Silivri Facebook
banner88

VAKKAS KÖPRÜSÜ YIKILIYOR...

VAKKAS KÖPRÜSÜ İMALATINA BAŞLANIYOR

 

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş Kurban Bayramı öncesi eski sanayi bölgesinde yaptığı ziyaretlerde esnaflarla yaptığı istişareler sonucu yenileme kararı alınan Vakkas köprüsün imalatını bayram sonrasına ertelemişti. Karakaş bayram öncesi esnafın mağdur olmaması için bayram sonrasına ertelediği Vakkas köprüsü sözünü yerine getirdi.

 

KÖPRÜ 40 METRE GENİŞLİĞİNDE OLACAK

 

Şu anki durumu itibarı ile yetersiz ve hasarlı olan Vakkas köprüsünün imalatına,  zemin etüdü ekiplerinin keşif yapmasıyla başlanmış oldu. Yıllardır Silivri merkezinde hizmet veren ve şehrin büyümesi ve artan nüfusa göre yetersiz kalması nedeni ile genişletilme kararı alınan Vakkası köprüsü hasarlı olması nedeni ile de risk taşıyordu. İlçe trafiğinin rahatlaması ve yıkılma riskine karşı yenilenecek olan Vakkas köprüsü bittiğinde 40 metre genişliğinde olacak ve dere ıslahının bitmesi ile birlikte eski sanayi bölgesine modern bir görünüm kazandıracak.

 

HAYATİ TEHLİKE TAŞIYAN KÖPRÜ ESNAFA RAHAT BİR NEFES ALDIRACAK

 

Yenileme çalışmalarına başlanan Vakkas köprüsü ile ilgili açıklama yapan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Vakkas köprüsüne yıllardır bakım yapılmadığını ve hasarlı yapısı nedeni ile büyük bir risk taşıdığını belirterek, “ Vakkas köprüsü, şehir merkezimizin yoğun trafiğini taşıyan önemli bir köprü olmasına rağmen çok yetersiz ve hasarlı bir durumdaydı. Girişimlerimiz soncunda bu köprünün yenileme kararını aldırdık. Köprü imalatına bayram öncesi başlayacaktık. Fakat o bölgede bulunan esnaflarımız ve vatandaşlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda, esnafın bayram öncesi sıkıntı çekmemesi için imalatı bayram sonrasına bırakmıştık. Şu anda köprü çevresinde zemin etüdü çalışmaları başladı. Önümüzdeki günlerde köprü yıkılarak yerine 40 metre genişliğinde çok kaliteli bir köprü yapılacak. Köprünün yenilenmesi ile birlikte hem esnafımız, hem vatandaşlarımız, hem de bu köprüyü korkarak kullanan sürücülerimiz rahat bir nefes almış olacak.” dedi.

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol