Silivri Facebook
banner88

Haber MERKEZİ

Büyük marketlerin küçük esnafı öldürdüğünü bu sebeple şehir dışına alınması gerektiği konusunda yazılı bir açıklama yapan Süheyl Kırkıcı, büyük marketlerin şehir dışına alınması gerektiğini vurguladı. ÖDP Silivri İlçe Örgütü adına açıklama yapan Süheyl Kırkıcı’nın yapmış olduğu açıklama şu şekilde;

“Yılbaşı yaklaşıyor ve yine hepimiz sevdiklerimizle eğlenceli bir gece geçirmek için büyük alışveriş marketlerinin yolunu tutacağız. Bol renkli, süslü vitrinlerin cazibelerine kapılarak yılbaşı alışverişimizi yapacak, büyük marketlere büyük paralar bırakacağız.
Oysa biz ışıklı vitrinlerin albenisine kapılarak büyük marketlere büyük paralar bırakırken, küçük esnafımızın bir yılbaşı beklentisi daha hayal kırıklığıyla sonlanacak.
Belediyenin katkılarıyla Silivri’de sayıları giderek artan büyük marketler yüzünden, kepenk kapatan esnaf sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Sadece 2008 yılı içinde 164 esnafımız kepenk kapatmıştır. Tabi bu büyük alış veriş merkezlerini tercih edenlerin bir bölümünü de yine küçük esnaflar oluşturmaktadır. Elbirliğiyle desteklediğimiz büyük alışveriş merkezlerinin, süpermarketlerin tercih edilmesi nedeniyle esnafımızın kepenk kapatma noktasına gelmesini engelleyebilmek için, tüm Silivri halkını yılbaşı alışverişini küçük esnaftan yapmaya çağırıyoruz.

BAKKALIMI GERİ İSTİYORUM

Sebze ve meyvelerimizi sokağımızdaki manavımızdan; kuruyemişlerimizi, çerezlerimizi hemen yanımızdaki kuruyemişçiden; giyim kuşam ihtiyacımızı ilçemizdeki butiklerden; mutfak alışverişimizi mahalle bakkalından, marketinden; kısacası tüm ihtiyaçlarımızı ilçemiz sınırlarındaki küçük esnafımızdan karşılayalım.
Küçük esnafımızı tercih edelim. Çünkü; Büyük alışveriş merkezlerine aktardığımız paralar ilçe ekonomisine geri dönmüyor, bu paralar Silivri’de kalmıyor. Büyük alışveriş merkezlerinden yapılan alışverişlerimiz sonucunda her gün başka bir esnafımız kepenk kapatmak zorunda kalıyor. Kapanan her işyeri, ilçe ekonomisi için yeni bir kayıp demek.

BÜYÜK MARKETLER ŞEHİR DIŞINA!

Arkalarına AKP iktidarını alan Sermaye gruplarının en büyük savunusu, “Efendim, sonuçta biz de Silivri’nin insanına iş veriyor, onlara ekmek kapısı açıyoruz. Silivri’de istihdam yaratıyoruz” masalına sığınmaktalar –ki bu koca bir aldatmacadan ibarettir.
İşyerini kapatan esnafın kendisi veya çocukları, istihdam sıkıntısı nedeniyle bu alışveriş merkezlerinde maaşlı olarak çalışmaya başlıyorlar. Yani bu dev karteller, esnafımızın elindeki somun ekmeği alıp karşılığında küçük bir dilim ekmek vermeyi lütuf olarak gösteriyorlar. İnsanlarımızın büyük bir bölümü sigortasız ve iş güvencesi olmadan, günde 14–15 saat mesai yapıp, üstelik mesai ücretlerini de alamadan çalışıyor.

BAKKAL AMCA SÜPERMARKETE KARŞI!

O nedenle biz, büyük alışveriş merkezlerinin tehdidi altında bulunan ve ekonomik krizle iyice bunalan esnafımızı koruyabilmek adına, tüm Silivrili hemşerilerimizi Silivri esnafından alışverişe davet ediyoruz. Süpermarketlerin renkli ama soğuk vitrinleri yerine, bakkal amcanın güler yüzlü sohbetiyle bir alışveriş yapmak istemez misiniz?”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol