Silivri Facebook
banner88

Turan Perspektif'e konuştu

Müge CESUR

Skytürk kanalının yerel yönetimler ve yöneticilerle ilgili programı Perspektif’in geçen haftaki konuğu Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan oldu. Turan’ın makamında gerçekleşen programda bugüne kadar yapılan hizmetler tek tek anlatıldı. Turan belediye binası, adliye sarayı, devlet hastanesi, doğalgaz, spor kompleksi, alt ve üst yapı çalışmaları, Yeni Mahalledeki çöpün kaldırılması, çocuk parkları ve yeni inşa edilen okullar, toplu konut projeleri gibi bugüne kadar yaptığı hizmetlerden bahsetti. Konuşmalarında sık sık İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür eden Turan “Bu hizmetlerde kendisinin de çok değerli katkıları var. Birlikte başardık” dedi.

Turan çalışmalarını anlattı

Çağlar’ın geçmiş dönemle bu dönemi kıyasladığınızda ne farklar görüyorsunuz sorusuna Turan’ın cevabı şu şekilde oldu: “Silivri’de hiçbir şekilde alt yapı çalışması yoktu. Özellikle borçlu ve bir binası olmayan belediyeyi devr aldık. Bu utanç verici bir olay. Aslan yattığı yerden belli olur. Silivri’ye yakışır bir belediye binası yaptık. Aynı şekilde adliye sarayımız da öyle. Toplu konutların yapıldığı bir yerde bir çöp dağı vardı. Biz 15 senenin çöplüğünü kaldırdık. Ben Silivri’ye doğalgazı getireceğim dediğimde bana “Siyasal gazı getirir” dediler. Fakat dediğimizi yaptık ve sözümüzü tuttuk. 45 günde Silivri’ye doğalgaz geldi. Dispanserden bozma ecüş bücüş bir hastane vardı. Biz yeni devlet hastanesini yaptık. Kaymakamlık binasında görülen adli işler Silivrililerin büyük bir sıkıntısıydı. Adliye sarayımızla şimdi daha modern bir görünüme kavuştuk. 200 trilyonluk harcamaya alt yapı çalışması yaptık. Arıtma tesisi kurduk.” Dedi.

“Daha yapacak çok işimiz var”

Turan Çağlar’ın gelecekteki projeleriniz nelerdir sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi.
“Daha Silivri’de yapacak çok işimiz var. Turizm konusunda çalışmalar yapacağız. Bir marin projemiz var. Silivri yi gelecekte üniversite merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Ayıca kapanan belde belediyeliklerimizle ilgili, burada görev yapan belde başkanlarımız görevlerine en iyi şekilde devam edecekler. Beldelere hizmet götürmeye devam edeceğiz. Her mahalleye birer futbol sahası yapılacak. Yeni Mahalle mevkideki kaldırılan çöplüğün yerine yaşam parkı kurağız. Ayrıca bir kültür merkezi projemiz de var" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol