanı insan yapan değerleri savunan bizleriz. Fakirlik ve yoksulluk da, adalet, eşitlik ve barış sağlanamaz. 8 milyon yeşil kartlının yaşadığı bir coğrafyada, siz Kürt sorunu yaratıyorsunuz. Bunu çözmenin yolu da, eşitlik, adalet ve refahı beraber paylaşmaktır. BOP’un sahneye konduğu, Sevr Anlaşması’nın devamının istendiği bu olaya barış diyemeyiz. Ben bugünkü gelinen noktada ve başlatılan süreçte barışın gerçek anlamda sağlanabileceğine inanmıyorum.

 

“BELKİ OYUNU DEĞİL AMA GÖNLÜNÜ ALIRIM”

 

Dinin, mücadelesini verdiğimiz zihniyetin arka bahçesi olmaktan çıkartmalıyız. Yüzde 98’i Müslüman olan ülkemizde, dini merkeze koyacağız. Bu kozu onların elinden alacağız. Onların oyuncağı olmaktan da çıkartacağız. Biz dindarlığa değil, dincilere ve din tüccarlarına karşıyız. Kutlu Doğum Haftası da bizim, 23 Nisan’da bizim, 19 Mayıs da, 30 Ağustos da bizim, yılbaşı da bizim… Ve hiçbirinden kaçınmayacağız. 15 bin seccade dağıttık, biz 15 bin daha dağıtacağım. Benim insanım yağmurda, çamur da, kar üstünde namazını kılmayacak. Onun oyunu alamayabilirim. Ama onun gönlünü alırım.

 

“HEP BİRLİKTE EZBERİ BOZACAĞIZ”

           

Din onların malı değil. Arka bahçeleri de değil. Milliyetçiliği de bırakmayacağız. Bu ezberi ne yapıp edip bozacağız. Ama bir şeyi asla ve asla bırakmayız ki o da; eşitlik, alet ve insan sevgisi. Bunlar sadece bizim. Adaletli şeffaf ve dürüstçe yönetme anlayışı sadece bizim.

 

ÖZGÜNDÜZ: MÜZAKERE DEĞİL, ERDOĞAN İLE ÖCALAN GÖRÜŞMESİDİR YAŞANAN SÜREÇ

 

            CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz de barış sürecini değerlendirdiği konuşmasında AKP’yi sert bir dille eleştirdi. Barışın bu şekilde ve izlenen politikayla sağlanacağına inanmadığını ifade eden Özgündüz açıklamalarında şunları kaydetti: “Ülkemizin gündemin de İmralı ile yapılan barış müzakereleri var. Aslında bu bir müzakere falan değil. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile terörist başı Abdullah Öcalan arasındaki görüşmelerdir. Birkaç kişi dışında kimse ne olduğunu bilmiyor. Biz CHP olarak da görüşmelerin içeriğinden haberdar değiliz. Bırakın bizi, AKP’nin milletvekilleri, bakanlarının birçoğu dahi bu görüşmelerin içeriğini bilmiyor. Birebir sohbetlerimizde, AKP Milletvekilleri de rahatsızlıklarını dile getiriyorlar.”

 

“BARIŞI BOZAN TERÖR ÖRGÜTÜDÜR”

 

Bizlerde barışı istiyoruz. Savaş ile barışı yan yana koyduğunuzda, insanın ruh sağlığı bozuk olmalı ki savaşı tercih etsin. Burada bir de önemli olan konu barışı bozanın kim olduğu? Silahla dağa çıkıyorsun, askere polise kurşun sıkıyorsun. Elbette devlet karşılığını verecek sana. Burada barışı bozan Türkiye Cumhuriyeti değil, emperyalistlerin maşası olan silahlı terör örgütüdür.

 

“KOLEKTİF HAK ARAYIŞININ KARŞISINDAYIZ”

 

Bireysel olarak, demokratik hak arama mücadelesinde her zaman destek veririz. Ama bu şekildeki kolektif hak aramaya asla izin vermeyiz. Şu an karşımızdaki hak arayışı da kolektiftir. Bu ulus devletin parçalanması anlamına gelir. Bu şekilde barış sağlanamaz.

 

 

“PKK ÜYESİ OLMAK, PROPAGANDASINI YAPMAK SUÇ OLMAKTAN ÇIKIYOR”

 

Önümüzdeki hafta büyük olasılıkla Cumhurbaşkanı tarafından onaylanacak yeni yasal düzenlemeyle artık PKK üyesi olmak, propagandasını yapmak suç olmayacaktır. Yani içeriğinde şiddet yer almayan her türlü el broşürünü dahi PKK imzasıyla dağıtabilecekler ve bu suç olmayacak. Bu da yapılan pazarlıkların bir sonucudur.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol