Silivri Facebook
banner88

''Hiçbir partiden aday değilim''

Müge CESUR

Kars-Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Yıldız, hafta içerisinde bir partiden adaylığı konusunda çıkan haberlere dün bir basın toplantısı düzenleyerek açıklık getirdi. Şu anda hiçbir partiden adaylığının söz konusu olmadığını söyleyen Yıldız “Önümüzdeki süreçte bizlere talepleri olursa, toplumumuzda bunu isterse aslan gibi çıkar adaylığımızı duyururuz” diyerek açık kapı bıraktı.
 
Geçtiğimiz hafta içerisinde Osman Umuç’un Ak Parti binasında aday adaylığını açıklarken Karslıların da arkasında olduğunu söylemesi iddiaları üzerine dernek üyeleri bu duruma tepki göstermiş ve dernek başkanı Murat Yıldız bir basın açıklaması yapma gereği duymuştu. Yıldız yaptığı basın açıklamasında Umuç’un Kars- Ardahan Deneğine üye olan toplumu temsil etmediğini ve destek anlamında kendi bireysel fikri olduğunu söylemişti. Hafta içerisine bazı gazete ve köşe yazılarında Yıldız’ın DSP’den aday olacağı ve Ak Parti belediye meclis üyeliğini açılayan Osman Umuç’la arasında bir çekememezlik olduğu yönünde bazı yazılar çıktı. Bu gelişmeler üzerine Murat Yıldız dün bir basın toplantısı düzenleyerek konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

“Hiçbir partiden aday değilim”

“Geçtiğimiz hafta içerisinde yaptığımız basın toplantısının ardından konuyla ilgili bazı konulara tekrar açıklık getirme ihtiyacı duydum. Özellikle bazı gazetelerde çıkan ‘belediye başkan adayımı’ sorusuna cevap vermek itiyorum. Geçen Salı günü yapmış olduğum basın toplantısında hiçbir yere aday olmadığımı özellikle belirtmiştim. Bazı arkadaşlarımla da aramda bir sürtüşme bir çekememezlik olduğu yönünde bazı yazılar çıktı. Bizim hiç kimseyle aramızda bir sürtüşme çekememezlik gibi bir şey olamaz. Ben Kars-Ardahan Kültür ve Dayanışma Derneğinin başkanıyım. Bizi de bağlı olan bir sürü üyelerimiz toplumuz var. Bu arkadaşımızın vermiş olduğu demece karşılık tepkilerinden dolayı böyle bir basın toplantısını yapma zorunluluğu doğmuştur diyerek özellikle bunu da vurgulamıştım. Neticede bir derneği temsil ediyorsunuz ve üyelerinizden konuyla ilgili telefonlar geliyor. Birey olarak bu konuya cevap vermemiz doğru olmaz düşüncesinde oldukları için en doğru yer dernektir diyerek bende arkadaşımıza başarılar dileyip üzerimdeki baskıyı kapatmak için bir açıklama yapma gereği duydum. Basın toplantısından öncede sonrada arkadaşımızla aramızda hiçbir sorun hiçbir sıkıntı olmadı.”

“Eğer bir siyaseti partinin bize ihtiyacı olursa aslan gibi çıkar açıklarız”

“Benim herhangi bir yere talip olma gibi bir durumum yok. Bizlerce yıllardır Silivri’de oturan geçmişinde bir şeyleri başardığına ilkleri yaptığına inan bir yapımız var. Eğer bir siyasi partinin bizim gibi insanlara ihtiyacı, önümüzdeki süreçte bizlere talepleri olur ve toplumumuzda bunu isterse çok rahatlıkla aslan gibi çıkar açıklarız. Bizim hiç kimseden çekincemiz korkumuz yok. Özellikle bunu vurgulamak istiyorum.”

“Herhangi bir talep karşısında derneğimizle ortak hareket edeceğiz”

“İleride siyasi bir talep olursa ben bunu sadece Murat Yıldız’a sunulmuş bir teklif olarak değerlendirmem. Avrupa’da toplumun %90ı kaymakam beyin de özellikle vurguladığı gibi sivil toplum örgütlerine bağlı. Bazı kişiler benim hemşehrilerim dediğim için toplum arasında ayrımcılık yaptığımız söylemiş. Bu ayrımcılık yapmak demektir. Biz hep etkinlikler yapan, toplumun kaynaşmasını sağlayan, kültürünü tanıtmaya çalışan bir dernek gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Derdimiz kumar oynatmak, para toplamak değil.”

“Bölünme söz konusu değil”

 “Derneğimizin bölünmesi gibi bir durum yok. Sadece Ardahanlı bir arkadaşımız yönetim kurulundaki görevinden istifa etti. Yönetimden bir kişinin ayrılmasıyla derneğin bölünmesi söz konusu olamaz.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol