Silivri Facebook
banner88

Atıklar çevreyi kirletmiyormuş!

Haber MERKEZİ

Birkaç ay önce Silivri Cezaevi atıklarının Kula deresine akıtıldığını açıklayan ve konu ile ilgili yetkili mercilere şikayette bulunan Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan’a, Adalet Bakanından yanıt geldi. Atıkların çevreyi kirletmediği ifadesinin yer aldığı yanıtın ardından, basın açıklamasında bulunan Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, şunları söyledi;
 
“Geçen Nisan ayında bölgede seracılık yapan yurttaşların şikayeti üzerine gündeme getirdiğimiz Silivri Cezaevinin atıklarının Kula dereye akıtılması meselesi, bütün yaz çözülemeyip, sık sık yerel ve ulusal basında da yer alması üzerine Ağustos ayı başında CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Sacid Yıldız tarafından bir soru önergesi ile ve Adalet Bakanının yanıtlaması isteğiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına iletilmişti.
 
Sonunda geçtiğimiz hafta Adalet Bakanı soru önergesini yanıtlayarak, cezaevinin arıtma tesisinin tam kapasite ile çalıştığını açıkladı. Adalet Bakanı, aslında cezaevinin arıtma tesisinin köylülerin ve derneğimizin şikayetçi olduğu geçen nisan ayı da dahil olmak üzere tüm yaz boyunca hiç durmadan çalıştığını, bunun Çevre ve Orman Bakanlığı yetkili ekiplerinin ve İSKİ'nin değişik tarihlerde verdiği raporlarla belirlendiğini açıklayarak cezaevi kanalizasyonundan çevreye asla zararlı atık verilmediğini sözlerine ekledi.
 
Bu açıklamadan anlıyoruz ki, bizim cezaevi kanalizasyonundan akarken gördüğümüz ve fotoğraflarını çektiğimiz, yerel ve ulusal basında çarşaf çarşaf yayınlanan fotoğraflarda herkesin gördüğü, Kula dere boyunca denize kadar ulaşan kara yağlı sular meğer arıtma tesisinden çıkan temiz sularmış. Biz cahilliğimizden o suları kanalizasyon atığı sanmışız. O sular hiçbir yeri kirletmemiş. Zaten asla denize kadar da gitmemiş. Biri bizi kandırıyor ama kim acaba?”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol