Silivri Facebook
banner88

Atatürk'ün kızından muhteşem Cumhuriyet Balosu

Haber MERKEZİ

Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe, her yıl olduğu gibi bu yıl da Dolmabahçe Sarayı’nda Cumhuriyet Balosu organize etti. Genel Yayın Yönetmenimiz Cihangir Davutoğlu’nun da katıldığı balo, İlham Gencer, Bora Gencer ve Mustafa Sağyaşar’ın Cumhuriyet Marşını söylerken tüm davetlilerin eşlik etmesiyle büyük bir coşku ile başladı. Atatürk’ün kızı Ülkü Adatepe’nin yaptığı açılış konuşmasının ardından ünlü konuklar Cumhuriyet ve Atatürk konulu konuşmalar yaptılar.

Çoban ressam Mustafa Şahin’in stilistliğini yaptığı modern köylü kız kıyafetleri ile yapılan defile de ilgi çekti. Ayten Alpman’ın söylediği Memleketim şarkısıyla coşku bir anda yükseldi. Yüz yılın icadı olarak takdim edilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan kanamayı durduran Ankaferd adlı ilacın mucidi Hüseyin Cahit Fırat doğal bitkilerle elde edilen ürünün tanıtımını yaparak, ilacı Atatürk’e ithaf etti. Ürüne birçok Avrupa ülkesi ve Amerika’nın talip olduğu belirtildi.
Sıra cumhuriyet pastasını kesmeye geldiğinde konuklar arasında bulunan ünlülerle beraber Ülkü Adatepe ve eşi Öke Adatepe bir masa büyüklüğünde ve bir köşesinde Atatürk resmi, diğer köşesinde Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe ile özel bir fotoğrafı bulunan Türk Bayrağı şeklindeki pastayı kestiler.
Ünlülerden oluşan koro, Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirerek, bütün konuklara unutulmaz anlar yaşattılar. Ediz Hun, Gönül Yazar, Ayten Alpman, İlham Gencer, Bora Gencer, Mustafa Sağyaşar, Şebnem Schafer, Prof. Dr. Orhan Kural, Dr. Ender Saraç, Sema Çelebi ve birçok ünlünün katıldığı Cumhuriyet Balosu 10. Yıl Marşı’nın hep bir ağızdan okunması ile sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol