Silivri Facebook
banner88

ABDULLAH YILDIRIM BAŞBAKAN GİBİ...

ABDULLAH YILDIRIM “BAŞBAKAN GİBİ” PROJELERİNİ ANLATTI

CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Abdullah Yıldırım düzenlediği Basın Toplantısında, Aday seçildiği takdirde gerçekleştireceği projeleri hakkında bilgi verdi. Yıldırım’ın açıkladığı projeler sadece Silivri için değil Türkiye’nin de gündeminde olan pek çok konuyu kapsıyor… Bu projeleri dinleyen basın mensuplarından bazıları “Yıldırım Başbakan gibi projeler açıkladı” dedi…

Silivri Saklı Bahçe Cafe’de düzenlenen basın toplantısında Abdullah Yıldırım, CHP Silivri Belediye Başkanı Adayı olması durumunda gerçekleştireceği projeleri ve bu zamana kadar yapılmamış girişimlerini anlattı. Basın Toplantısına Silivri Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir’de katıldı. Belediye Başkanı Adayı olduğu dönemde bir tek Abdullah Yıldırım’ın yanında olduğunu belirten Kandemir, Yıldırım’ın aday olmaması durumunda kimseyi desteklemeyeceğini, aday olması halinde ise Yıldırım’a destek vereceğini belirtti.

ABDULLAH YILDIRIM’IN BASIN AÇIKLAMASI

Sevgili Basın Mensubu arkadaşlarım,

Bugün sizlerle aday adaylığı sürecimin ikinci toplantısını gerçekleştiriyoruz.Her zaman olduğu gibi bugünümde de yanımda olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum.

Bundan önceki toplantımızda Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurumu ilan ettiğim ve resmi başvurumu yaptığım toplantıydı.Bugünkü toplantımızda ise sizlere neden aday adayı olduğumu ve çok kısa başlıklar ile Silivri’ye Belediye Başkanı olduğumda yapabileceğimiz ve Silivri ile ilgili hayallerimi ve heyecanımı paylaşmak istediğim için bir araya geldik.                                              ....       

Ben Abdullah YILDIRIM;

Doğduğum değil ama doyduğum,kişiliğimin şekillendiği,havasını kokladığım, huzuru bulduğum,suyunu içtiğim,buradan evlenip,çocuğumu büyüttüğüm,vergimi ödediğim, bir çok alanda hizmet ettiğim ve hizmet aldığım,dostluğu,acılarımı ve mutluluklarımı yaşadığım Silivri’mize ,1978 yılında ailece taşınarak buralı oldum.Mardin doğumlu Kafkas kökenli Çerkez(Çeçen) bir ailenin çocuğuyum.Mardin Eğitim Enstitüsünde eğitimimi tamamladıktan sonra öğretmen olarak İstanbul’da görev yaptım.O dönemki siyasi yapı içerisinde Sosyal Demokrat olmamın bedelini çok sevdiğim öğrencilerimden ayrılmak zorunda kalarak ödedim.Ve sonrasında iş hayatımı Silivri’de ticaret yaparak sürdürmekteyim...

Beni tanırsınız, karşınıza her zaman doğal halimle çıktım ve böyle de kalmaya devam edeceğim.İstesem de farklı olamam.İnsan ilişkilerimde her zaman içten ve açık oldum.Kırgınlığımı,kızgınlığımı,sevgimi ve mutluluğumu da açık yaşadım.

2014 yerel seçimlerinde bir parçası olduğum Cumhuriyet Halk Partisinden Silivri’ye hizmet etme adına aday adayıyım.1987 yılında Demokratik Sol Parti ile başlayan ve 1992 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin tekrar siyasi parti olarak faaliyete geçtiği tarihten itibaren aktif siyasetin içinde yer aldım ve partimin çatısı altında kararlı duruşumla,partimin her kademesinde aldığım görevler süresince her zaman vatandaş ile iç içe olduğum için beklentilerini ve isteklerini çok iyi biliyorum.

Bu bilgilenme,tanıma ve anlama sürecinde bana en çok yol gösteren görevlerim,ilçe başkanlığı yaptığım dönem ve bir süreliğine yürüttüğüm Belediye Başkan yardımcılığı görevim oldu.Kapımızın her zaman,herkese açık olması ve her gelenin sorunlarını dinleyip çözümüne yardımcı olma çabam beni en çok eğiten ve bilgi sahibi yapan dönemlerdir.

2009 yerel seçimlerinde İlçe Başkanlığı görevimi yürütürken, değerli partililerimiz ,o zaman aday olan Sayın Belediye Başkanımız ve Silivri halkının desteği ile 5 yıllık AKP yerel iktidarından bayrağımızı yeniden devralmanın haklı gururunu ve onurunu yaşadık.

Konuşmamın başında Silivri ile ilgili hayallerimden bahsetmiştim.Silivri’ye aidiyet duygusu hissediyor ve Silivri’yi örnek bir kent yapmak adına,tecrübe ve birikimlerimi belli değerler ve anlayışlar çerçevesinde hizmete dönüştürmek istiyorum.

Silivri için eğitim,kültür,sağlık,sosyal,turizm,ekonomi,ticaret ve teknik alanlarda önemli projeler oluşturduk.İşini iyi yapan,iyi yöneten,birlikte yöneten ve Türkiye’de bir çok belediyeye bile eğitim ve danışmanlık hizmeti verecek örnek bir model oluşturacak projelere sahibiz. Şimdi neden aday adayı olduğum sorusuna cevap vermek istiyorum.

      ·         Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhuriyet Halk Partisinin ilkelerini yerel yönetim anlayışında yaşatabilmek için adayım.

·         Bu projeleri insani ve ahlaki değerlerimiz paralelinde gerçekleştirmek için adayım.

·         Güçlüye değil,haklıya yakın olan,sorun konuşan değil,çözüm üreten,sevgi ve paylaşım odaklı,güleryüzlü belediyecilik anlayışını hayata geçirmek için adayım.

·         Yaşadığı kentte halkı ile arasına kapılar örmeyen,kendini Kaf Dağının zirvesinde görmeyen,geldiği yeri unutmayan bir başkan olmak için adayım.

·         Vefayı,sadakati,hakkı,emeği ,güveni hak ettiği yere taşımak için adayım.

·         Yola çıktıklarını,yolda bulduklarına değişmeyen bir ekip anlayışı için adayım.

·         Koltukta oturmayan,her daim sahada olan bir başkan olmak için adayım.

·         Vatandaştan aldığım bilgiler ile yol haritamı çizmek,halkımın iyi gününde de,kötü gününde de yanında olacak bir başkan olmak için adayım.

·         Silivri’yi bir kültür ve sağlık kenti yapmak için adayım.

·         Silivri de yaşayan,çalışan her kesimin ekonomik düzeylerini yükselmek adına projeler hazırladığım için adayım.

·         Türkiye’de AB fonunu en iyi kullanan belediye olabilmek için adayım.

·         Engel tanımayan bir Silivri olabilmek için adayım.

·         Sadece kendisine biat edenlerle değil,farklı görüşlerle vizyonunu geliştirmeyi hedefleyen bir başkan olmak için adayım.

Bunların yanı sıra,

Kadın, erkek, çocuk, ergen, bebek, genç, yaşlı, emekli, çalışan, çalışamayan, engelli, memur, işçi, öğretmen, öğrenci, hasta, hasta yakını, sanayici, sporcu, esnaf, girişimci, kadın girişimci, genç girişimci, şöför, balıkçı, zanaatkar, sanatkar, tarım, sürdürülebilir çevre, ulaşım, trafik, otopark, alternatif enerji kaynakları, sokak hayvanlarımızın korunması ve sahiplendirilmesi projeleri, üniversiteler, kalkınma ajansları, kültür, sanat, sağlık, spor, ulusal  ve uluslarası düzeyde tanınırlık ve markalaşma……..

Hepsini gerçekleştirmek için adayım.

Açıkçası her alanda üretmek ve hayata geçirmek,Silivri’ye kazandırmak için heyecanlandığımız çok ciddi projelerimiz var.Sizlerle bu projelerden bazılarını başlıklar ve çok kısa özetler halinde paylaşmak istiyorum.

TURİZM

Silivri eşsiz güzelliğe sahip, bir sahil kenti olmasına rağmen, bu değerlerden Silivri’nin faydalanamadığını düşünüyorum. Sadece Silivri’de yaşayanların mutlu oldukları değil, Silivri’ye gelen misafirlerin bir daha geldiği, en rahat imkanlarla konaklayabildikleri,tesislerin, pansiyonların ve butik otellerin olduğu, tertemiz deniz ve kumsallarının olduğu, akşamları gönüllerince eğlendikleri günü birlik ve sezonluk turizmi canlandıracak çalışmalarımız var. Silivri’de ticari canlılık sağlayacak, pansiyon kültürü ile ailelere ek gelir kapıları açacak ve turizme yönelik istihdam sahalarını arttıracak projeler oluşturduk.Ayrıca gençlerimizin ve çocuklarımızın deniz sporlarının her alanından yararlanmasını ve eğitim görmesini sağlayacak ve uluslararası düzeyde yarışmalara ev sahipliği yapacağız.

E?İTİM

OKULLAR

Okullara sadece deterjan ve boya yardımı yapmak, eğitime destek vermek değildir. Okulların ihtiyaçları için, Okul Müdürlerini, Okul Aile Birliği Başkanlarını belediye kapısında bekletmemek adına; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Okul Aile Birliklerimiz,öğretmenlerimiz ve Okul Müdürlerimizin önderliğinde oluşturacağımız önemli projelerde imzamız olacaktır.

GENÇLİK MERKEZLERİ

     İlçemizde çok ortaklı ve çok aktörlü yönetim anlayışı içinde, kaliteli, gelişen, yeniliklere açık bir kent yönetiminin olması için, gençlerin aktif rol almaları gerekmektedir. Bu gereksinimi, gençlere anlatabilmek ve katılımlarını sağlayabilmek için, yaşadıkları kent ile ilgili araştıran, üreten, çözüm önerileri bulan bireyler olarak, AB projeleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve proje üretme kapasitelerini artırmak amacıyla “AB Gençlik Programları ve Proje Yazılımı” eğitimleriyle gençlerimizin ürettikleri projeleri hayata geçirmeleri için destek sağlayacağız.Ayrıca gençlik festivalleri,ve gençlerin insiyatiflerine dayalı gençlik merkezleri oluşturacağız.

ANNE ve ÇOCUK

     Dershanelerin kapanması ile birlikte çocuklarımızda ve ailelerinde eğitim ihtiyaçları çoğalacaktır.Bu eksikliği tamamlamak adına, projeler geliştirmekteyiz. Annelerin ekonomik anlamda ailelerine destek verebilmeleri için en büyük engel, çocuklarını kime emanet edecekleri ve ödevlerini nasıl yapacakları endişesidir. Okul çağı çocuklarımız için bu noktada çok büyük destek projelerimizi hayata geçireceğiz. Bu projeler ile gerek kadınların çalışmasına yönelik bir istihdam yaratılacak, gerekse çocuklarımızın eğitim eksiklikleri tamamlanmaya çalışılacaktır.Ayrıca Çocuklarımızın okul başarılarını arttırmak ve bilgilerini kalıcı kılmak adına eğitim destek kurslarımız olacaktır. Bu projemizi de Silivri’de hayata geçirmek için arkadaşlarım ve ben büyük heyecan duyuyoruz..

ÜSTÜN ZEKALI ÇOCUKLAR

Yapılan araştırmalar sonucunda çocukların % 2’sinin üstün zekalı olduğu tespit edilmiştir.20.000’nin üzerinde öğrenci bulunan ilçemizde yaklaşık 450-500 e yakın üstün zekalı çocuğumuz bulunmakta, fakat bırakın eğitim almalarını, tespit edilme noktasında dahi, hiçbir çalışma yapılmamaktadır ve bu çocuklarımız, normal eğitim sistemi içinde eriyip kaybolmaktadırlar. Üstün zekalı çocuklarımızın tespit edilmesi ve eğitimi için ülkemizde ki diğer belediyelere örnek olacak yurt dışı destekli projeler geliştiriyoruz.

SENDİKALAR

Siyasi eğilimlerine bakılmaksızın, hak arama noktasında emek sarf eden tüm eğitim sendikaları kuşkusuz ki bizler için önemlidir ve tüm öğretmenlerimizin hak ettikleri değerlerin karşılığını bulması anlayışımızın temelidir.Vermiş oldukları mücadelelerin yanı sıra, sendikaların eğitime katkı sunacak her türlü etkinliklerinde, ayrım yapmaksızın, canı gönülden desteklemeye aday bir belediyecilik anlayışı sürdüreceğiz.

AŞ EVİ

Sosyal dayanışma ve yardımlaşmanın güzel bir örneği olan Aşevi bizim gerçekleştirmek istediğimiz projelerimizden biridir. Sadece Ramazan ayı ile sınırlı olmadan  sosyal incelemelerle tespit edilmiş gerçek ihtiyaç sahiplerine,yılın 365 günü hizmet verecek olan Aşevi projemiz ile hazırlanacak yemekler Aşevine ait araçlar yardımıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak ve evlerine servis yapılacaktır. Bu proje kentin sosyal yardımlaşma ruhunu yeniden harekete geçirecektir.

KÖYLER

Yerel yönetim birimleri içinde AKP hükümeti döneminde köy yönetimlerine büyük bir darbe inmiştir. AKP hükümeti 6 Aralık 2012 tarihinde çıkardığı 6360 sayılı Büyükşehir Belediyesi kanunu ile ülke genelinde 34500 köyümüzden 16082 sini kapatmaktadır. Yasayı dayatmayla çıkartan AKP yetkilileri köylerin mahalleye dönüştürülmesinin önemli bir konu olmadığını, eski köy muhtarının yeni mahalle muhtarı olacağını söylerlerken, aslında bu yasa ile geleneksel dayanışma kültürü çerçevesinde, köy muhtarı ve köylülerimizin bir takım hakları ellerinden alınmaktadır. Köylerin tüzel kişilikleri vardır, ancak mahallelerin tüzel kişilikleri yoktur. Bu yasa ile köye ait her türlü taşınır mal, hak, alacak ve borçları, 5393 sayılı Belediye Yasasının 11. Maddesi gereğince katıldıkları belediyeye devredilmek zorundadır. Bu yasa ile tarım ve hayvancılıkla birlikte kendi suyunu ücretsiz kullanan, vergilerden muaf olan köyler, bu haklarından mahrum kalacaklardır. Cumhuriyet Halk Partisi, köylerin kapatılması konusunda iptal istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurmuştur. Ben ve ekibim bu çerçevede belediye yönetimine geldiğimizde, köylerimizi de en yakın mahallemiz gibi değerlendirerek, şimdiden   yaşam kalitemizi arttıracak,sağlık,ulaşım,kültür ve sanat etkinliklerini köylerimize ulaştırmakla ilgili çeşitli projelerimizin hazır olduğunu belirtmek istiyorum.

ESKİ DOKULARIN GERİYE KAZANDIRILMASI

Silivri’mizin sıcak ve tarihi dokusunu her geçen gün kaybetmekteyiz. Kent yaşam kültürünü diri ve canlı tutmak ancak o kentte yaşayan insanların hatıralarına, anılarına, geçmişten gelen alışkanlıklarına saygı gösterip, aslını bozmadan modern çağın gereklerine uygun olarak modernize etmekten geçmektedir. Eski Pazar içi alışveriş kültürünü tekrar canlandırmak, Silivri’yi alışamadığı AVM  yığınlarından kurtarmak ,küçük esnafı canlandırmak adına çok ciddi projelerimizi halkımıza sunmak için sabırsızlanıyoruz.

KADIN VE ÇOCUK MİSAFİRHANESİ

Sağlıklı bir toplumsal yapının oluşması ailenin korunmasından geçmektedir. Aile toplumun temelini teşkil ettiğinden şiddet nedeniyle oluşan çöküntü tüm toplumu etkilemektedir. Toplumsal yaşam karşısında bir şekilde direncini yitirmiş, şiddete maruz kalan kadınlarımıza gerekli ilgiyi ve desteği sağlamak amacıyla otel statüsünde hizmet verecek, kadın ve çocuklarımızın her türlü ihtiyaçları karşılanacak bir misafirhane projemiz olacaktır. Kaldı ki 5393 sayılı Belediye Kanunu ile nüfusu 50.000’i geçen belediyeler, kadınlar ve çocuklar için koruma evleri açmakla yükümlüdür. Bu proje kapsamında ayrıca geliştirilmiş kapsamlı aile danışma merkezleriyle psikolojik ve hukuksal destek sağlanacaktır.

BELEDİYE TİYATROSU

İnsanoğlunun dünyayı daha yaşanır kılma çabasında, tiyatronun önemine ve gücüne inandığımız için.Ulu Önder Atatürk’ün de özlü bir şekilde söylediği gibi “Tiyatro, bir memleketin kültür seviyesinin aynasıdır” görüşünü yürekten benimsediğimiz için….İnsana ve hayata dair her şeyi duyurmanın, duymak istemeyenlere de protestomuzu iletmenin yolunu tiyatro olarak seçtiğimiz için profesyonel  anlayışla,profesyonel tiyatrocu ekipler ile çalışan bir belediye tiyatrosuna kavuşacağız. Çünkü tiyatro, insanlık tarihinde, insanlık ölmedikçe ölmeyecek bir konuma ve işleve sahiptir ve Silivri Belediye tiyatrosu sadece Silivri için değil Trakya bölgesinin Silivri’ye gelmesini sağlayacak bir projedir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol