Silivri Facebook
banner88

Melis AVCI

Büyükçavuşlu beldesinde, derme çatma bir gecekonduda yaşam mücadelesi veren Karaoğlu ailesine Büyükçavuşlu Muhtarı Mehmet Solak ve Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, yardım eli uzattı. En küçüğü 8 yaşında olan 4 çocuğu olan ve baba Mustafa Karaoğlu işsiz olduğu için hiçbir gelir kaynağı olmayan Karaoğlu ailesi, 4 senedir evlerinde elektrik olmadan yaşıyor. Bayramlarda verilen fitrelerle ve komşuların yardımlarıyla geçindikleri öğrenilen ailenin, bir süre önce de su borçları olduğu için sularının kesildiği, Zeynep Karaoğlu’nun çevrede bulunan bir çeşmeden evine bidonla su taşıyarak çamaşırlarını yıkadığı öğrenildi. Evinde buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi de bulunmayan Zeynep Karaoğlu, yemekleri soba üzerinde yaptığını söyledi.

“Mum ışığında oturuyorduk”

Hiçbir gelirleri olmadığını söylerken gözyaşlarını tutamayan Zeynep Karaoğlu “Elektriğimiz olmadan önce, çocuklar hava kararmadan derslerini bitiriyorlardı. Hava karardıktan sonra, mum ışığında oturuyorduk. Bayramlarda verilen fitrelerle ve komşuların yardımlarıyla geçiniyoruz. Elektriğimiz bağlanalı bir ay oldu. Cereyanı ancak ölünce göreceğim sanmıştım. Mehmet muhtarımdan Allah razı olsun, kaymakamımızdan da, bize yardım ettiler. Sayelerinde evimize elektrik geldi. Allah’ta onların yüzünü güldürsün” dedi.

“Ne iş olsa çalışırım”

Baba Mustafa Karaoğlu, iş bulamadığı için çalışamadığını söyleyerek “Şuan da işsizim. İş arıyorum. Okuma yazmam yok ama çaycılık, kapıcılık yapabilirim” dedi.

Çocuklar televizyon istiyor

Elektriğin evlerine gelmesine oldukça sevinen Karaoğlu ailesi, şimdi de gelecek olan faturaları nasıl ödeyeceklerini düşünüyor. Yoksulluk nedeniyle oldukça bakımsız kalan evin camlarını soğuk girmemesi için kartonla kapatan Zeynep Karaoğlu, evlerinin içindeki tuvaletin de kullanılamaz halde olduğunu söyledi. Zeynep Karaoğlu, çocukların televizyon izlemeye hasret olduğunu, şimdi de televizyon istediklerini söyledi.

Solak teşekkür etti

Karaoğlu ailesine yardım ulaşmasında en büyük aracı olan Büyükçavuşlu Muhtarı Mehmet Solak, Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol’a teşekkür etti. Demirkol’un konuyla yakından ilgilendiğini dile getiren muhtar Solak “Kaymakamımız aileye yardım yapılmasında çok yardımcı oldu. Hem elektriğin bağlanmasında, hem de kömür yardımı yapılmasında maddi olarak yardımda bulunan Kaymakamımız Ahmet Mesut Demirkol’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol