Silivri Facebook
banner88

Silivrili taksiciler rahatladı

Haber:Müge CESUR

Yarım milyon YTL'yi bulan ticari taksi plakalarının satılma yasağı ve belediyelere ücretsiz verilmesi haberleri kamuoyunda büyük tepkilere yol açmış Silivri’deki taksicilerde bu duruma tepki göstermişti. Şoförler Odası Başkanı Zafer Aşkın’ın TŞOF’dan tasarının geçerli olmadığını belirten basın açıklamasını taksi duraklarına yollaması Silivrili taksicilere rahat bir nefes aldırdı.
Kısa sürede taksici ve dolmuşçular arasında yayılan söz konusu yasa tasarısıyla beraber plaka sahipleri ve şoförler bu yasanın çıkmayacağını, çıksa bile eylemler gerçekleştireceklerini söylemişti. Taksicileri rahatlatacak haber Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyon Başkanı Fevzi Apaydın’dan geldi. Şoförler Odası Başkanı Zafer Aşkın kararın geçerli olmadığını kanıtlayan basın açıklamasını bütün taksi duraklarına gönderince plaka sahipleri de rahat bir nefes aldı. Alınan karara göre başta şoför, taksici, minibüsçü, servis aracı olmak üzere tüm nakliyeci esnafı yakından ilgilendiren
—Taksici- minibüsçü tanımı
—Plaka tahdidi bulunan illerdeki tahditli araçların tahsisinin devri
—Tescil plakalarının şoför odalarınca dağıtımı
—Taksilerin belediye mücavir alanları dışına yolcu götürmeleri konularındaki taleplerin tamamı uygun görüldü.

Silivrili taksiciler rahat bir nefes aldı

Konu ile ilgili görüştüğümüz Şoförler Odası Başkanı Zafer Aşkın “Taslağı ve federasyon başkanımız Fevzi Apaydın’ın basın açıklamasını Silivri’de ki taksi duraklarına gönderdik. Plakaların satılma yasağı ve belediyelere verilmesi ile ilgili bir durum söz konusu değildir.” Dedi. Silivrili taksiciler de kararın yerinde olduğunu söyleyerek “Zaten böyle bir uyguluma çok saçma olurdu. Karar hepimizi rahatlattı” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol