Silivri Facebook
banner88

TUĞLU

Tuğlu: Türk Gençliği’ne güvenimiz tamdır

 

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramı nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, “Fikri hür, vicdanı hür bir gençlik yetiştirme ideali hepimizin en başta gelen sorumlulukları arasında yer almalıdır” dedi.

 

TUĞLU’NUN MESAJI

 

“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak basışıyla birlikte başlattığı bağımsızlık ve özgürlük hareketi, Yüce Türk Milleti’nin azim ve kararlılığıyla birleşerek tüm Anavatan’da hareler şeklinde yayılmış, Milli Mücadele neticesinde de tarihe altın harflerle kazınmış olan zaferlerle sonuçlanmıştır.

Türkiye Cumhuriyet’i kurulurken, Mustafa Kemal Atatürk ümmet anlayışı yerine, ulus bilincinin yerleşmesi gerekliliğini, bilimsel ve evrensel değerlerin her şeyin üzerinde olduğunu, kul olmak yerine vatandaş olunmasının önemini altı çizili olarak dile getirmiştir.

Ve sonrasında, verilen büyük mücadelelerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilke ve devrimlerle yoğrularak Türk Gençliği ’ne armağan edilmiştir. Ve bu davranışıyla, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir hareketi sergilemiştir. Söz konusu ilke ve devrimler, aynı zamanda tam bağımsızlık ve kardeşlik ortamının sağlanması ve sürdürülebilmesi için vazgeçilmez unsurlardır.

İşte bu nedenledir ki, Türk Gençliği ‘ne de düşen en büyük görev, bırakılan bu kutsal emanete sonuna kadar sahip çıkmaktır. İnanıyorum ki, bugüne kadar olduğu gibi Türk Gençliği, bundan sonra da üzerine düşen bu önemli görevi en güzel şekilde, layıkıyla yerine getirecektir. Bundan zerre kadar kuşkumuz yoktur.   

Fikri hür, vicdanı hür bir gençlik yetiştirme ideali hepimizin en başta gelen sorumlulukları arasında yer almalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle içerisinde, bugünü bizlere armağan eden başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları ve o büyük mücadelede desteğini kanının son damlasına kadar 7’den 77’ye ortaya koyan Yüce Türk Milleti’nin aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor ve tüm Silivrili hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anme Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol