Silivri Facebook
banner88

Melis AVCI

Silivri Fatih Mahallesi’nde Roman vatandaşların yaşadığı bölgede oturan 45 yaşındaki Nermin Karaçivi, ayakları ile ilgili yaşadığı rahatsızlığı çalışamaz duruma geldi. 18 yıldır ayağında açılan derin yaralarla uğraşan Karaçivi’nin, hiçbir sosyal güvencesinin de bulunmadığı öğrenildi.
Çevrede bulunan komşuları tarafından bakılan Nermin Karaçivi, askerde bir oğlunun olduğunu ve ona para göndermek için çalışmak zorunda olduğunu belirtti. Tuvalete gitmekte dahi zorlanan Karaçivi için, çevrede bulunan komşularının birkaç kez belediyeden yardım talep ettikleri öğrenildi.
 
Durumunun komşuları tarafından gazetemize bildirildiği Nermin Karaçivi “Ben bu hastalığı 18 senedir çekiyorum. Bana çalışmak yasak. Çalışamıyorum, çok mağdur durumdayım. Eşimden ayrıldım, bir oğlum var o da asker. Eşimden ayrıldığımdan beri bana komşularım yardım ediyor. Komşularım bana ekmek getiriyor. Ben yetkililerimizden dul maaşı istiyorum. Hiçbir gelirim yok. Hastalığımdan ötürü çalışamıyorum da. Çok mağdurum” dedi.
 
Karaçivi, hastalığının başlama nedenini şu şekilde anlattı; “Kılcal damarlarla ilgili bir hastalık bu. Benim bir çocuğum vardı, daha sonra ikinciye hamile kaldım. İstanbul Unkapanı’na kürtaj olmaya gittim. Beni orada bayıltmadan diri diri kürtaj yaptılar. Bir süre sonra sol bacağıma kırmızı bir şişlik geldi. O zamanlar pek önemsemedim ama daha sonra ayağım ters döndü, hastaneye gittik. Orada doktor bana mikrop kapmışsın dedi. Sol bacağından, sağ bacağına da sıçrayabilir demişti. Şimdi iki ayağımda da aynı yaralar açıldı. Kesinlikle çalışma demişti ama nasıl çalışmayayım?”
 
“Allah rızası için bana yardım edin”
 
Konuşurken gözyaşlarına boğulan Nermin Karaçivi “Ben yetkililerimizden maaş istiyorum. Kaç aydır uyku yüzü görmedim. Bazen daldığım zaman ‘Allah’ım beni bir daha uyandırma’ diye dua ediyorum. Aylardır çok acı çekiyorum. Canım çok yanıyor. Başkanın ayağına mı kapanayım ben? Gelsin kendi görsün ne acılar çekiyorum. Başkanımız Allah yolunda, namazında niyazında bir insan. Bir garibanın gönlünü kurtardığı zaman her zaman hayır duasını alır. Daha nasıl anlatayım ben kendimi? Allah rızası için bana yardım etsinler” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol