Silivri Facebook
banner88

Ahilik mesleki eğitimde başarının sırrıdır

Haber:Müge CESUR

 
Bu yıl 21.düzenlenen Ahilik haftası Silivri’de Atatürk meydanında başlayan törenlerle kutlandı. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Suat Yalkın’ında katıldığı törenlerde esnaflara ödüller verildi.
 
Sabah saat 10.00’da başlayan kutlama ilk kutlama programı Atatürk meydanında çelenk sununu ile başladı. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu Ahiliğin önemini ve anlamını belirten konuşma yaptı. Daha sonra, Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim kurulu üyeleri ve esnaflar Silivri Kaymakamı Sayın Ahmet Mesut Demirkol’u makamında nezaket ziyaretinde bulunarak Ahilik, üzerine karşılıklı fikir alışverişinde bulundular. Program Namık Kemal İlköğretim Okulunda kutlama salonunda davam etti. Törenin açılış konuşmasını  Kütüphane şefi Yurdanur Özen yaptı. Ardından kürsüye çıkan Esnaf ve Sanatkarlar Odası  Başkanı  Ali Tabakoğlu Ahiliğin önem ve anlamını belirten  konuşmasının kadın girişimciliği eğitimine katılarak  iş yeri açan Sevim Kenar da bir konuşma yaparak almış olduğu eğitim sonrası kendine güven geldiğini, iş yeri açması sırasında kendisine yardımı olan Ali  Tabakoğluna, Birlik Başkanı Sayın Suat Yalkın’a  Kadın girişimciliği İstanbul projeleri sorumlusu Sayın Dilek Zeybeğe  vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür etti.  Dilek Zeybek de girişimci kadınların işyeri açacakları zaman kendisini, müracaat ettikleri takdirde yardımlarını esirgemeyeceklerini ifade etti.
 
Suat Yalkın: ”Mesleki Eğitimde başarılı olmamız için Ahiliğe önem vermemiz gerekiyor”
 
Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Suat Yalkın da Mesleki Eğitime önemine değinerek konuşmasında şu ifadelere ye verdi:  “Mesleki Eğitimde başarılı olmamız için Ahiliğe önem vermemiz gerekiyor. Almanların yüz yıl önce bizim Ahilik sistemimizi örnek alarak modernize hale getirerek başarılı olduklarını biliyoruz.” Dedi.  Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turanda esnafın yanında olacaklarını ve desteklerini sürdüreceklerini söyledi. Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol’da Ahiliğe daha fazla önem verilmesi gerektiğini ve gelecek yıl daha kapsamlı kutlanmasını arzuladığını belirten bir konuşma yaptı. Namık Kemal İlköğretim Okulunda gerçekleşen programa İstanbul’daki Ahilik Vakfı şet kuşatma ekibi de katıldı. Vakıf temsili olarak şet kuşatması yaptı. Vakıf üyeleri ayrıca Ahilik zamanında çırağın kalfalığa geçişini yani ustasının çırağına kalfa olacağı zaman el vermesini tiyatro şeklinde canlandırdılar.
 
Suat Yalkın’dan protokole plaket
 
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Suat Yalkın, Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol’a, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve Silivri’nin tanınan hayırseverlerinden Nurullah Baldöktü’ye Yalkın tarafından Ahilikle ilgili plaket verildi.
2008 yılının ödül alan esnafları ise şu şekilde :

2008 yılının olgun esnaf ve sanatkarı:  Ali Rıdvan Ateş
2008 yılının örnek kadın esnaf ve sanatkarı:  Refia Yetkin
2008 yılının örnek genç esnaf ve sanatkârı:  Sevim Çağlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol