Silivri Facebook
banner88

Yurt partisine YSK engeli!

Melis AVCI

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), yerel seçimlere 21 siyasi partinin katılacağını duyurdu. YSK seçime girebilecek 19 siyasi partiyi 31 Aralık 2008 tarihinde duyurmuştu. Seçime girecek partiler arasında yer almayan Türkiye Müdafaa-i Hukuk Partisi, Halkın Yükselişi Partisi, Bağımsız Cumhuriyet Partisi, Yurt Partisi ve Barış ve Demokrasi Partisi YSK’nın açıkladığı listeye itiraz etmişti. YSK yaptığı incelemede, Barış ve Demokrasi Partisi ile Halkın Yükselişi Partisi'nin de 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerine katılabileceklerini tespit etti.

Yurt Partisi’nin Silivri hayali suya düştü!

Kurul, Türkiye Müdafaa-i Hukuk Partisi, Bağımsız Cumhuriyet Partisi ve Yurt Partisi'nin itirazlarını ise mahalli idareler seçimlerine katılabilme koşullarını taşımadıkları gerekçesiyle reddetti. Silivri Belediye Başkan Adayını aylar öncesinden açıklayan Yurt Partisi de seçime katılamayacak.
Buna göre seçime şu siyasi partiler katılacak: “Adalet ve Kalkınma Partisi, Anavatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Demokratik Toplum Partisi, Emek Partisi, Genç Parti, Hak ve Özgürlükler Partisi, İşçi Partisi, Liberal Demokrat Parti, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Saadet Partisi, Sosyal Demokrat Halk Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Barış ve Demokrasi Partisi, Halkın Yükselişi Partisi.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol