Silivri Facebook
banner88

'' Yolumu Aydınlat Denizfenerim ''
 
Müge CESUR
 
Deniz fenerleri ortak katılımlı Fotoğraf Sergisi Dün sanat ve diyalog evinde gerçekleştirilen törenle  resmi açılışı yapıldı. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’da açılışa katılarak Halit Kaplan’ın “Yolumu Aydınlat Denizfenerim” isimli Silivri deniz feneri fotoğrafını satın aldı.
Açılışa Slivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Ak Parti Belediye Meclis Üyesi İnci Aydar, Silivri Şoförler Odası Başkanı Zafer Aşkın ve yönetim kurulu üyeleri, Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, Çevre Derneği Üyesi Ertuğrul Akçaoğlu katıldı.
 
Başkan Turan sergiye büyük ilgi gösterdi
 
Fotoğraf Sergisi Fotokritik adlı fotoğraf sitesindeki 30 arkadaşıyla birlikte başlatan Halit Kaplan katılımcılara fotoğraflarla ilgili bilgiler verdi. Sergiyi gezen Başkan Turan Türkiye’nin dört bir yanından gelen deniz fenerleri fotoğraflarını ilgiyle gezdi. Serginin tüm gelirinin Yaşlılarla ilgili bir vakıf olan Türk Geriatri Vakfına bağışlanmasının da önemine dikkat çekmek için, Halit Kaplan’ın  “Yolumu Aydınlat Denizfenerim” isimli Silivri’de çekmiş olduğu deniz feneri fotoğrafını satın aldı. Sergiye katılan vatandaşlarda Silivri’de yapılan böyle etkinliklilerin güzel olduğunu belirttiler.
Sergi Sanat ve Diyalog Evinde 30 Eylül’e kadar sergilenmeye devam edecek. Serginin ikinci ayağı da Lüleburgaz olacak. Deniz fenerleri ortak katılımlı fotoğraf Sergisi Lüleburgaz’da  da 5-20 Ekim tarihleri arasında Prof.Dr. Necdet Hekim Gençlik Merkezinde sergilenecek. Serginin son ayağı İstanbul olacak.
 
Sergiyi başlatan fotoğrafçı Halit Kaplan “Sergiye katılan başta Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan olmak üzere tüm katılımcılara ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu sergi fikri deniz fenerlerine olan sevdamdan dolayı çıktı. Bu konuda bana en büyük desteği veren ve bu süreç de en az benim kadar emeği olan Sibel Kocaman’a da sonsuz teşekkürler ediyorum. Konuyu arkadaşlarla paylaştığımda da 30 arkadaş bu sese kulak verdi. Sibel KOCAMAN, Özcan ÇELTİKLİ, Erdinç DOKUMAN, Uğur HEPDARCAN, Esin TOPUZ, Mahmut HANLIOĞLU, Serdar ÖZÇELİK, Mutlu EDİN, Ertuğrul KOÇAK, Murat OKÇU, Bahar AKSUNGUR, Sertaç YILDIRIM,  Hande HAYTAOĞLU, Esin TOPRAK, İlknur SAYAR, Cenk İŞLER, Emine TOPRAK, Savaş ARSLAN, Hale EREL, Zafer AĞRAK, Emine Nurhan TEKİN, İlyas ŞENDUR, Zeliha YILMAZ, Oya YILDIZ, Alphan YILMAZMADEN, Bekir DİLDAR, Metin DİKEN, Reyhan ELVAN, Günay BAKOĞLU. Hepsine buradan bir kere daha teşekkür ediyorum.
 
Daha sonra bunu bir amaç için yapma fikri oluşunca denizfenerleri gibi bizim yolumuzu aydınlatan yaşlılarımız için yapalım dedik. Bu uğurda çalışan Türk Geriatri Vakfı ile temas ettik ve fotoğrafların satışından elde edilecek geliri onlara bağışlayacağız. Amacımız yaşlılarımız için faaliyet gösteren TUGEV (Türk Geriatri Vakfı)’e yardımda bulunabilmek. Bu özveriyle yola çıkan tüm arkadaşlarım çok güzel eserler ortaya çıkardı. Hepsine ayrı ayrı  teşekkür ediyor, herkesi sergimize bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol