Silivri Facebook
banner88

Adliye Sarayı UYAP'landı!

Haber MERKEZİ

Silivri Adliye Sarayı, avukatların istedikleri dava dosyalarını internet üzerinden takip edebileceği, Ulusal Yargı Ağı Projesi’ni (UYAP), faaliyete geçirmeye hazırlanıyor. Bu sistem sayesinde dava dosyaları internet üzerinden Ankara’dan izlenebilecek ve takip edilecek.
Adalet Bakanlığı’na bağlı teknik ekip çalışmalarının gece gündüz devam ettiği ve sistemin kurulumunun 2 Aralık’ta sona ereceği öğrenildi.

Devam eden sistem kurulumu nedeniyle Silivri Adliyesi’nde bazı aksaklıklar yaşanmaya başladı. Silivri Adliyesi’nde çok acil olanlar hariç, diğer haciz işlemlerinin gerçekleştirilemediğini, bilirkişi hakları, dava kazanan avukatın vekâlet ücreti ve vatandaşa yönelik ödemelerin hiçbirinin yapılmadığı öğrenildi.
Sistem değişikliği çalışması sırasında yaşanan bazı aksaklıklar vatandaşı da etkiledi. İzale-i şüyu ile ortağı olduğu evi satılan bir vatandaş, evi satın alan kişinin paranın tamamını yatırdığını, satış işleminin tamamlandıktan sonra satıcıya ödenmesi gereken ücretin, sistem nedeniyle on iki gündür ödenemediğini söyledi.
Borçlu kişilere ise ödemeleri zamanında yatırmadığı takdirde cezai işlem uygulanacağı, elde ki paranın da Adalet Bakanlığı’nın anlaşmalı bankası Vakıfbank’ta bekletildiği öğrenildi.
Alacaklı durumdaki vatandaşa, 2 Aralık tarihine kadar ödeme yapılacağı belirtilmesine rağmen, mevcut gecikmeler nedeniyle faiz uygulanıp uygulanmayacağı konusu ise belirsizliğini koruyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol