Silivri Facebook
banner88

DSP'nin adayı Pandar paşa!

Melis AVCI

Geçtiğimiz hafta içerisinde DSP Silivri İlçe Örgütü’nün önümüzdeki yerel seçimler için Silivri belediye başkan adayının Emekli Paşa Nursafa Pandar olacağının iddia edildiğini yazmıştık. Daha önce MHP saflarında siyaset yapan paşanın, DSP Silivri Belediye Başkanlığı için adaylığına kesin gözüyle bakıldığını söylediğimiz haberimizin ardından bir basın toplantısı düzenleyen DSP Silivri İlçe Örgütü, adayın Askeri Yargıtay Onursal Başkanı ve Emekli Hâkim Tuğgeneral Nursafa Pandar olduğu açıkladı. DSP Silivri Belediyesi Başkan aday Nursafa Pandar, basın toplantısında yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Öncelikle bana bu görevi verdikleri için, başta DSP Silivri İlçe Başkanı Yakup Bektaş olmak üzere tüm yönetim kurulundaki arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Bana olan güvenlerini de boşa çıkartmamak için var gücümle çalışacağımı ifade etmeden geçmek istemiyorum.

“Aday olmam için önümde hiçbir engel yoktu”

2002 yılındaki genel seçimlerin ardından, MHP barajı aşamayınca, ilk görevinden istifa edenlerden birisi benim. Barajı aşamayan partinin en yüksek organları istifa eder ve yeni bir oluşum başlar. Sonrasında da MHP üyeliğinden istifamı verdim. Dolayısıyla yasal anlamda önümde bir engel yok. Gelen böylesi nazik ve güzel bir teklif karşısında da DSP belediye başkan adayı olmayı kabul ettim.”

“Biz bu seçimden galip çıkacağız”

Silivri Belediyesi’ne geldiklerinde yapmak istedikleri birçok projeleri olduğunu öne süren Pandar “Silivri için yapmayı düşündüğümüz pek çok projemiz var. Kısaca bunları ele alacak olursak, Silivri’ye bir yat limanı kazandırarak, turizm açısından canlandırmayı hedefliyoruz. Yanı sıra üniversite kam püslerini Silivri’mize getirmeyi ve sonucunda ekonomik anlamda bir girdi sağlamayı düşünüyoruz. Yerleşim yerleri ile organize sanayinin de birbirinden ayrılması gerekiyor. Ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları da planlarımız içerisinde yer alıyor. Tüm bu düşüncelerden yola çıkarak, belediye başkanlığı için iddialıyız. Seçimden mutlak galip çıkacağımıza inancım sonsuz” dedi.

“Gerekirse istimlâk çalışması yapılacak”

Emekli Paşa Nursafa Pandar konuşmasında şu sözlerle devam etti “Yat limanını Silivri’ye kazandırırken, bunun alt yapısının da olması şart. Sosyal tesislerden tutun, kafeteryalara, gelen turistlerin en iyi hizmeti alacakları şekilde düzenlemelerin yapılması da yapılacak çalışmaların başında geliyor. Tüm bunlar için sahilimizde mevcut yerler bulunmakta. Ancak gerekli görülmesi durumunda, istimlâk çalışması da yapılabilir. Tabi ki, tüm bunlar için teknik bilgi sahibi arkadaşlarımızın görüşleri doğrultusunda hareket edeceğiz.”

“Değirmenci’den de fazla tanınıyorum”  

Önümüzdeki yerel seçimlerde kendine oldukça güvenen Pandar, kendini CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Selami Değirmenci’yle karşılaştırarak şunları söyledi: “Güç birliği yapılarak, tek bir adayın desteklenmemesi sonucu,2002 yılında AKP’nin kazanacağını her zaman ifade ettim. 2002 seçimlerinde Değirmenci, GP’ ye geçerek oyları bölmeseydi, ben şu an milletvekiliydim. Ancak mahalli seçimlerde baraj yok. Benim sorunlarına koşmadığım hiçbir orman köyü olmadığı gibi çevre köyü de yoktur. Buralardaki oy potansiyelim, belki Selami Değirmenci’den de fazla olacaktır. Bu bakımdan kendime güveniyorum. Sonrasını hep birlikte göreceğiz. Aksi olursa, seçilen arkadaşımın da gider elini sıkar başarılar dilerim.”

Bektaş: “Bizi kimse kaale almadı”

AK Parti karşısında durabilmek için birçok kez solda birlik çağrısında bulunduklarını belirten DSP Silivri İlçe Başkanı Yakup Bektaş “Briçok kez birlik çağrısında bulunduk. Bizi kimse kaale almadı. Elele olalım dedik, kimse elini uzatmadı. Artık geri vitesimiz yok. Silivri’yi almak için elimizden geleni yapacağız. Bu bir rüzgâr. Bunu halk değerlendirecek ve milli irade ortaya çıkacak. Halkımızın beklediği birlikteliğin, sandıkta olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol