Silivri Facebook
banner88

Yıldız'dan birlik ve beraberlik mesajı!

Melis AVCI

Kars Ardahan Kültür ve Dayanışma Derneği’nin dün saat 18.00’da Ünsal Düğün Salonu’nda dayanışma toplantısı organize etti. Dernek Başkanı Murat Yıldız tarafından birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği toplantıda Mimarsinan Mahallesi Muhtarlığına Aday olan Orhan Aksu, adaylığını açıklayarak hemşerilerinden destek istedi.

Yıldız: “Hiçbir siyasi partinin uzantısı olmadık”

İlk konuşmayı yapan ve konuşmasına Filistin’de yaşanan vahşetten bahsederek, İsrail’i kınadığını belirterek başlayan Murat Yıldız şunları söyledi: “Bu akşam burada toplanmamızın amacı, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmektir. Yaklaşık bir ay önce dernek binamızda bir basın toplantısı düzenledik. O toplantı da yaklaşık 25 yıldır Silivri’de oturan bir kardeşiniz olarak, Silivri’de yerli nüfustan sonra en büyük kitlenin Kars Ardahan kitlesi olmasına rağmen, siyasi konjektörde aktif rol alan hiçbir siyasi insanımızın olmadığını vurgulamıştık. İçimizde muhtarlıktan tutun, belediye başkanlığına kadar her noktada görev alacak bir sürü arkadaşımız olduğunu vurgulamıştık. Bu noktada önümüzdeki süreçte aday adayları açıklanana kadar onurlu bir duruş sergileyeceklerimizi, açıklandıktan sonra da tüm siyasi partilerin tekliflerine açık olacağımızı, hiçbir siyasi partinin uzantısı, devamı olmadığımızı vurgulamıştık. Bu dik duruşumuzu da bu süreç içerisinde sergiledik. Bizim bu duruşumuz bazı insanlarda sıkıntı oluşturdu. Diğer dernekler saflarını belirlediler. Neden Kars Ardahan Derneği saf belirlemedi? Şeklinde soru işaretleri oluşturdular. Biz ne söylediysek, bugüne kadar onu yaptık. Siyasi partilerin % 80’i adayını belirledi. Birkaç partide şuan aday adayı safhasında. Biz görmediğimiz bir başkanı, görmediğimiz bir ekibi nasıl destekleyeceğiz? Biz bir ekip yokken, safımızı nasıl belirleyebiliriz? Biz dik durduk ama bu duruşumuz bazı insanları rahatsız etti. Biz safımızı belirlemedik. Siyasi partiler adaylarını belirlediklerinde biz birinci gelebilecek, hangi tarafta daha iyi bir kadro varsa, hangisi bizim derneğimize bizim topluluğumuza en aktif görevi veriyorsa biz orda olacağız ve o partiye seçimi kazandıracağız.

“Her zaman toplumumuzun çıkarları için uğraştık”

Birlik beraberlikten güç, kuvvet doğar. Biz 3 yıldır hep bunu vurguladık. Tabi bu birlik ve beraberliğimiz gün geçtikçe çoğalıyor. Bu bazı insanların dikkatini çekiyor. Bizleri zayıflatmaya, parçalamaya bizleri bölmeye çalışıyorlar. Ama bu insanlar bilmelidir ki, Kars Ardahan Derneği’nin önemli temel taşları var. Bunlardan bir tanesi, biz bugüne kadar hep toplumun çıkarlarını göz ettik. Hep toplum adına, toplumumuz adına bir şeyler istedik. Toplumumuz iyi yerlere gelsin istedik. Allah’a çok şükür bugün bunu başardık. Ama bazı arkadaşlar, bazı siyasi partililer bunu parçalamaya çalışıyorlar. Bizim birlik ve beraberliğimizde bireysel çıkar yok arkadaşlar, toplumun çıkarı var. Bu yüzden bizi parçalayamazlar. Bizde gönül birliği var, gönül birliği olanları parçalayabilirler mi? Kimsenin gücü bizi parçalamaya yetmeyecek. Bu akşam sizlerden bir ricam olacak. Buradan ayrıldıktan sonra, bu toplantıyı herkese anlatın. Birlikten kuvvet doğar bunu herkese anlatın. Bundan sonraki toplantımız iki, üç kat daha kalabalık olsun.”

“Hiçbir yere aday değiliz”

Siyasi partilerin derneğe gelerek kendilerini anlatacaklarını söyleyen Yıldız “Önümüzde bir hafta on günlük bir süreç var, bu süreçte tüm partilerin adayları kesinleşecek. Buradan tüm siyasi partilere sesleniyorum. Bu topluluğu yanında görmek isteyenler derneğimize gelerek sizlerle konuşacak. Sizlere anlatacak, sizlerde oyunuzu seçtiğimiz kişiye verecekseniz. Size şu sözü veriyorum ki; kimi seçerseniz seçin, Murat Yıldız ve yönetimi olarak bizler sizin emrinizdeyiz. Biz hiçbir yere aday değiliz. Kendimiz için bir şey yapmıyoruz. Biz toplumumuzun temsil hakkını istiyoruz. Bu bizim en doğal hakkımız” dedi.

“Muhtarımızı birinciliğe getireceğiz”

Konuşmasının sonunda Mimarsinan Mahallesi Muhtar Adayını mikrofona çağıran Yıldız “Bugün burada muhtar adayımızı açıklıyoruz. Bundan sonra muhtarımızın her dakika, her saniye malımızla mülkümüzle yanında olacağız. Onu inşallah birincilik noktasına getireceğiz. Hizmet zor iştir ama bu arkadaşımız bunu yapabilir. Biz buna gönülden inanıyoruz.” dedi.

Aksu: “Mahallemizi en iyi şekilde yöneteceğime inanıyorum”

Mimarsinan Mahallesi Muhtar Adayı Orhan Aksu yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Sayın Dernek Başkanımız Murat Yıldız, yönetim kurulumuzda emeği geçen dostlarım, kıymetli misafirlerimiz ve değerli basın mensubu arkadaşlar, bu anlamlı günümüzü bizlerle paylaşıp, geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Bugünler birlik ve beraberlik duygularımızı pekiştiren özel günlerdir. Bugünleri fırsat bilip, güç birliği yapma günüdür. Bu duygularla Mimarsinan Mahallesi Muhtar Adayı olduğumu açıklar, herhangi bir partiye aday olmadığımı dile getirip, bağımsız olduğumu belirtmek istiyorum. Siz dostlarımın da desteği sayesinde mahallemizi en iyi şekilde yöneterek, yolumuza devam edeceğimize inanıyorum. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol