Silivri Facebook
banner88

''Engelli Çocuklarınızı Evde Mücevher Gibi Saklamayın.''

Silivri Belediyesi Sevgi Pınarı Sosyal Hizmetler Merkezi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği “Özürlülerin Yeni Yasal Hakları” konulu seminer, Sevgi Pınarı Sosyal Hizmetler Merkezi binasında yapıldı. Seminere konuşmacı olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü Avukatı Görme Engelli Av.Adile Ünal katıldı. Semineri Silivri Belediyesi Sevgi Pınarı Sosyal Hizmetler Merkezi Başkanı Bahar Turan, AK Parti Özürlüler Komisyonu Başkanı Gülsüm Çelik ve AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Bahtiyar Kölemen de takip etti.

BÜYÜKÇEKMECE RİTİM GURUBU RENK KATTI


Silivri Belediyesi Sevgi Pınarı Sosyal Hizmetler Merkezi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği “Özürlülerin Yeni Yasal Hakları” konulu seminer öncesi programa konuk olarak katılan Büyükçekmece Özürlüler Merkezi öğrencilerinden oluşan Ritim Gurubu mini konser verdi. Özge Kalender yönetiminde muhteşem bir konsere imza atan öğrenciler, ayakta alkışlandı.

BAHAR TURAN : HEPİNİZ CENNETLİKSİNİN


Silivri Belediyesi Sevgi Pınarı Sosyal Hizmetler Merkezi Başkanı Bahar Turan, seminerde yaptığı konuşmada “ Hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Benim gözümde sizler, yani özürlü evlat sahibi aileler cennetliksiniz. Bizler sizlerin yanınızda olarak sizlere az bir güç dahi verebiliyorsak ne mutlu bize diyorum. O gücü verdiğimiz an inanın ki biz dünyanın en mutlu, en huzurlu insanları oluyoruz. Bakın dün ev ziyaretlerimiz vardı. Başsağlığı, geçmiş olsun, gözün aydın ziyaretleri. Evlat acısı yaşayan anaların babaların acılarını paylaştık. Ateş düştüğü yeri yakar, Allah sabır versin. Çok zor, o yüzden nefes aldığımız her anın kıymetini bilelim. Bu arada yaklaşan yeni bir yıl, yeni umutlar var önümüzde. Yeni yılınızı şimdiden kutluyor, sizlere, ilçemize, ülkemize ve tüm dünyaya sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum” dedi.

AVUKAT ÜNAL: ENGELLİ ÇOCUKLARINIZI EVDE MÜCEVHER GİBİ SAKLAMAYIN


“Özürlülerin Yeni Yasal Hakları” konulu seminere konuşmacı olarak katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü Avukatı Görme Engelli Av.Adile Ünal ise şunları söyledi: “Bakın hayatınızda erteleme gibi bir lüksünüz yok. Hayatımızı ertelemeyelim. Sabah arkadaşlar aradı “Hava muhalefeti var, programı erteleyelim” dediler. “Hayır, ertelemek yok, insanlara verilmiş bir sözümüz var. Bizi beklerler” dedim. Haklarınızın var olduğunu bilin ve gerektiğinde de kullanın. Engelli evladınızı topluma çıkarın, evde mücevher gibi saklamayın. Gizlenen mücevher işe yaramaz. Onları hayata kazandırın”
Av. Adile Ünal, yeni yasalar hakkında geniş bilgiler verdi, ailelerin konu hakkındaki sorularını cevapladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol