Silivri Facebook
banner88

TURAN: SAYGI VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ...

Turan: Saygı ve şükranla anıyoruz

Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atataürk’ün ölümünün 74. yıldönümü münasebetiyle yayınladığı anma mesajında “Onun bizlere söylediği gibi, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

 

Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa intikalinin 74. yıldönümü münasebetiyle bir anma mesajı yayınladı. Turan, Atatürk’ün gösterdiği hedefte, Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak için çalıştıklarını ifade etti. Turan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikali’nin 74. yıldönümünde şükran ve minnetle anıyoruz” dedi.

 

TURAN’IN ANMA MESAJI

 

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gerek siyasi gerek askeri dehası, fikirleri, başarıları ve düşünceleriyle sadece Şanlı Türk tarihine değil, dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmış büyük bir komutan ve devlet adamıydı. Bu özellikleriyle bir imparatorluğun küllerinden yepyeni bir millet oluşturmayı başardı. Tüm mücadelelerin ardından bizlere bıraktığı en önemli mirası da Türkiye Cumhuriyeti oldu. Onun bizlere bıraktığı bu kutsal mirası geleceğe taşımak ve daha da yükseklere çıkarmak en büyük görevimiz ve ortak sorumluluğumuzdur.

Kendisinin de ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet"in temel değerlerine sahip çıkmak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak ve ilelebet payidar kılmak için, azim ve kararlılıkla mücadele etmemiz gerektiğinin bilinci içerisindeyiz. Bu duygu ve düşünceler içerisinde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, sonsuzluğa intikalinin 74. yıldönümünde şükran ve minnetle anıyorum. Ruhu şad mekânı cennet olsun.”

 

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bırakmış olduğu en büyük mirası Türkiye Cumhuriyeti’dir.

 

 

Son yıllarda girişimci bir ruhla yapılan reformlar ve kararlı bir duruş sayesinde toplumun her alanında dünyaya örnek olacak çok büyük ilerlemeler kat eden Türkiye Cumhuriyeti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği uygarlık ve medeniyet yolunda hedefine her geçen gün bir kat daha yaklaşmaktadır.

 

Atatürk’ün kurmuş olduğu ve bize bırakmış olduğu en büyük mirasıCumhuriyeti, artık günümüzde, artan politik değeri, ekonomik ve askeri alnadaki kuvvetiyle geçen zaman içerisinde dünyanın yükselen ülkeleri arasında hak ettiği ve kendisi için işaret edilen haklı yerini alma yolunda büyük aşamalar kat etmiş, şimdilerde büyük bir ülke olmanın sorumluluğuyla hareket eden güçlü bir ülke konumuna gelmiştir. Bizlere bıraktığın bu büyük değeri her geçen gün büyüterek ve yücelterek yaşatacağımızdan şüphen olmasın. Ruhun şad olsun. Nur içinde yat.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol