Silivri Facebook
banner88

Uluslararası Engelliler Şampiyonası Silivri'de!

Melis AVCI

Uluslararası Engelliler Şampiyonası, 2009 yılında Silivri’de yapılacak. Uzun zamandır Türkiye’de yer arayışı içinde olan yetkililer, şampiyonanın Silivri’de yapılmasına karar kıldı. Türkiye Özel Sporcular Derneği Özel Olimpiyatlar Kuruluşu’nun girişimleriyle gerçekleşecek olan şampiyona için geçtiğimiz günlerde Silivri’ye gelen özel ekip incelemelerde bulundu. Şampiyonanın yapılacağı stattan, oyuncuların kalacağı otellere kadar en ince ayrıntısına kadar incelemede bulunan yetkililer, Silivri ile ilgili tuttukları raporu bir üst kuruluşlarına sevk edecekler.

Özel Olimpiyatlar Avrupa Asya Bölgesi Futbol ve Karma Sporlar Danışmanı olan Andre Peeters’ın yaptığı incelemelere, Türkiye Özel Sporcular Derneği Özel Olimpiyatlar Kuruluşu Koordinatörü Melih Gürel, Türkiye Özel Sporcular Derneği Özel Olimpiyatlar Kuruluşu Spor Direktörü Ali Üredi ve Karma Futbol Proje Koordinatörü Serkan Ovatman ve Silivrispor Yönetim Kurulu Üyeleri Cihangir Davutoğlu ile Candemir Yılmam da katıldı.
Birkaç eksik dışında şampiyonanın Silivri’de yapılmasında hiçbir sakınca görmeyen yetkililer, üst kuruluş ve yurt dışında yapılan görüşmelerin ardından tekrar Silivri ile irtibata geçecek.
 
TURAN "EKSİKLİKLERİ GİDERİRİZ"

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan  konu ile yakından ilgilenerek  bu tür organizasyonların ilçede düzenlenmesinin ilçe tanıtımı adına ve sporu teşvik etme adına önemli katkı sağlayacağına dikkat  çekerek şunları söyledi:"İlçemiz de böyle uluslar arası organizasyonların düzenlenmesi çok sevindirici. Biz Silivri Belediyesi olarak böyle bir organizasyona her türlü katkıyı  veririz. İlçemizin tanıtımı ve engelli kardeşlerimizi spora özendirme adına önemli bir girişim olacağına inancım tam. Bizden istenilen süreler içerisinde her türlü katkıyı sağlayacağız. Bu organizasyonu  ilçemizde yapılmasında emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum."

DAVUTOĞLU “İLÇE TANITIMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK"
 
Silivrispor Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Cihangir Davutoğlu, heyetin yaptığı incelemeler sonrası konukları Avalon Lebiderya’da misafir etti. Hep birlikte yenilen yemek sonrası olumlu heyetin olumlu  izlenimler ile ayrıldığını belirten Davutoğlu şunları söyledi: "Bu organizasyon ilçemiz tanıtımına önemli katkı sağlayacaktır. Bunun için Silivri’de yapılması yönündeki girişimlerimizi devam ettireceğiz. Türkiye de engelliler takımı kuran nadir kulüplerden biri olan Silivrisporun bu katkısı böyle bir organizasyonun ilçe de yapılmasında önemli bir faktör olmuştur. Önümüzdeki  yıl içerisinde yapılacak olan şampiyonanın Silivri’de yapılması halinde bunun  ilçeye tanıtım anlamında  önemli bir  katkı sağlayacaktır."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol