Silivri Facebook
banner88

Yeni yılın ilk meclisi sakin geçti

Melis AVCI

Silivri Belediye Meclisi ocak ayı olağan toplantısı, dün saat 14.30’da gerçekleşti. Mecliste 7 ayrı gündem maddesi görüşüldü. Genç Parti Meclis Üyesi Faruk Can, meclise Mimarsinan Konakları ile ilgili önerge sundu. Can’ın önergesi başkanlık makamına havale edildi.
Gündemin ilk maddesi olan Belediye Meclisi’nin 2009 yılı çalışma takviminin belirlenmesi, il meclisinde AK Parti, Avanatan ve CHP gruplarının belirledikleri ortak çalışma takviminin oy birliği ile kabul edilmesiyle meclisten geçti.
 
Gündemin diğer maddesinde Denetim Komisyonu seçildi. 15 meclis üyesinin oy kullandığı seçimde AK Parti’den Osman Nuri Karabulut, İnci Aydar ve Sevil Dalgıç, CHP’den Rauf Berktaş ve Muharrem Aydoğan denetim komisyonuna seçildi.
 
Gündemin diğer maddeleri olan 2009 yılında belediyemizde mevsimlik işçi çalıştırılması, 2009 yılında belediyemizde geçici işçi çalıştırılması, 5393 sayılı kanuna göre sözleşmeli personel çalıştırılmasının görüşülmesi, 5620 sayılı kanuna göre sözleşmeli personel çalıştırılmasının görüşülmesi ve son olarak sağlık kuruluşlarından alınacak 2009 yılı Tıbbi Atık Bertaraf ücretlerinin belirlenmesinin görüşülmesi plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

AK Parti- AKP karışıklığı

Gündemin ikinci maddesi olan Denetim Komisyonu oluşturulduğu sırada, tepegözle perdeye yansıtılan görüntüde parti grupları ‘AKP’ ve CHP’ olarak yer aldı. AKP kısaltmasını kullanmayan ve bu konuda her zaman düzeltmede bulunan teşkilat mensupları durumu fark etmeden yazılan ‘AKP’ kısaltması, ‘AK Parti’ olarak değiştirildi.
Havale edilen gündem maddelerinin görüşüleceği, Silivri Belediye Meclisi Ocak Ayı İkinci Olağan toplantısı, önümüzdeki Cuma günü saat 14.00’da gerçekleşecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol