Silivri Facebook
banner88

TUĞLU İMAMA AÇIKLIK GETİRDİ...

CHP Silivri İlçe Başkanı Tuğlu ‘imam’a açıklık getirdi:

 

Sembol olarak kullandım

 

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, örgüt toplantısında bir açıklama yaparak, ‘imam’dan kastının görevi başındaki din adamları olmadığını, bu kelimeyi Cumhuriyet’i yıkmak isteyen, laikliğe karşı olan ve ülkenin bütünlüğünü bozmaya çalışan zihniyetleri işaret edebilmek adına bir sembol olarak kullandığını söyledi. 

 

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, geçtiğimiz Cuma akşamı gerçekleşen Örgüt Toplantısı’nda ‘imam’ konusuna da açıklık getirdi. Açıklamalarında yer alan ‘imam’ kelimesini, gerçek kişileri kastederek kullanmadığını, sadece sembol olarak kullandığını ve buradaki amacının da, Cumhuriyet’e, laikliğe, ülkenin birlik ve bütünlüğüne her türlü karşı olan, eğitimi bozmaya çalışan zihniyetteki insanları işaret etmek olduğunu söyleyen Tuğlu, “Öğretmenler ve imamlar bizlere hizmet veren önemli görevlilerimizdir. Benim devletin görevlisi olan imamlarımızı aşağılamak ya da küçük düşürmek gibi bir düşüncem olamaz. Devleti kuran ana muhalefet partisi olan CHP’nin İlçe Başkanı’nın da bu düşünce içerisinde olabilmesi düşünülemez” dedi.

 

TUĞLU: “SÖZLERİM YANLIŞ YÖNLERE ÇEKİLDİ”

CHP Silivri İlçe Başkanı Tuğlu konuya ilişkin açıklamalarında şunları kaydetti: “Geçtiğimiz akşam Eğitim-İş Silivri Temsilciliği bizi ziyaret etti. O ziyarette, başka bir eğitimcinin dile getirdiği bir anekdotu kendileriyle paylaştım. Bunu da taşımalı sisteme karşı bir eleştiriyle dile getirdim. Zaten daha öncede 4+4+4 eğitim sistemine olan bakış açımızı ve tepkimizi defalarca sizlerle paylaşmıştık. Bu yeni taşımalı eğitim sisteminin yanlış ve bize dayatıldığını tekrar tekrar ifade etmiştik. Dediğim gibi o akşamki ziyarette konuşmalarımız ve açıklamalarımız bunun üzerineydi. Ancak burada basına da yansıdığı şekliyle yer alan açıklamalarımız ki özellikle benim ‘imamlar’ konusundaki sözlerim yanlış yönlere çekildi.

 

 

BİR ZİHNİYETİ İFADE EDEBİLMEK ADINA SEMBOL OLARAK KULLANDIM”

Benim buradaki ifadelerimin hedefi, kesinlikle diyanette hizmet veren, halkımızı ve köylümüzü aydınlatan imamlarımız değildi. Öğretmenler ve imamlar bizlere hizmet veren önemli görevlilerimizdir. Ben ‘imam’ kelimesini bir şahıs olarak, gerçek ve kelime anlamıyla kullanmadım. Oradaki ‘imamdan’ kastım, Cumhuriyet’e, laikliğe, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne her türlü karşı olan, eğitimi bozmaya çalışan zihniyetteki insanları işaret edebilmekti. Kısacası bu zihniyeti ifade edebilmek adına sembol maksadıyla bu kelimeyi telaffuz ettim.

 

“KÜÇÜK DÜŞÜRMEK GİBİ BİR DÜŞÜNCEM OLAMAZ”

Yoksa bizim bildiğimiz pozitif anlamda, görevini yapan imamlarımızı kastetmedim. Benim devletin görevlisi olan imamlarımızı aşağılamak ya da küçük düşürmek gibi bir düşüncem olamaz. Devleti kuran ana muhalefet partisi olan CHP’nin İlçe Başkanı’nın da bu düşünce içerisinde olabilmesi düşünülemez.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol