Silivri Facebook
banner88

Silivri İlçe İnsan Hakları Kurulu Toplandı
 
Silivri İlçe İnsan Hakları Kurulu şu isimlerden oluşuyor.
 
Başkan Ahmet Mesut Demirkol - Silivri Kaymakamı
Elif Uzun – Silivri Belediye Başkan Yardımcısı
Av. Şeref Demirtaş – Hazine Avukatı
Cihangir Davutoğlu – Basın Mensubu
Mehmet Şerif Eroğlu – A.K.P Yönetim Kurulu Üyesi
Av. Tunç Aka – C.H.P Parti Temsilcisi
Kaan Demirkol – M.H.P Parti Temsilcisi
Av. Süleyman Yalçıntaş – Baro Temsilcisi
Dr. Hasan İpekoğlu – Sağlık Grup Başkan Yardımcısı
Ali Tabakoğlu – Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı
Refik Bek – Okul Aile Birliği Başkanı
Muharrem Eren – Muhtarlar Derneği Başkanı
Dr. Murat Öztürk – Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi
 
Dün saat 14.00 da başlayan Kurul toplantısına mazeretlerinden dolayı Ali Tabakoğlu, Refik Bek, Av. Süleyman Yalçıntaş ve Dr. Murat Öztürk katılamadılar.
 
Yapılan toplantıda Silivri Kapalı Ceza evinde bulunan bir tutukluya ait dilekçe görüşülerek Elif Uzun, Cihangir Davutoğlu, Av. Şeref Demirtaş, Av. Tunç Aka ve Dr. Hasan İpekoğlu’dan oluşan İnsan Hakları İhlalleri Komisyonuna sevk edildi.
 
Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Kurulda yaptığı konuşmada “ İnsan Hakları ülkemizde olduğu kadar dünyada çok önem verilen kapsamlı bir konudur. İcra görevimiz olmasa bile, yol gösterici özelliğimizle insan hakları ihlaline uğradığını düşünen vatandaşlarımıza yaptığımız çalışmalarla yardımcı olmaya çalışıyoruz ‘’ dedi.
 
Kurulda söz alan Cihangir Davutoğlu “ geçtiğimiz yıllarda toplanan Silivri İlçe İnsan Hakları gündeminde yer alan roman vatandaşlarımızın eski çöplükten çıkmaları ve insanca bir yaşam alanına kavuşmaları komisyon ve kurul raporlarımızla olumlu seyir almıştı ayrıca belediye, hastane ve karakollara konan İnsan Hakları şikayet kutuları, vatandaşa konuya duyarlı olunduğunu göstermek açısından çok önemliydi’’ dedi.
 
Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda yaklaşık 11.000 tutuklu ve mahkumun bulunması, insan hakları ihlali olduğu gerekçesiyle dilekçe yazan kişilerin Silivri İlçe İnsan Hakları Kuruluna sevk edilmesi, kurulun bundan sonra yoğun çalışma içine gireceğini gösteriyor.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol