Silivri Facebook
banner88

Açık ilköğretim Okulunda Tarihler Değişti
 
Bir sonraki yıldan ders alarak başarılı olan öğrenciler 1 öğretim yılında mezun olabilecekler.
 
İşlemleri Silivri’de Halk Eğitimi Merkezi’nce yürütülen Açık Öğretim Lisesi’nde kayıtlı 400’e yakın öğrenci bulunuyor. Açık İlköğretim Okulu’nda 2009-2010  birinci dönem kayıtları   02 Şubat- 10 Temmuz 2009 tarihleri arasında  yapılmaktadır. Bu tarihlerde  kayıt yaptıranlar; 11/10/2009 tarihinde yapılacak olan 1. dönem sınavına alınacaklardır.

 AÇIK İLKÖĞRETİM OKULU HAKKINDA

Açık İlköğretim Okulu hakkında en çok sorulan soruların cevapları şu şekilde sıralanmıştır:

Açık İlköğretim Okuluna Kimler Müracaat edebilir?

Zorunlu eğitim yaşını bitirenlerden;

a) İlköğretimin 5 inci sınıfını tamamladığını belgelendirenler,

b) Yetişkinler II nci kademe eğitimi başarı belgesi olanlar,

c) Yetiştirici ve tamamlayıcı temel eğitim-B kurs belgesi olanlar,

d) İlköğretimin 6 ncı, 7 nci ve 8 inci sınıflarından ayrılanlar,

e) Yurt dışında öğrenim görüp (a) ve (d) maddelerindeki durumlardan birine denkliğini yaptırmış olanlar,

başvurabilirler.

Açık İlköğretim Okulu'nun 2009-2010 Öğrenci kayıt başvuruları ve sınavları ne zaman yapılmaktadır, İstenen Belgeler Nelerdir?

Her İl, İlçe de bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde Öğrenci kayıtları;

Birinci dönem için;  02 Şubat- 10 Temmuz 2009 tarihleri arasında  yapılmaktadır. Bu tarihlerde  kayıt yaptıranlar; 11/10/2009 tarihinde yapılacak olan 1. dönem sınava alınacaklardır.

İkinci dönem için; 13 Temmuz -13 Kasım 2009 tarihleri arasında yapılmaktadır. Bu tarihlerde  kayıt yaptıranlar; 31/01/2010 tarihinde yapılacak olan 2. dönem sınava alınacaklardır.

Üçüncü dönem için; 16 Kasım 2009 - 26 Şubat 2010 Tarihleri arasında yapılmaktadır. Bu tarihlerde  kayıt yaptıranlar; 02/05/2010 tarihinde yapılacak olan 3. dönem sınava alınacaklardır.

Dönem kayıt zamanını kaçıranlar o dönemin sınavına kesinlikle alınmayacaktır. Ancak bir sonraki dönem sınavına katılabilirler.

Örneğin; 1. dönemin kayıt zamanını kaçıranlar 2. dönemin sınavına katılabilirler, 2. dönemin kayıt zamanını kaçıranlar, 3. dönem sınavlarına katılabilirler.

* 2010-2011 yılı Birinci dönem kayıtları 08 Mart 2010 da  başlayacaktır.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler

Öğrenim Belgesinin aslı  (Belgede mutlaka mühür, belgenin tarih ve sayısı belirtilmiş olması gerekmektedir.)

Banka Dekontu

Ön kayıt (Online) başvuru formu onaylı çıktısı

Öğrenci Dosyası

Bir adet vesikalık fotoğraf

Kayıt Ücreti ne kadardır?

Öğrenci adayları her dönem için, öğretim materyalleri, sınav ve diğer hizmet giderlerinin karşılanmasına katkıda bulunmak üzere o öğretim yılı için belirlenen ücreti öder. 2009-2010 Öğretim yılı için belirlenen kayıt ücreti 20 (yirmi)YTL dir.

Ayrıca adaylar kaydı alan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin Okul Aile Birliği hesaplarına da 5 (beş)YTL yatıracaklardır.

Kimler Kayıt Ücreti Ödemez?

Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 29.05.1998 Tarih ve 1998/1 Sayılı Genelgesi ile 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ve Terörle mücadeleye katılan gazilerimiz ile çocuklarından ve bu mücadelede şehit düşenlerin birinci derecedeki yakınlarından durumlarını belgelendirmeleri halinde kayıt ücreti talep edilmeyecektir.

Ön kayıt ne demektir?Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne müracaat edildikten sonra,   bankaya yatırılan kayıt ücreti dekontu ve gerekli belgelerin Halk Eğitim Merkezine teslim edilmesi işlemine  Ön Kayıt denir.

Kesin kayıt ne demektir?

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce,  ön kayıt işlemi tamamlanan öğrenci adaylarına ait öğrenci dosyaları; Açık İlköğretim Okulu Müdürlüğüne gönderilir. HEM tarafından Online yapılmış olan kayıt işlemi ile, bu dosyadaki bilgileriniz karşılaştırılıp durumunuzun Açık İlköğretim okulu sistemine uyarlanması için "İntibak" işlemi yapılır. Bu işlem sırasında şartları ve belgeleri uygunsuz olan öğrenci adaylarının kayıtları geçersiz sayılır.Şartları ve belgeleri uygun olan adayların kesin kayıt işlemleri yapılır ve Yeni Kayıt Geri Bildirim Belgesi http://aio.meb.gov.tr adresinde yayınlanır.

Kalfalık veya Ustalık Belgem var bana faydası nedir?

İlkokul mezunu, ikinci kademe okur yazar belgesi olanlar ile, ortaokulun 1. sınıfından veya ilköğretim okullarının 6. sınıfından ayrılmış olduğu halde ayrıca 3308 sayılı Çıraklık ve Meslek Eğitimi kanununa göre düzenlenmiş Kalfalık Belgesi ve Ustalık Belgesi  olanlar Açık İlköğretim okulunda 6.sınıfın bütün derslerinden muaf sayılırlar. Yedinci sınıftan itibaren  Açık İlköğretim okuluna devam ederler. Esnaf ve Sanatkar Odalarının verdiği Kalfalık ve Ustalık Belgeleri geçerli değildir.

Açık ilköğretim Okuluna kaçıncı sınıftan başlayacağım?

Açık ilköğretim okuluna kesin kayıt işlemi yapılmış öğrencilerden

İlk Okul Mezunu olanlar : 6.Sınıftan

İkinci Kademe okur-yazar belgesi olanlar : 6.Sınıftan

İlkokul Mezunu Olup Ustalık-Kalfalık Belgesi olanlar: 7.Sınıftan

Dışardan Bitirme Belgesi veya tasdikname belgesi olanlar: İntibak İşlemi sonucuna göre, belirlenen sınıftan başlarlar.

Tutuklu veya Hükümlüyüm Açık İlköğretim Okulu hizmetlerinden faydalanabilir miyim? Nasıl?

Tutuklu veya hükümlüler uzaktan öğretim hizmeti veren Açık İlköğretim Okulu hizmetlerinden yaralanabilirler. T.C. Adalet Bakanlığınca her ceza ve tutuk evinde bir öğretmen görevlendirilmiştir. Bu öğretmenler vasıtası ile şartları Açık İlköğretim Okuluna veya Açıköğretim Lisesine uyan adaylar bu okullara kayıt olabilir ve sınavlarda başarılı olarak mezun olabilirler. Bu öğrencilerimizin sınavları bulundukları ceza evinde gerçekleştirilir. Cezaevi öğretmenleri bu öğrenciler adına öğrencilik işlemlerinin takibini yaparlar.

Engelliyim ; Açık İlköğretim Okulu hizmetlerinden yararlanabilir miyim? Nasıl ?

Engelli vatandaşlarımız Açık İlköğretim Okulu hizmetlerinden faydalanabilirler. Yeni kayıt dönemlerinde okulumuza kayıt olan öğrencilerimiz, engellerini beyan ederler ve özürlerini belgelerler.Müdürlüğümüz, sınav dönemlerinde bu öğrencilerimizin daha rahat ortamda sınava alınmaları için gerekli düzenlemeleri yapar. Örneğin; ortopedik engelli öğrencilerimizin giriş katında sınava alınmaları gibi. Ayrıca; kayıt döneminden sonra süreli veya geçici bir özrü oluşan öğrencilerimizin Açık İlköğretim Okulu Müdürlüğüne  müracaat etmeleri halinde uygun ortamda sınava alınmaları sağlanır.

Sınavlarda Sorumlu Olduğunuz Üniteler

Açık İlköğretim Okulunun yeni Yönetmeliğine göre; 1 yılda 3 sınav dönemi uygulaması ile her sınav sonunda bir üst sınıfa geçme kolaylığı getirildiğinden, o dönem sınavına girilecek olan dersin bütün ünitelerinden sorumlu olunacaktır.

Açık İlköğretim Okulu Sınavları Hakkında Yararlı Bilgiler

Bunları Biliyor muydunuz !

Bir yılda 3 sınav dönemi bulunmaktadır.

Açık İlköğretim okulu sınavları Pazar günü olup, 2 oturumda yapılmaktadır.

Sınavın birinci oturumu 10:00 da, 2. oturumu 14.00’da başlar.

Sınavlarda yanlışlar doğruyu götürmez.

Sınavlarda kopya analizi yapılmaktadır. Sınav esnasında kimsenin cevap kağıdına bakmayınız,kendi cevap kağıdınızı göstermeyiniz.

Herhangi bir dersten geçer not almak için en az dokuz soruya doğru cevap vermeniz gerekmektedir.

 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol