Silivri Facebook
banner88

TURAN : ''CHP Eğitimli Nesillerin Yetişmesini İstemiyor''
 
Anayasa Mahkemesi, CHP’nin açtığı davada, yükseköğretim öğrencilerine verilen kredi ve bursların tek elden dağıtılması amacıyla çıkarılan düzenlemenin iptali istemini karara bağladı.
 
Yüksek Mahkeme, “Belediyeler hariç kamu kurum ve kuruluşları yükseköğrenim öğrencilerine burs ve kredi veremez” şeklindeki düzenlemede yer alan “belediyeler hariç” ifadesini iptal etti.
 
Bu karara göre, belediyeler de artık öğrencilere doğrudan burs ve kredi veremeyecek. Belediyeler, kredi verilmesini istedikleri isimleri diğer kamu kurumları gibi Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bildirecek. Kurumun uygun gördüğü öğrencilere burs ya da kredi bağlanacak.
 
TURAN: ÖĞRENCİ BURSLARINA GÖZ DİKEN ZİHNİYETİ KINIYORUM
Eğitime verdiği önem ve destekle tanınan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne açtığı davanın ardından belediyelerin artık öğrencilere burs ve kredi veremeyecek olmasını eleştirdi.
 
Yerel yönetimlerin eğitime desteklerinin yanı sıra üniversite öğrencilerine sağladığı bursla da önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini belirten Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Belediyeler farklı siyasi görüşlere sahip olsa da üniversite eğitimi alan öğrencilere burs verilmesi konusunda çok ciddi eğitim kaynağı oluşturdu. Bu burslarla üniversite öğrencilerinin eğitimine bir nebze de olsa katkı sağlanıyordu. Özellikle büyükşehirlerde hem ilçe hem de büyükşehir belediyelerinin eğitim bursları, öğrenci kardeşlerimizin eğitimini kolaylaştırmada önemli bir araç oluyordu.
 
Burs veren belediyeler arasında CHP’li belediyeler de var. Eğitime destek veren herkesin çok kutsal bir göreve imza attığına inanıyorum ama ne yazık ki CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne açtığı dava ile öğrencilerimizin artık belediye burslarından yararlanamayacak olmasının üzüntüsünü yaşıyorum. Bugün bir çok öğrencimiz için miktarı küçük görünen bu bursların kesilmesi, eğitiminde buna ihtiyaç duyan binlerce gencimizin belki de önünü kapayacak. CHP, eğitimli nesillerin yetişmesini de istemiyor. CHP, her konuda olduğu gibi bu konuda da hâlâ “İstemezük” edebiyatı yapıyor.” diyerek eleştirdi.
 
SİLİVRİ BELEDİYESİ 4 YILDA 1497 ÖĞRENCİYE BURS VERDİ
Silivri Belediyesi 2004-2005 Eğitim-Öğretim yılında 196, 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılında 366, 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılında 414, 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılında 521 üniversite öğrencisine burs verildi. Silivri Belediyesi bu yıl da 845 üniversite öğrencisinin başvurusunu kabul etti.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol