Silivri Facebook
banner88

Haber MERKEZİ

Son günlerde ard arda yapılan cami kundaklama olaylarına karşı duydukları üzüntüyü dile getiren Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesi Başkanı Tamam Köroğlu, yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Köroğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Son günlerde ülkemizin farklı yerlerinde Sünni yurttaşlarımızın inanç merkezi camilere yönelik kundaklamaları büyük bir üzüntüyle izlemekteyiz.İnanç özgürlüğünü hedef alan bu tür eylemleri her zaman, her yerde ve failleri her kim olursa olsun lanetliyoruz.
İnanç merkezleri, ibadethaneler kutsal ve saygı gösterilmesi gereken mekânlardır. İnsanların kutsal mekânlarına yönelik düzenlenen her türlü saldırı girişimi, evrensel değerler açısından da ahlak dışıdır.
 
Toplumdaki diğer inanç mensubu yurttaşlarımızın da bu saldırılar karşısında duyarsız kalmaması gerektiğini düşünüyoruz. Hangi inanca mensup olursa olsun, bir ibadethaneye yapılan saldırı, evrensel insani değerlere saldırmakla eş anlamlıdır. Faillerin bir an önce yakalanmasını ve Türkiye’deki tüm inanç merkezlerinin güvenliklerinin sağlanmasını talep ediyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol