Silivri Facebook
banner88

Nazım Hikmet Anıldı
 
Nazım Hikmet Ran, 46. ölüm yıldönümünde Silivri’de düzenlenen eşsiz bir programla anıldı. Silivri Belediyesi’nin organize ettiği, Eğitim Sen Silivri Temsilciliği’nin de katkılarıyla gerçekleştirilen anma programı büyük beğeni topladı..
 
Silivri Atatürk Meydanı iskele girişinde 20.00- 23.00 saatleri arasında gerçekleştirilen anma programının sunuculuğunu, Ömer Sebahattin Çetin üstlendi.
 
HAYATA TUTUNMAYA ÇALIŞTIĞIMIZ YILLARIN UMUDUYDU
Anma programının açılışında bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Nazım Hikmet’ten çok şey öğrendiğini söyledi.
 
Başkan Işıklar;
“Sevgili Nazım severleri, hemşerilerimi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Nazım, gençliğimizde, hayata tutunmaya çalıştığımız yılların umuduydu. Bilinen şeylerin üzerinde konuşmak o kadar zor ki. Nazım hakkında da konuşmak çok zor. Yıllardır acıyla demlendirdiği, biriktirdiği özgürlük çığlıklarını, direnebilmeyi, emperyalizme, hayata karşı koyabilmeyi, faşizme karşı insanı insan yapan değerleri hayata bir çığlık gibi yaymayı ve tüm kâinata, evrene bunu özgürlük şarkıları olarak sunmayı, ben Nazım’da duydum. Gençliğimizin o küçücük heyecanlarıyla, hayata tutunmaya çalıştığımız zamanlarda gerçekten bizim umudumuz olmuştu. İnsanın hangi yaşta olursa olsun, birini sevebilmesini ben Nazım’da öğrendim. Sevginin ne kadar bağlayıcı olduğunu ve insanı özgürleştirdiğini Nazım’dan öğrendim. Nazım hem özgürlüğü, hem sevgiyi beraber verdi. Sevgiyle bir dünya kurulabileceğini gösterdi. Sevginin yaşı, cinsiyeti olmadığını ve karşısına verebildiği kadar da insanı büyüttüğünü ben Nazım’dan öğrendim. Ben Nazım deyince; emperyalizme, insanı insan yapan değerlere, faşizme, insanı özgürleştirmeye karşı çıkan her türlü değere dik durmasını, hayata bağlanmasını ve sorunların sevgiyle çözülebileceğini anlıyorum. İnanın o ustada yaşasaydı bugün böyle söylerdi. Ben Nazım’ı sevenleri çok seviyorum. Sevmeyenleri ise sadece seviyorum. Hepinize sevgiler saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.
 
TÜRKÜLER BÜYÜLEDİ
Memleket şairi Nazım Hikmet Ran’ı anma programında, şiirlerin fon müzikleri ve şiir sonrasında türküleriyle izleyenlere duygulu anlar yaşatan bağlamada İbrahim Orçin, elektro ritim gitarda Ömer Karadavut, akustik gitarda Alptekin Yıldız ve yan flütte Sıla Kaya, büyük beğeni topladı.
 
Başak Tetik, Cem Kareyel, Hilal ve Mehmet Bilgenoğlu, Hüseyin Şahin, İbrahim Orçin ve Süleyman Sürgün program içerisinde Nazım Hikmet şiirleri seslendirdi. Ayrıca CHP Silivri İlçe Başkanı Muharrem Aydoğan, sesi ve sazıyla geceye renk kattı. Nazım Hikmet Ran’ı anma programı, izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı.
 
Programa Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Başkan Yardımcıları Elif Uzun, Yılmaz Kandemir, CHP Silivri İlçe Başkanı Muharrem Aydoğan, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Eğitim Sen Silivri Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyeleri, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çok sayıda vatandaş ve eğitimci katıldı.
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol