Silivri Facebook
banner88

23 yıllık hayal gerçek oldu...

Haber MERKEZİ

1969 yılında kurulan Silivri Lisesi’nde 23 yıldır süregelen Kapalı Spor Salonu projesi, Silivri Belediyesi’nin katkılarıyla hizmete alındı. İlk temeli 1985 yılında atılan ancak resmi engele takılan Silivri Lisesi Kapalı Spor Salonu’nun temeli geçtiğimiz yıllarda söküldü. Yeniden temeli atılan Silivri Lisesi Kapalı Spor Salonu’nun kaba inşaatının bir bölümü dönemin  Silivri Lisesi Koruma Derneği ve Okul Aile Birliği tarafından yapıldı. 1 Mayıs 2008 tarihinde Silivri Lisesi’ni ziyaret eden Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Kapalı Spor Salonu inşaatını da tamamlayacağız. Geçtiğimiz hafta ihalesini yaptık.  Kapalı Spor Salonu eylül ayında bitecek, yeni eğitim-öğretim yılında hizmete girecek. Bize yaklaşık maliyeti 350 milyar. Çok kaliteli bir Kapalı Spor Salonu yapacağız. İnanıyorum ki yaz-kış spor ve diğer etkinliklerinizi bu salonda yapacaksınız.” dedi.

Turan, Silivri lisesi’ne verdiği sözü tuttu
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan sözünü tuttu ve Silivri Belediyesi tarafından yapılan 439.550 YTL’lik yatırımla Silivri Lisesi Kapalı Spor Salonu’nun inşaatı tamamlanarak hizmete açıldı. 700 m² alana sahip Silivri Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda 1 adet basketbol-voleybol alanı, 2 adet çok amaçlı salon, 1 adet resim atölyesi, 1 adet müzik odası, 2 adet soyunma odası, 1 adet yönetici odası bulunuyor.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı Silivri Lisesi Müdürü İsmet Asan yaptı. Asan, salonun temelinin 1985 yılında atıldığını hatırlatarak bugün hizmete alınmasının sevincini yaşadıklarını söyledi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Turan: “Yağmur yağdığında beden eğitimi dersi yapamıyorduk”
Silivri Lisesi mezunlarından olan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan da konuşmasında, “Her zaman söylemişimdir Silivri Lisesi’nden mezun olmak bir ayrıcalıktır. Silivri belediye başkanları olanların bir çoğu Silivri Lisesi mezunu olmuştur. Eğer belediye başkanlığını düşünüyorsanız Silivri lisesi mezunu olun ve bir an önce okulunuzu bitirin. Sayın Kaymakamım, Yılmaz Kandemir’in öncülüğünde 2000 yılında Silivri Lisesi Mezunları Derneği’ni kurduk. Yine bu dernek ile birlikte Silivri Lisemize nasıl bir kapalı spor salonu yapabiliriz düşüncesine girdik. O dönem projelerini hazırlamıştık. Silivri Lisesi’nin öğrencisi olduğum dönemlerde yağmur yağdığı zaman beden eğitim dersi yapamıyorduk. Biz bunları çektik, gelecekte kardeşlerimizin böyle durumlara maruz kalmamaları için beden derslerini kapalı alanlarda yapmaları için kapalı spor yapılması gereğini ve ihtiyacını duyduk.
2009 yılında Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu, Nurullah Baldöktü İlköğretim Okulu ve Gazi İlköğretim Okulu’nun Kapalı Spor Salonu’nun yapılmasını sağlayacağız. Geçmişte kapalı spor salonları lüks olarak gözüküyorlardı, ancak bugün lüks değil. Artık bu ihtiyaçları yerine getirmek  zorundayız.
Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. Neden dolayı diyecek olursanız, 5393 sayılı belediye kanunu ile birlikte eğitime direk olarak kaynak aktarımı sağlanabiliyor. Eskiden belediyeler yardım ederdi, ancak dolaylı olarak yardım ederdi. Şimdi direk olarak yasal imkanlarla birlikte okullarımıza, Milli Eğitimimize  çok ciddi destekler vermekteyiz.  Okul müdürlerimiz ve okul aile birliklerimiz çok iyi biliyorlar ki okullarımızın temizlik malzemesinden tutun, teknik araç gereç desteğine kadar ve bir çok noktaya kadar okullarımıza destek veriyoruz. Yarınlarımız olan çocuklarımız ve gençlerimizin çok daha iyi ortamlarda eğitim öğretim görmelerini istiyoruz. Ve eğitime verilen desteğin bu ülkenin geleceğine olan destek olduğunu da çok iyi biliyoruz. Bu açıdan eğitime verdiğimiz bu destekleri gün geçtikçe artırarak devam ettireceğimizi özellikle belirtmek istiyorum.  Silivri’miz hızlı bir şekilde büyüyor ve gelişiyor. Bugün yine bir çok okulumuzun bahçesine yine kapalı spor salonları yapmak istiyoruz. Ancak alanlarının ve mekanlarının yetersizliğinden dolayı maalesef üzülerek bunları yapamıyoruz. Gelecekte bu sıkıntıların olmaması için yeni yaptığımız planlamalarda okul eğitim alanlarını en az 10 dönüm olarak belirliyoruz.” dedi.

Demirkol: “Emek verenleri yürekten kutluyoruz”

Kapalı Spor Salonu’nun yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Silivri Kaymakamı A.Mesut Demirkol, “Bugün bir nostalji yaşıyoruz. Bugün bir coşku yaşıyoruz. Dün lüks olarak görülen ama bu gün olmazsa olmazların arasında olan spor salonlarına layık olduğu anlayış ve ilgiyi göstermek gibi  rasyonel bir yaklaşımın bir örneğini burada yaşıyoruz.
Spor salonları, iş atölyeleri, bahçe tanzimi, çevre düzenlemesi, temizlik, tertip düzen ve her türlü hijyenik şartlar dahi estetiğine önem veren farklı bir bakış açısı ile çağdaş modern bir anlayışın göstergesi olan bu tür güzel yapılara emek verenlere ne mutlu. Onları yürekten kutluyoruz, bağrımıza basıyoruz ve şükranlarımızı sunuyoruz.
Çünkü hakikaten her konuşmamızda ısrarla belirttiğimiz gibi toplumu ayakta tutan değerler ve sorunlar mevcut olup sorunların telafisi için eğitim,eğitim,eğitim. İşte bu eğitimi böyle güzel mekanlarda komple bir eğitim olarak tanzim edilmesinin güzelliğinin farkına varmak lazım. Değerinin farkına varmak lazım, çocuğa diploma vermek belki eğitimin bir parçası asli unsur ama asla yetmediğinin de bilincindeyiz.” şeklinde konuştu.

Turan’dan emekli öğretmenlere jest

Konuşmaların ardından Silivri Kaymakamı A.Mesut Demirkol, Kapalı Spor Salonu’nun yapımını başlatan dönemin Silivri Lisesi Okul Koruma Derneği Başkanı Rıdvan Gümüşoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’a Silivri Lisesi’nin teşekkür plaketini takdim etti.
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, emekli öğretmenleri kurdela kesimine davet ederek makasını kendisini yetiştirenlere bıraktı. Kurdela kesiminin ardından Kaymakam Demirkol ve Başkan Turan, basket atışı gerçekleştirdi.
Silivri Lisesi öğrencilerinden oluşan Golf Milli Takımı oyuncuları gösteri sundu. Tören, Silivri Lisesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ile sona erdi.

 

 

 

 


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol