Silivri Facebook
banner88

TUĞLU VE IŞIKLAR'DAN JET AÇIKLAMA...

Tuğlu ve Işıklar: Sorumlusu belediye değildir

 

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve Silivri, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 10 Kasım törenlerinde yaşanan siren krizinin ardından yaptıkları ortak basın açıklamasında “Sorumlu belediye değildir. Kaymakamlık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü görevlendirmiştir. Törenin yetki ve sorumluluğu kimdeyse sorumlular orada aranmalıdır”

 

TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 75. ölüm yıldönümünde gerçekleşen törenlerde çalmayan siren seslerinin ardından yaşanan olaylarla ilgili CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ortak bir basın açıklaması yaptı. Gerek Tuğlu gerek ise Işıklar Silivri Belediyesi’ni hedef göstermeye çalışan kesime cevap verdi: “Yaşananların sorumlusu Silivri Belediyesi değildir.”

 

Tuğlu’nun basın açıklaması

 

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, 10 Kasım Atatürk’ü anma Törenlerinde çalmayan sirenler ve ardından yaşanan olaylarla ilgili olarak düzenlenen basın toplantısında şunları kaydetti: “Bugün orada gördük ki, tek gerçek töreni organize edenlerin bu işi beceremediğidir. 

74 yıldır yapılan bir programı, sanki ilk defa yapılıyormuş gibi bir tavır ortaya koymuşlardır. Bunu anlamak mümkün değildir. 

Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen anma programında tören komutanı saat 09:00’da saygı duruşu anonsunu yaparak ilk gafını sergiledi. Tabi ki ardından da hiç yaşanmasını arzulamadığımız olaylar gerçekleşti.

Ben yine iyi niyetli bir yaklaşımla, gerek Kaymakamlık gerekse İlçe Milli Eğitim Müdürlü tarafından bu olayın kasıtlı yapıldığını düşünmek istemiyorum.

Ben o esnada ayrıca tören komutanının yanına giderek talimatla mı yoksa kasıtlı olarak mı bu tavrı ortaya koyduğunu kendisine sorduğumda bana ‘her ikisi de değil’ şeklinde bir cevap verdi. Benim düşüncem, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve yetkililerinin bu esnada olaya müdahil olarak kontrolü sağlamaları gerekirdi.

Tüm aksamalara karşın, bizler Atatürk’e olan bağlılığımızı resmi törenin ardından tekrar sirenleri çalarak, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızı okuyarak ortaya koyduk.

            Yaşanan olaylar esnasında özellikle Silivri Belediyesi hedef gösterilmeye ve hatanın kaynağı olarak lanse edilmeye çalışılmıştır. Şu çok iyi bilinmelidir ki, burada kesinlikle belediyenin bir hatası ya da eksikliği söz konusu değildir.

            Tören programında da bu açık ve net bir şekilde belirtilmektedir. Tören programının hazırlanması, organizasyonu ve yönetimi tamamen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde olup, davetiye basımı Kaymakamlığın, teknik destek de Silivri Belediyesi’nindir. Bu dağıtılan talimatta da bu şekilde yer almıştır.

Kısaca burada yetki ve sorumluluk Kaymakamlık tarafından görevlendirilen kurum ve kişilere aittir. Tören komutanının beceriksizliği yaşanan bu olaylara neden olmuştur.

Buradan sorulması gereken bir başka konu da, polis araçları, itfaiye, ambulanslar, deniz araçları neden siren çalmamıştır? Bunlar başta da söylediğim gibi yetkililerin sorumluluğudur. Bizim ya da Silivri Belediyesi’nin değil.

Silivri Belediyesi her türlü programa bugüne kadar gerekli tüm teknik ve lojistik desteği vermiştir. İfade edildiği gibi teknik bir arıza olduğunu söylemek de tam anlamıyla abartıdır. Teknik arıza mümkün olmadığı gibi, sonrasında çalan sirenler ve bizim yeniden gerçekleştirdiğimiz anma programı buna kanıttır.

Ben inanıyorum ki, bundan sonra da bugün olduğu gibi Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkmak isteyenler alanları çok daha büyük kalabalıklarla dolduracaklardır.”

 

Işıklar’ın basın açıklaması

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da, CHP İlçe binasında gerçekleşen basın toplantısında Tuğlu’nun ardından şu açıklamalarda bulundu: “74 yıldır yapılan bir programda, bundan öncesinde hiç yapılmamış şeklinde bir tutum ve tavır sergilenmesini esefle kınıyorum. AKP iktidarının ülke yönetimine geldiğinden bu yana yaşattığı dezenformasyonun en iyi örneklerinden birini gördük bugün. AKP iktidarının ortaya koyduğu politikaların nasıl bir çevre baskısı nasıl bir çevre baskısı yarattığına da şahit olduk. Bunu kimse inkâr edemez. Doğal olarak kamu görevlileri de aynı baskıdan etkilenmektedir. Bugün yaşadığımız olay bunun için de iyi bir örnektir. İşte tüm bunlar AKP’nin yarattığı baskı ve korku politikalarının ürünüdür.

Sayın İlçe Başkanımızın da ifade ettiği üzere, Kaymakamlık tarafından dağıtılan tören programında kimlerin ne şekilde görevli olduğu açık bir şekilde görülmektedir. Törenin organizasyonu, Kaymakamlık tarafından görevlendirilen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Ses düzeni ve lojistik destek de Silivri Belediyesi’nindir.

Törenlerin oradaki yetkililerin talimatları çerçevesinde yapıldığını yıllardır herkes biliyor. Ancak ben tüm bu yaşananların bir hata olduğunu düşünmek istiyorum. Oradaki halkın göstermiş olduğu tepkiyi de çok anlamlı bulduğumu ifade ediyorum.

Burada hedef gösterilmek istendiği şekli ile Silivri Belediyesi’nin bir suçu ya da hatası söz konusu değildir. Teknik anlamda da bir aksaklık olmadığını hep birlikte gördük.

Daha önceki yıllarda fabrikalar, ambulanslar, polis araçları, deniz araçları sirenlerini çalardı. Maalesef ki iktidar baskısı nedeniyle onlar da sirenlerini çalamaz hale geldi. Üzerine basa basa tekrar etmek istiyorum ki, burada belediyenin asla ve asla suçu yoktur.

Öyle ki, dikkat edenler görmüştür, olaylara ilk tepkiyi bizim arkadaşlarımız alkışlarla göstermiş, ardından Silivri halkı destek vermiştir.

Ben bu olaylardan ders çıkartılması gerektiği inancını taşıyorum. Ve karşımıza çıkan ilk fırsatta bu zihniyeti ülkeden atmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum.

 

 

 

 

 

 

             

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol