Silivri Facebook
banner88

5 ARALIK MESAJLARI...

DEMİRAL’IN 5 ARALIK MESAJI

 

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 79. Yılı dolaysı ile bir mesaj yayımladı.

 

1934 Yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fedakâr ve cefakâr Türk kadınına Seçme ve Seçilme hakkı vermesinin ardından tam 79 yıl geçti. Ülkemizi çağdaş ve modern bir çizgiye taşıyan ve bu çizgide kadınların önemini görerek onlara seçme ve seçilme hakkını tanıyan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bu anlamlı günde de bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. 1934 Yılından sonra kendilerine verilen hakları çok iyi değerlendirerek çok önemli vazifeler üstlenen ve başarıdan başarıya koşan Türk kadınları bu günde siyasette, bürokraside, STK’larda ve daha birçok alanda milletimize hizmet etmekte ve bulundukları makam ve mevkilerde Türk kadınını temsil etmektedirler. Türk kadınına verilen bu temel hakkın korunması ve güçlenmesi adına hükümetimiz çok önemli adımlar atmıştır. 2002 yılında TBMM’de kadın sayısı 24 iken bu gün 79’a çıkmıştır. Kız çocuklarının eğitimi için birçok kampanya ve proje geliştiren partimiz, yine kız çocuklarına pozitif ayrımcılık yaprak erkek çocuklardan yüzde 25 daha fazla eğitim yardımı vermektedir. Kadınların siyasetteki başarısını yaptığı birçok konuşmada sık sık vurgulayan Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin kurumsal yapısında da kadınlara öncelik verilmesini istemiş ve AK Parti kadrolarında kadın siyasetçi sayısı geçtiğimiz yıllara göre neredeyse yüzde 100 artmıştır.

 

GERÇEK DEMOKRASİ AK PARTİ İLE GELDİ

 

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı 79 yıl önce verilirken, maalesef başörtülü kadınlarınıza bu hak AK Parti iktidarı ile 79 yıl sonra verilmiştir. Sırf başörtülü diye meclise alınmayan, seçme ve seçilme hakkına sahip kadınlarımız bir zamanlar TBMM’den kovulurken, gerçek demokrasinin ve anayasal hakların savunucusu olan AK Parti ile meclise girebilmişlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle, kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 79. yılını kutluyor, tüm kadınlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

 

Dilek Demiral

AK Parti Silivri İlçe Başkanı 

 

 

Turan: İktidarımızda, kadın hakları konusunda önemli mesafeler alınmıştır

 

AK Parti Silivri Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Turan, 5 Aralık Tük kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 79. yılında bir kutlama mesajı yayımladı. Turan mesajında, “Hükümetimiz döneminde kadın hakları konusunda önemli mesafeler alınmıştır” dedi.

 

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 79. yıldönümünde bir mesaj yayımlayan AK Parti Silivri Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Turan, özellikle son yıllarda hükümet olarak kadın hakları onuşunda önemli mesafeler kaydedildiğine dikkat çekti ve ekledi: “Ancak kadınlarımızın haklarıyla ilgili sorunların tam anlamıyla çözüldüğünü söyleyemeyiz. Önümüzdeki süreçte hayata geçirilecek yeni uygulama ve düzenlemelerle mevcut sorunların da ortadan kalkacağına olan inancım tamdır.”

 

Turan’ın 5 Aralık kutlama mesajı

 

“Günümüzde halen kadın hakları konusunda, birçok batı ülkesinde ve topluluklarında büyük mücadeleler verildiğini çok iyi biliyoruz. 1926 yılında TBMM tarafından kabul edilerek hayata geçirilen Medeni Kanun, kadınlarımızın kaybetmiş oldukları haklarını geriye almalarının temelini oluşturmuştur. Ardından 1934 yılında ise seçme ve seçilme hakkının tanınmasıyla, kadın-erkek eşitliği noktasında kadınlara bütün haklar verilmiştir.

 

Hükümetimiz döneminde de kadın hakları konusunda büyük adımlar atılmış, pozitif ayrımcılık hakkıyla kadınlarımıza verilen önem ortaya konmuştur. Tabi ki, kadın hakları ve kadınlarımızın karşılaştıkları sıkıntıların tam anlamıyla ortadan kalktığını söylemek de doğru olmaz. İnanıyorum ki, ileriki süreçte hayata geçirilecek uygulamalar sonrasında yaşanan mevcut sıkıntılarda tarihe karışacaktır.

 

Bu duygu ve düşünceler içinde tüm kadınlarımızın 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nü kutluyorum.”

 

 

 

Tuğlu: Kadınlarımız baskı ve şiddet altındadır

 

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 79. yıldönümünde yayımladığı mesajında, “ Kadınlarımız hakları her geçen gün azaltılmakta ve adı konmamış baskılara maruz kalmaktadırlar” dedi.

 

CUMHURİYET Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Türk kadınına Seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 79. yıldönümünde yayımladığı mesajında, kadının AKP iktidarı boyunca yok sayıldığına dikkati çekerek, “ kadınlarımızın hakları, iyileştirilmek ve geliştirilmek yerine sürekli olarak azaltılmakta, kadınlarımız adı konmamış baskılara maruz bırakılmaktadır” dedi.

 

TU?LU’NUN MESAJI

 

“Geldiğimiz noktada görüyoruz ve şükrediyoruz ki, Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lideri Allah Türk Milleti’ne nasip etmiştir. O büyük lider bütün imkânları ülkesinin gelişmesi, çağdaşlaşması ve Türk kadınının hak ettiği yere gelmesi için kullanmıştır. Savaştan yeni çıkmış, kendini doğrultmaya çalışan bir ülkede Atatürk önceliği kadına vermiştir. Öyle ki, medeniyetin beşiği olarak gösterilen Avrupa’nın birçok ülkesinde dahi olmayan hakları 1934 yılında Türk kadınına sunmuş, seçme ve seçilme hakkı tanımıştır. İşte bu uygulamayla Türk kadını özgürlüğüne kavuşmuş ve kapalı duvarlar arasında hapsolmaktan kurtulmuştur.

 

Bundan 79 yıl önce verilmiş olan haklar, sanki hiç yokmuş gibi davranan bir AKP iktidarı var ülkemizde. Bu da kadınlarımızın en büyük şanssızlığıdır. Ancak, Türk kadının çağdaşlaşması ve ülkemiz için dönüm noktası sayılan hakların en büyük savunucusu olan partimiz, AKP iktidarından kurtuluşunda kadınlarımız sayesinde olacağını çok iyi bilmektedir.

 

Cumhuriyet Halk Partisi, , kadınlarımızın daha fazla temsil edilmesi, yönetimlerde yer alması için, yüzde 33 kadın kotasını hayata geçirmiş, bu anlamda büyük bir hamle yapmıştır. Çünkü kadın, üretim, öğretmen, çağdaşlık, bilim, medeniyet, sanat, yaşam ve en önemlisi de bizleri bu dünyaya getiren emekleri ödenmez annelerimiz demektir.

 

Bizler, kadınlarımıza uygulanmakta olan baskı ve şiddeti sona erdirmek adına bu cennet vatanı birlikte yönetmeye kararlıyız. Mustafa Kemal Atatürk’ün de öncelik verdiği Türk kadınının, dünya da hak ettiği yeri alacağı, ülkemizin kadınlarımızla birlikte lider ülke vasfına sahip olacağı günler çok yakındır. Ve o beklenen günlere ulaşmak için, çıkacak tüm engellere karşı kadınlarımızla birlikte mücadele vermeye devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın."

 

 

 

CHP Silivri İlçe Kadın Kolu Başkanı Nazan Kaçar’ın “5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı”nın verilmesine ilişkin basın açıklaması;

 

“5 Aralık 1934 Türkiye Cumhuriyetinde kadının seçme ve seçilme hakkını tam olarak almasını sağlayan yasanın yürürlüğe girdiği gündür.

Kadın kafes arkasında yaşamaya mahkûm edilmişken ülkemizin Kurtuluş Savaşı verdiği günlerde elinde silahlarla cephede, cephe gerisinde kurduğu cemiyetlerle de siyasi mücadelesini sürdürerek ülke savunmasında önemli etkiye sahip olmuştur.                                                                                                                        1930’lu yılların ekonomik krizi dünyayı saran faşizan eğilimler göz önüne getirildiğinde ileri sayılan birçok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkının kadına verilmesi Atatürk’ün kadın hakları konusunda yaklaşımını,kadının adı yokken kadınlara ad vermenin ötesinde kimlik ve kişilik kazandırmış,kadına birey olma olanağını vermiştir.                           

Biz kadınlar, kazanılmış haklarımızı sonuna kadar savunuculuğunu yaparak kadını çağın gerisine itmek isteyen zihniyetlere karşı mücadele ederek sosyal, siyasal ve ekonomik hayattaki yerini almalıdır.    Bilinmelidir ki bir milletin bağımsızlığı, toplumsal, kültürel ve ekonomik hayatta ancak kadın ve erkek eşit haklar çerçevesinde yaşamasıyla mümkündür. Kadını erkeğin arkasında gören düşüncenin yok edilmesi ancak eğitimle ve çağdaş değerlerin düşünce sistemine egemen kılınmasıyla sağlanabilir.                           Yaşamın her alanında büyük sorumluluklar yüklenen kadınlarımızın sorunları çözmede, hak ettikleri düzeye ulaşmada sahip oldukları hakların bilincine varmaları ve onun için savaşım vermeleri önemlidir.                                                                                  

Kadınlarımızın siyaset ve yönetim kadrolarındaki temsil oranlarının yükselmesi ve siyasal yaşamdaki etkinliklerinin artması ülkemize güç kazandıracağı gibi, Türkiye’ nin     uluslararası alanda saygınlığını artıracaktır.                                                              
Demokrasi için kadınlar siyasete özendirilmeli ve kazandırılmalıdır.Kadınların iş yaşamı ve siyasi yaşamında hayatı kolaylaştırılmalı. Eşit haklar, eşit katılım sağlanmalıdır.

Kısacası hayatın her alanında söz,yetki ve karar sahibi olmalıdır.              

CHP Silivri İlçe Kadın Örgütü olarak kadınların seçme ve seçilme hakkının tanınmasına ilişkin yasal düzenlemeyi gerçekleştiren siyasi partinin kadın örgütü olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.                                                                                     

Kadına şiddetin, çağdışı  töre cinayetlerinin son bulduğu, tüm insanların eşitlik, sosyal adalet, barış içinde yaşayacağı aydınlık Türkiye özlemiyle.Saygılar sunarız.”                                                                                                                                                

 

 

 

 

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol