Silivri Facebook
banner88

Tabakoğlu, Sevinç Kuaför'ün TEHDİT İddialarına Yanıt Verdi
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Geçtiğimiz günlerde Silivri’de ki bayan kuaförlerine denetimler yapılmış, eksik evrak ve hijyen koşullarına uymayan kuaförlere uyarılarda bulunulmuştu.
 
Yapılan denetlemelerin ardından bir basın açıklaması yapan Sevinç Kuaför’ün sahibi Sevinç Tunç, çalışmaları eleştirerek, Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu hakkında ağır suçlamalarda bulunmuştu.
 
Yapılan bu iddiaların ardından Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu dün Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Selahattin Öpçin, İstanbul Marmara Kuaförler Derneği Başkanı Yüksel Sürer ve İstanbul Marmara Kuaförler Derneği Yönetim Kurulu Üyelerinden Fikret Özdemir’in de katıldığı bir basın toplantısı yaptı.
 
Tabakoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“Sizlerle basın toplantısı yapmamın amacı; Odamızın 7144 numaralı üyesi Bayan kuaförünün 10 Mart Pazartesi günü ile 11 Mart Salı günü Başkanlığını yapmış olduğum Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve şahsım hakkında yapılan asılsız suçlamaların basında yer alması üzerine sizleri bilgilendirerek hakkımda çıkan haber nedeniyle kamu oyunu ve üyelerimizi aydınlatmak için basın toplantısını yapmak zarureti hasıl olmuştur.
 
Değerli basın mensupları;
Odamız üyesi olan Bayan Kuaförleri’nden 15 tanesi Odamıza yazılı imzalı dilekçe ile müracaat ederek Silivri deki Bayan kuaförleri hakkında şikâyetler geldiğini ve yetkililerce denetim yapılması gerektiği talebinde bulunmuşlardır.
 
Silivri Kaymakamlığı’nın da onayı ile Silivri Zabıta Müdürlüğü, Sağlık Gurup Başkanlığı, Odamızın (İDDG )İş Yeri Denetleme Danışmanlık Gurubunda yer alan Odamızın kayıtlı üyesi ve aynı zamanda Silivri Marmara Kuaförler Derneği Başkanı olan Bayan Kuaförü Yüksel Sürer’inde katılımı ile kurulan denetim komisyonu, Silivri deki Bayan Kuaförlerini, 5 Mart 2008 Çarşamba günü ile 06 Mart Perşembe günü Denetime tabi tutulmuşlardır.
 
Sizlerde yapılan denetimi yakinen takip ettiniz. Yapılan denetimin amacı üyelerimiz olan bayan kuaförlerini zora sokmak veya cezalandırmak değil, eksiklerinin giderilmesi için kendileri uyarılmışlar ve eksiklerinin neler olduğu denetim tutanağı ile tespit edilerek eksiklerin tamamlanması kendilerine söylenmiştir. Bu da yapılması gerekendir hiçbir üyemize ceza kesilmemiştir.
 
“Üyelerimizin hakkını korumak için varız”
Yapılan Denetim esnasında Silivri Merkez de 33 Bayan Kuaförü denetlenmiş bunlardan 28 kişi odamıza kayıtlı 2 kişi İstanbul bayan kuaförleri odasına ve 3 kişinin de Mesleki odaya kaydı bulunmamaktadır.
 
Sevinç Tunç’un yapılan denetimde iş yerinde fiyat tarifesinin asılı olmadığı tespit edilmiş kendisine tarifenin görülebilecek yere asılmak zorunda olduğu söylenmesine rağmen asmayacağını ifade etmiş ve Esnaf Sicil tasdiknamesinin de iş yerinde bulunması gerektiği ve 5 yılda birde vize yaptırılması söylenmiştir.
 
Bu söylenenler kendisini bilgilendirmek amaçlı olarak aktarılmıştır, ayrıca basit usuldeki vergi mükellefi üyelerimizin ödeyecekleri vergi matrahları içinde Vergi Dairesi Müdürü ile anlaşma yaptığımızı söylemekte böyle bir şey nasıl olur! Vergi haftası dolayısıyla Silivri Vergi Dairesi Müdürü bizleri ziyarette bulundular kendilerine teşekkür ediyorum; bizler üyelerimizin hakkını korumak için varız.
 
“Beni arayarak, saygısızca sözler saffetti”
İstanbul Vergi Dairesi Müdürü ile İstanbul Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği bir araya gelerek basit usule tabi vergi mükelleflerinin ödeyecekleri vergi matrahı üzerinde İstanbul genelinde geçerli olmak üzere bir Mutabakata vardılar bununla ilgilide odamıza 31Ocak 2008 tarihinde ödenecek vergi miktarları hakkında tamim ve tabloları geldi Odamızla ve benimle hiçbir alakası yoktur tamamen saptırmadır.
 
Açıklanan basın bildirisinde kendisini telefonda tehdit ettiğimi söylemekte ben kedisine telefon açmadım, bizzat kendisi odamızı arayarak bana ve temsil ettiğim makama bir bayana yakışmayacak üslupla saygısızca sözler sarf etmiştir. Kendisini kınıyorum, kendisi daha öncede bağlı olduğumuz üst kuruluş odalar birliği disiplin kuruluna sevk edilmiş ve uyarı almıştır.
 
“155 oda içerisinde, İŞKUR bünyesinde hizmet veren tek odayız”
Seçildiğim günden bu güne kadar bana oy veren ve vermeyene de aynı eşit mesafede davranarak hizmet ettim görevde olduğum süre içersinde de hizmet etmeye devam edeceğim,  hiç kimse keyfine göre hareket ve hakaret etme hakkına sahip değildir, bizler dedikodu yapmak için seçilmedik hizmet için seçildik yetkilerimiz çerçevesinde üyelerimize hizmet ettiğimize de inanıyoruz.
 
Ben Oda başkanı olarak yaptığımız çalışmalardan şahsım ve yönetim kurulum adına gurur duyuyorum. Evet, Sevinç Tunç Hanım efendinin söylediklerinde bir şey doğrudur, ben ilkokul mezunuyum. Ama ben Hayat okulunu okudum. İstanbul Odalar Birliğine bağlı 155 tane Oda içersinde İŞKUR bünyesinde Eğitim veren tek Oda Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanımız, Sayın Suat Yalkın katıldığı her sertifika töreninde bizlerin başarısını gururla ifade etmektedir.
 
2007 yılında İŞKUR bünyesinde 4 ayrı dalda eğitim verdik 97 işsiz gencimizi meslek sahibi yaparak birçoğunu işe yerleştirdik ayrıca odamız yetkisinde mesleklerde de üyelerimize çeşitli eğitimler verdik bunları ilkokul mezunu bir başkan olarak yönetim kurulumun da desteğini alarak yaptım ve şu anda da Barmenlik Mesleği ile ilgili projemiz İŞKUR İl Müdürlüğünce onaylandı 03 Mart 2008’de sözleşmesini yaptık; işsiz gençlerimizi kayıt için odamıza bekliyoruz.”
 
Sürer: “Marmara Kuaförler Derneği, gayrı ciddi yakıştırmalara konu edilemeyecek kadar ciddi bir kuruluştur”
Yapılan basın açıklamasına katılan İstanbul Marmara Kuaförler Derneği Başkanı Yüksel Sürer’de konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sürer’in yaptığı yazılı basın açıklaması şu şekilde;
 
“Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Silivri Belediye Zabıtası, Silivri Sağlık Grup Başkanlığı’ndan Sağlık Memuru tarafından yapılması gereken bayan kuaförleri denetlemesine esnaf odasının daveti üzerine, İstanbul Marmara Kuaförler Derneği Başkanı olarak ben Yüksel Sürer bilir kişi ve gözetleme vasfı ile katılmış bulunmaktayım. Aynı zamanda esnaf sanatkarlar yönetim yedek üyesi olup, meslek dalından anladığımdan dolayı bundan sonraki oda tarafından, periyodik olarak yapılacak kuaför denetlememelerinde daimi olarak Marmara Kuaförler Derneği Başkanı sıfatıyla görev alacağımın bilinmesini beyan ederim.
 
Ayrıca İstanbul Marmara Kuaförler Derneği İç İşleri Bakanlığı’na bağlı bir dernek olup, gayrı ciddi yakıştırmalara konu edilemeyecek kadar ciddi faaliyetleri olan bir kuruluştur.”
 
Melis AVCI
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol