Silivri Facebook
banner88

''Silivrilinin emeği sömürülmemeli''

Haber:Müge CESUR

ÖDP Eski İlçe Başkanı Süheyl Kırkıcı küçük esnafa olan desteğini dün Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu’nu ziyaret ederek sürdürdü. Gros Marketlerin Silivri’de çoğalmasının küçük esnafı bitirdiğini söyleyen Kırkıcı “Silivrilinin emeği sömürülmemeli” dedi.
Ödp Eski ilçe Başlkanı Süheyl Kırkıcı küçük esnaf için başlattığı mücadele sürüyor. Daha önce bir basın açıklamasıyla konuya dikkat çeken Kırkıcı dün de Esnaf Odası Başkanı Ali Tabakoğlu’nu ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Silivri’de yapılmasına karar alınan 2 alışveriş merkezi ile ilgili de düşüncelerini ifade eden Kırkıcı konuşmalarında şu ifadelere yer verdi.
Kırkıcı: “Amacımız Silivri’nin emeğinin sömürülmemesidir”

Son yıllarda Silivri’de çoğalan hipermarketlere karşı küçük esnafı fazlasıyla etkiliyor. Son olarak Kipa’nın ardından belediye meclisinde iki önemli plan değişikliği daha yapıldı. Bu iki büyük alışveriş merkezinin de yapılması ile ilgili karar alınınca konuyu gündemimize aldık. Birçok büyük sermaye bazıları yabancı sermaye ile tüm yurt marketler zincirine döndü.

Yerel esnaf sürekli kan kaybediyor. İş yeri kapatan esnaf o hipermarketlerde o merkezlerde çalışmaya başlıyor fakat artık eski rahatlığını bulamıyor. Özellikle büyük marketlerin şehir dışına alınmasını sağlamak amacı güdüyoruz. Keşke büyük marketler hiç açılmasa. Çünkü ihtiyaçtan çok fazla olarak Silivri etrafına konuşlandırıldı. Kasaplar, bakkallar, butikler kapatıyor ve büyük alışveriş merkezlerinde bulunmaya başlıyorlar. Silivri’nin sosyal ve ekonomik dokusunu da etkiliyor. Umarız çalışmalarımızın karşılığını alırız.
 
Tabiî ki bizde dâhil bazen hatalar yapıyoruz. Alışveriş merkezlerinin gösterişlerine bazen bizde kapılabiliyoruz. Kendi mahallemizin bakkalını esnafını ihmal ediyoruz. Bazen esnafımız ürününü pahalı satmak durumunda katılıyor. Ya da çok kaliteli ürünler satamayabiliyor. Ama bu karşılıklı eğitim ve bilinç meselesidir. Tüketici bilinçlendiği sürece esnafta bilinçlenecektir. Amacımız Silivrilinin emeğini sömürtmemek.

“Bazı dernek yöneticileri meclis pazarlığı yapacaklarına konuya dikkat çeksinler”

“Bulunduğumuz örgütlerde de bunun çalışmasını yapıyoruz. Bu bilinçle hareket etmesini sağlayacağız. Dernekler meclis pazarlığı yapacaklarına u konuya dikkat çeksinler. Bz küçük esnafımızın her zaman arkasındayız” dedi.

“Tabakoğlu:” Silivri’yi yöneteceklere esnaf için ne yaptıklarını sorsunlar”

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu ise konuya gösterdikleri ilgi için Kırkıcıya teşekkür etti.

 

Bu düşünce içersinde olan bizlerin Gros marketlerin şehir dışına çıkarılması için yapmış olduğumuz girişim çalışmalarımızı üzülerek ifade ediyorum; sonuç vermemiştir. Bu artık tamamen devlet ve hükümet politikası haline gelmiştir. İşte burada siyasilerimize çok büyük görevler düşmektedir. Şu günlerde yerel seçimlerin yaklaşması sebebi ile siyasiler, hummalı bir çalışma içersinde ziyaretlere başladılar; bu bağlamda esnaf ve sanatkârlar olarak bizlere de görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bizler genel olarak işletmelerimizi idame ettirip ayakta kalabilmek için, lehimize olacak olan durumlarda menfaatlerimizi korumak durumundayız. Bunun için siyasi irademizin dışına çıkarak Silivri’mizin Gros marketler ile kuşatılmasında sorumlu olanların yakasına yapışıp hesap soralım. İktidar olsun, muhalefet olsun, çekinmeyelim; gros marketlerin şehir merkezi içersine açılmaması için, ayrıca açılmış olanların da şehir dışına çıkarılması için bu güne kadar, ne gibi çalışma ve girişimlerde bulunmuşlar bizlere bunun hesabını belgelerinle vermeleri gerekir. Gros marketlerin şehir dışına çıkarılması için yasa çıkarılması ile ilgili bizler oda olarak birçok yerel ve devlet kademesindeki üst düzey hükümet yetkililerine defalarca girişimde bulunduk ama sonuç alamadık.Biz oda olarak bunları her zaman belgeleriz. Siyasi seçilmişlere ve seçileceklere bende soruyorum: “Silivri esnaf ve sanatkârımız için bu güne kadar ne gibi çalışmalar yaptınız ve yapacaksınız, projeleriniz nelerdir? Lütfen açıklayınız” Esnaf ve Sanatkârımızdan da bunu sormalarını istiyorum.” Dedi. 

Eğitime dikkat çektiler

Toplantı sonunda esnafın konuya duyarlı olması ve tepkilerini göstermeleri gerektiği belirtildi. Yapılan haberlere hiç tepki gelmediğini söyleyen Tabakoğlu “Gerçekten çok üzülüyorum. Kendileri için bir şey yaptığımızın farkına varsınlar “diyerek esnafı eğitim konusuna dikkat çekti.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol