Silivri Facebook
banner88

Jüri karar vermekte zorlandı
 
3 ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmada dereceye girenlere ödülleri, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Başkan Yardımcıları tarafından verildi.
 
48. Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında sıcak, soğuk ve hamur işleri olarak 3 ayrı kategoride yapılan Trakya Lezzetleri Yemek Yarışmasında hünerler sergilendi.
 
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Yrd. Doç. Figen Dağlıoğlu’nun başkanlığında, Gürme A.Cengiz Özsoy, Mutfak Profesyonelleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Zuhal Arıkdal, Mutfak Profesyonelleri Derneği Genel Sekreteri Özcan Hakcan, Mutfak Profesyonelleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Esat Özata, Mutfak Profesyonelleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi TV Yemek Programcısı Elif Korkmazel, Mutfak Profesyonelleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Dinççağ, Mutfak Profesyonelleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Çetin, Eski Yemek Yarışmaları Birincisi Mualla Saydı ve Gıda Yüksek Mühendisi Yılmaz Demir’den oluşan jüri, 3 ayrı kategoride sunulan yemekleri tek tek tadarak, oyladı.
 
YABANCI DAMAT İLGİ ODAĞI OLDU
Ev hanımlarının hünerlerini sergilediği Trakya Lezzetleri Yemek Yarışmasında İngiliz Damat, ilgi odağı oldu. Yarışmaya soğuk yemekler kategorisinde çiğ köfteyle katılan Thor De Grammant, dereceye giremese de sempatik tavırlarıyla yarışmanın ilgi odağı oldu.
 
DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Trakya Lezzetleri Yemek Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Başkan Yardımcıları Elif Uzun ile Abdullah Yıldırım tarafından verildi. 3 ayrı kategorinin birincilerine fırın, ikincilerine elektrik süpürgesi, üçüncülerine tost makinası ve dördüncülerine de mansiyon ödülü verildi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yarışmacılara verilen ödüllerin ardından Trakya Lezzetleri Yemek Yarışması Jüri Üyelerine de katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Mutfak Profesyonelleri Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri de Başkan Işıklar’a, porselen tabak hediye ederek teşekkür etti.
 
SICAK YEMEKLER KATEGORİSİNDE DERECEYE GİRENLER:
1. Seda Girgin-Buhara Pilavı
2. Nezahat Özbek-Dolunay Kebabı
3. Emel Sarıoğlu-Sebzeli Pilav Eşliğinde Saç Kavurma
4. Müge Öksüz-Patlıcanlı Sandal Kebabı

SOĞUK YEMEKLER KATEGORİSİNDE DERECEYE GİRENLER:
1. Billur Çağlı-Domates Soslu Patlıcan Rulo
2. Seda Girgin-Patlıcan Borani
3. Müge Öksüz-Levrek Buğulama
4. Aydan Bedeloğlu-Çeri Domatesli Dolma

HAMUR İŞLERİ KATEGORİSİNDE DERECEYE GİRENLER:
1. Hatice Kurt-Kavala Kurabiyesi
2. Burçin Özdamar-Profiterol
3. Hülya Sener-Şirince Pasta
4. Melek Ertürk-Patriyot Tatlısı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol