Silivri Facebook
banner88

''Silivri, İstanbul'un ve Türkiye'nin Gözbebeği olacak''
 
Kaynak : Silivri Belediyesi
 
Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği (SİAD) ve Dünya Gazetesi işbirliğiyle “Türkiye Ekonomisinin Bugünü ve Yarını” konulu panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Arolat, Merkez Bankası Eski Başkanı, Dünya Gazetesi Yazarı Gazi Erçel, Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi, Dünya Gazetesi Yazarı Prof.Dr.Erdoğan Aklin, Dünya Gazetesi Yazarı Rüştü Bozkurt, RGA Danışmanlık ve Yönetim Şirketi Başkanı, Silivri SİAD Üyesi Doç. Dr. Ruhi Gürdal katıldı.
 
TURAN, PANELİSTLERE SİLİVRİ’Yİ GEZDİRDİ
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, SİAD Başkanı Kadir Baran ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte panelistlere Silivri’yi gezdirdi. Silivri sahilinden başlayan gezi, Sanat ve Diyalog Evi, Kale Park, Silivri Belediyesi, yapımı devam eden Silivri Adliyesi inşaatı, Katı Atık Eğitim ve Aktarma Merkezi, yapımı devam eden Silivri Devlet Hastanesi inşaatı, yapımı tamamlanma aşamasına gelen Spor Kompleksi ve KİPTAŞ konutları ile devam etti. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, panelistlere Silivri’yi tanıtıcı bilgiler verdi, yapılan çalışmaları yerinde gösterdi.
 
TURAN: SANAYİCİ VE İŞADAMLARIMIZIN PROBLEMLERİNİN ÇÖZÜLMESİNDE HER ZAMAN YANLARINDA OLDUK
Öte yandan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, panelde yaptığı selamlama konuşmasında “hayal” olarak nitelendirilen doğalgazın kullanımıyla sanayicilerin en önemli istek ve beklentilerine yanıt verdiklerini vurguladı. Sanayi bölgesine yönelik hedeflerini de aktaran Başkan Turan, “Hedefimiz Silivri’deki altyapı çalışmaları bittikten sonra sanayi bölgesinin altyapı, planlama ve diğer çalışmaların yapılmasıdır. Şu anda bu planlamayı da yapmaktayız. Elektrik ile ilgili sanayi bölgemizin ciddi problemleri var. Bunlarla ilgili SİAD’ımızın yaptığı toplantılarda Enerji Bakanımızın da yine taahhütleri ile birlikte sanayi bölgemize yeni hatların çekilmesi gibi bu çalışmalar yapıldı. Silivri’deki sanayici ve iş adamlarımızın problemlerinin çözülmesinde onların her zaman yanında olduk ve yanında olmaya da devam edeceğiz.” dedi.
 
TURAN: ÜLKEMİZİN TAM DEMOKRASİYE İHTİYACI VAR
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Ülkemizin tam demokrasiye ihtiyacı var. İnanıyorum ki tam demokrasi ile birlikte ülkemizdeki bir çok problemin üstesinden geleceğiz. Ve yine bu ülkenin insanlarının birbirini dinleme, sen-ben kavgasından daha çok, o ve bu demekten daha çok birbirimizi karşılıklı olarak dinlemek ve konuşmak ve karşılıklı olarak diyalog kurmak zorundayız. Ve bu diyalogla birlikte bir çok problemi bu ülkenin genç nüfusu ile altından kalkacağımıza inanıyorum.
 
Yine burada şunu da belirtmek isterim ki bazı konularla ilgili bazı zamanlar eleştiriler gelebilir ama bu ülkenin ihracat rakamlarının hangi aşamadan hangi aşamaya geldiğini en iyi bilen sanayici ve iş adamlarımız. 5 sene öncesine baktığımız zaman 33 milyar dolar olan Türkiye’nin ihracatının 100 milyar dolarları geçmesinin göstergesi, sanayici ve iş adamlarımızın çalışması, bu ülkeye verdikleri destek ve hükümetimizden aldığı destekler sonucunda olmuştur. Bunların  hiçbir zaman unutulmaması gerekildiğini özellikle hatırlatmak istiyorum. 
 
Yine önemli bir konu bu ülkede ilk defa 5 sene boyunca elektriğe hiçbir zam yapılmamıştır. İşte hükümetimizin iş adamlarına verdiği en büyük desteklerden bir tanesidir. Geçmişe baktığınız zaman her 3-6 ayda bir otomatik zamma bağlanan elektrik ücretleri ile birlikte sanayici önünü görememekte idi. Bunları tekrar bir hatırlatma gereği hissettim.”
 
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, konuşmasını “Silivrimiz, yeni yatırımlarla birlikte İstanbul’un ve Türkiye’nin göz bebeği olacaktır.” sözleriyle tamamladı.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol