Silivri Facebook
banner88

Artık meleklerin ders kitabı olacak!

Haber MERKEZİ

Milli Eğitim Bakanlığı yarıyıl tatilinin ardından zihinsel engelli öğrencilerin yüzünü güldürecek. Çantalarında ders kitapları olmadığı için buruk bir şekilde okula giden çocuklar için özel kaynaklar hazırlanıyor. Kitaplar, 2.dönem başına yetiştirilecek. Böylece 242 okuldaki 10 bin zihinsel engelli öğrenci, derslerini daha kolay takip edecek. Kitaplar öğrencilere ücretsiz olarak verilecek.

Bu konuda bir açıklama yapan Bağımsız Eğitimciler Sendikası Silivri İlçe Başkanı Can Dağaşan “Uygulamanın ülkemiz için bir ilk olduğunu yıllardır çantalarında kitap olmayan engelli öğrencilerimizin artık kitaplarına kavuşacak” dedi. Aynı zamanda özel eğitim öğretmenlerimizin derslerde yaşadığı kaynak sıkıntısının da böylelikle giderildiğini vurgulayan Can Dağaşan, kitapların ücretsiz dağıtılmasının da çok olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti.

Düzenlemeye göre zihinsel engelli öğrenciler için “matematik, sosyal hayat, müzik, okuma yazma, toplumsal uyum becerileri, hayat bilgisi, dil ve konuşma, trafik ve ilkyardım ve beslenme bilgisi” gibi 13 ayrı ders kitabı basılacak. Talim ve Terbiye Kurulu’nun uygun bulduğu bu kitaplardan özel rehabilitasyon merkezlerine devam eden zihinsel engelli öğrencilerde yararlanacak. Yeni kaynakları eğitim uygulama okulu ve iş okullarına devam eden öğrenciler kullanacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol