Silivri Facebook
banner88

34 can kurtardılar
 
Kaynak: Değişim Gazetesi
 
Silivri’deki cankurtaranlar sezon başından beri çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Her sabah Avalon Leb-i Deryada buluşu farklı noktalara hareket eden cankurtaranlar Haziran ayının başından itibaren 34 kişiyi kurtardı. Kaptan Aşkın Sezginer eşliğinde toplam 24 kişiden oluşan cankurtaran ekibi sabah 10’an akşam 6’a kadar mesailerini sürdürüyor. Boğulma tehlikesi yaşayanlar hakkında genel bilgiler veren ŞefAşkın Sezigner genellikle erkeklerin ve küçük çocukların ağırlıkta olduğunu söyledi.
 
Sezginer: “Yüzme bilmeyenler maalesef dikkatli değil. Denizde sık sık kramp giren vatandaşlarımıza da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 1 dakika için olaya müdahale ediyoruz. Deniz yataklarında güneşlenmek isteyen vatandaşlarımızın da temkinli olması gerekiyor. Özellikle sıcak havada alkollü bir şekilde girmeleri ve derin yerlerde gösterilen noktaları geçmemeleri gerek. Şu ana kadar 34 kişiyi kurtardık ve can kaybı yaşamadık.”Dedi.
 
Halk magandalardan şikâyetçi
 
Silivri’de denize gire vatandaşlar ise genellikle magandalar tarafından rahatsız edilmekten şikâyetçi. Birkaç kişilik gruplar halinde denize gelen bazı kişiler vatandaşları rahatsız ediyor. Vatandaşlar özellikle hafta sonları sahil şeridinde ve plajlarda güvenliğin artırılmasını istiyorlar.
 
Müge CESUR
                                                                                                                   

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol