Silivri Facebook
banner88

Turan Ankara'da TBMM Günndeminde..!
 
Kaynak : Haberler
 
CHP'li Soysal, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Silivri'deki imar yolsuzluğunun ortaya çıkmasının ardından Şaban Dişli'nin AKP Genel Başkanlığı'ndan istifa ettiğini hatırlattı.
 
Silivri'deki yolsuzlukların, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan'ın kanuna aykırı uygulamalarıyla devam ettiğini ifade eden Soysal, Turan'ın kaçak yapılaşmaya göz yumduğu gerekçesiyle bağlı olduğu TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından geçici süreyle meslekten men edildiğini belirtti.
 
Ancak bu cezaya rağmen, İçişleri Bakanlığı'nın Turan hakkında soruşturma izni vermediğine dikkat çeken Soysal şunları kaydetti:
 
"AKP'li Belediye Başkanı, Silivri'nin Seymen Köyü'nde tarımsal üretimi koruma amacıyla, 250 metrekarelik inşaata izin verilen bir arazide, bin 174 metrekarelik 5 villa yapımını onaylamıştır. İnşaat halinde olan 5 villadan sadece birinin izinli, diğer 4 villanın ise ahır, samanlık, kömürlük ve bekçi kulübesi olarak gösterildiği ifade edilmektedir.
 
Ayrıca Silivri'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı KİPTAŞ'ın kat karşılığı aldığı ve plan tadilatı yapılarak değerini 2-3 kat arttırdığı arsaların olduğu ifade edilmektedir. KİPTAŞ'ın aldığı arsalardaki plan tadilleri ile rant kapılarının daha da aralandığı ortaya çıkmaktadır."
 
Tüm bu gelişmelerin İstanbul Silivri'de yaşanan imar yolsuzluklarının ne kadar büyük olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Soysal önergesinde şu sorulara yer verdi:
 
"-Meslekten men gibi son derece ağır bir ceza alan Silivri Belediye Başkanı hakkında soruşturmaya Bakanlığınız tarafından izin verilmemesinin nedeni nedir?
 
-Konuyla ilgili olarak Bakanlığınız tarafından herhangi bir araştırma ya da soruşturma yapılmış mıdır? Yapıldıysa kim tarafından yapılmıştır? Nasıl bir sonuca ulaşılmıştır?
 
-KİPTAŞ'ın Silivri'de kat karşılığı aldığı arsa var mıdır? Varsa bu arsalar nerelerdedir? Bu arsalara ilişkin plan tadilatı talep edilmiş midir?
 
-Bakanlığınız tarafından kaçak yapılaşmaya göz yuman bir belediye başkanı hakkında soruşturma izni verilmemesi doğru bir yaklaşım mıdır?
 
-Silivri Belediye Başkanı hakkında soruşturma izninin verilmemesinin nedeni AKP'li olması mıdır?"
 
(ANKA)
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol