Silivri Facebook
banner88

Kriz varsa çare var
 
Zor dönemde Türkiye ekonomisi canlandırmaya yönelik başlatılan “Türkiye’nin Yüzü Gülsün Diye, Kriz Varsa Çare de Var “ kampanyası hakkında TOBB Yönetim Kurulu Üyesi M. Şadan Eren basın açıklamasında bulunarak kampanyaya destek olunması konusunda Türk halkına çağrıda bulundu.
 
M.ŞADAN EREN: EKONONİMİZ İÇİN ÜLKEMİZDE HERKESİN KATILMASINI BEKLİYORUZ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesive M. Şadan Eren, TOBB’un önderliğinde, “Üreten Türkiye Platformu” tarafından 22 Mayıs 2009 tarihinde başlatılan “Türkiye’nin yüzü gülsün diye, kriz varsa çare de var” adlı kampanyaya ülkemizde herkesimin katılmasını arzu ettiklerini söyledi.
 
HERKESİN YARARINA SONUÇ VERECEKTİR
TOBB yönetim kurulu üyesi M. Şadan Eren yaptığı yazılı açıklamada kampanyanın, Türkiye’de iç talebi artırmayı öngördüğünü söyledi. Beş hafta sürecek kampanyanın, her hafta ayrı bir ana temayı hedeflediğini belirten TOBB yönetim kurulu üyesi M. Şadan Eren, kampanyanın tamamlanmasının ardından “sektörel tüketim kampanyalarının” takip etmesinin planlandığını açıkladı.
 
5 ana tema üzerine oturtulan kampanyanın ilk haftasında tüketilicilere seslenildiğini belirten Başkan M. Şadan Eren, “ Eve kapanma pazara çık!” çağrısında bulunduğunu anımsattı.
 
Kampanyanın birinci haftasında tüketicilere yönelik amacın, çok önemli bir iç pazara sahip olan Türkiye’de insanların erteleme eğiliminde oldukları tüketimlerini öne çekmek olduğunu ifade eden M. Şadan Eren, “ Piyasanın canlandırılarak, firmaların stoklarındaki birikimin eritilmesi hedeflenmiştir. Stokların nakde çevrilmesine katkı sağlanması öngörülmüştür.”dedi.
 
5 ANA TEMA ÜZERİNE OTURTULDU
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi M. Şadan Eren, önümüzdeki hafta kampanyanın işvere çağrı yaparak devam edeceğini belirterek şöyle devam etti.
 
“Bilindiği kampanya, 5 ayrı tema üzerine oturtuldu. İlk hafta tüketiciye ‘ Eve kapanma pazara çık!’ çağrısı ile kampanya başlatıldı. Kampanya ikinci haftasında işverene ‘ Gücüne inan !’ çağrısı ile devam edecek. Takip eden haftalarda ise sırayla işçiye ‘kimse işini kaybetmesin !’, Hükümete “Güven ve istikrar !’ çağrıları ile devam edecek. Bunlardan biri varsa hepsi var. Üretim, istihdam ve tüketim birlikte yürümesini sağlamalıyız. Kampanyaya ilk haftadan itibaren destek veren tüm katılımcılara gösterdikleri özveriden ötürü teşekkür ediyorum”
 
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi M. Şadan Eren:
HERKES BÜTÇESİ ÖLÇÜSÜNDE ALIŞ VERİŞ YAPARAK DESTEK OLABİLİR
 
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi M. Şadan Eren, toplumsal dengenin bozulmaması için başlatılan kampanyaya Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu vurguladı. Herkesin kampanyayı sahiplenmesi gerektiğini belirterek, “yaşanmakta olan krize karşı seyirci kalınmamalıdır. Bunun için ‘Türkiye’nin Yüzü Gülsün diye, Kriz varsa çare de var’ isimli kampanya katılarak herkes karınca kararınca çorbada tuzum olsun misali katılım sağlamalı. İlk hafta tüketicilere yapılan çağrıda ‘Eve kapanma pazara çık!’ çağrısına kulak vermeliyiz. Herkes kendi bütçesine göre alış veriş yapabilir. Unutulmamalı ki damlaya damlaya göl olur. Yine birlikte başaracağız ve ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşıyacağız. Türkiye halkına ve bölgemiz halkına kampanyayı sahiplenmesinden ötürü kutluyorum.”diye konuştu.
 
Kampanya, “ Üreten Türkiye Platformu” TOBB, TESK, TÜRK-İŞ, TİSK, HAK-İŞ ve KAMUSEN’in katılımı ile ortaklaşa yürütülüyor.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol