Silivri Facebook
banner88

Aleviler Özden'i ağırladı
Haber: Müge CESUR
 
Gazeteci- yazar Dursun Özden Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneğinde söyleşi yaptı. Hala Cumhuriyet Gazetesinde yazılarına devam eden Dursun, gezdiği Ülkerlerdeki Atatürk’e olan ilgiden bahsetti ve hazırladığı slayt gösterisini sundu.
 
Toplantıya yaklaşık 50 kişi katıldı. Özden toplantıda bayanların çoğunlukla olduğunu görünce memnuniyetlerini dile getirdi. Birçok ülkeyi gezen, farklı kültürler hakkında fikir edinen Özden, Atatürk’ün yabancı ülkelerdeki ders kitaplarında nasıl anlatıldığından bahsetti. Atatürk’ün babasının alevi olduğunu ve annesinin Serik Yörüklerinden geldiğini söyleyen Özden, Atatürk’ün harmandalı ve semah gösterilerine ilgi duymasının da  buradan geldiğini belirtti. önderlerinden olan, Kübalı Marksist devrimci ve Devrim sonrası, Küba devlet başkanı olan Fidel Castroyla gerçekleştirdiği  özel ropartajıyla ilgili anılarını anlattı.
 
Dursun Özden’en hazırladığı slayt gösterisinde Atatürk’ün  fotoğrafları özgün müzik eşliğinde izlendi. Gösteride Özden’in objektifinden karelerde yer aldı. Toplantı sonunda Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Tamam Köroğlu, Dursun Özden’e konuşmalarından dolayı teşekkür etti.
 
Dursun Özden Kimdir?
 
Dursun Özden, 21 Ekim 1950'de Niğde'nin Ulukışla ilçesi Beyağıl Köyü'nde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokulu Ulukışla'da okudu. Niğde Lisesi'ni bitirdi. İşletme ve jeodezi (haritacılık) eğitimi aldı. A.Ü. Basın-Halkla İlişkileri bitirdi. Bulgaristan İlimler Akademisi Balkanlar Folklor Enstitüsü, Bükreş Üniversitesi Grigore Kiazim Popülar Muzik Araştırma Enstitüsü'nden diploma aldı. Çeşitli reklam ajansları, gazete ve dergilerde metin yazarlığı, editörlük ve genel yayın yönetmenliği yaptı. Dursun Özden'in ilk şiiri 1970'de Kurtuluş Dergisi'nde yayınlandı. 1976 yılında Politika Gazetesi Kocaeli muhabiri olarak gazeteciliğe başladı. Yazar edebiyat, kültür, sanat, turizm, gezi, dil, eleştiri, folklor ve araştırma dergilerinde, gazetelerde, radyo ve televizyonlarda ürünleri yayınlanmaktadır.
 
Ayrıca; Cumhuriyet Gezi, Türk Dili Dergisi, www.dursunozden.com.tr, www.nigdehaberci.com, www.odaksevgi.biz, Azernews, ve Bizim Gazete'de haftalık gezi ve köşe yazısı yazmaktadır. Onlarca ülkeyi gezen ve Türk Kültürü, kaybolan etnik kültürler, inançlar ve folklor araştırması yapan Özden; Karayolları, İstanbul Haber Ajansı, Politika, Cumhuriyet, Milliyet, Anadolu Ajansı, Doğan Haber Ajansı ve Ulusal Kanal'da çalıştı. Dünya Ünlüler Biyografisi ve Yazarlar Antolojisi İngilizce), Türk Edebiyatında Şairler ve Yazarlar Sözlüğü, Edebiyatçılar Antolojisi, Çağdaş Türk Şairleri Antolojisi, Ret Şiirleri Antolojisi, İstanbul Şiirleri Seçkileri, Barış ve Emek Şiirleri Antolojisi ve Kim Kimdir? gibi kaynaklarda yer alan Özden, Bilim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (BESAM) kurucu ve denetçisi. Uluslararası Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu (FIJET), Türk PEN Yazarlar Merkezi üyesi, Türk-Arap Bilim, Kültür ve Sanat Derneği kurucu üyesi ve denetçisi, Basın Konseyi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Gezi Yazarları Cemiyeti, Edebiyatçılar Derneği ve Türkiye Yazarlar Sendikası üyesi olan Özden, Sarı Basın Kartı taşımaktadır. Araştırmacı gazeteci Dursun Özden; Assa-Irada Uluslararası Haber Ajansı (Azeri Türkçesi ve İngilizce), AZER NEWS (English Newspaper) ve DAILY NEWS TRAVEL (Italian, English) gazetelerinin de Türkiye temsilcisidir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol