Silivri Facebook
banner88

Atılım Etüt Eğitim Merkezi açıldı!

Haber:Melis AVCI

Silivri Yemeniciler Sokak, Makbule Yönel İş Merkezi’nde bulunan Özel Atılım Öğrenci Etüt Eğitim Merkezi, geçtiğimiz Cumartesi günü yapılan açılış töreniyle hizmete girdi. Saat 14.00’da başlayan açılış törenine Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Metin Karakaş, Silivri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Kaya, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Halit Girgin, Saadet Partisi Silivri İlçe Başkanı Mevlüt Alkan, CHP Silivri İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Silivri eski Belediye Başkanı CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Selami Değirmenci’nin yanı sıra Silivrili eğitim camiasından birçok kişi katıldı.

Budak: “Silivri’de bir ilke imza attık”

İlk konuşmayı yapan Atılım Etüt Merkezi Kurucu Müdürü Aziz Budak, yaptığı konuşmada şunları söyledi “Biz Silivri’de bir ilk gerçekleştirdik. Silivri’de bundan önce bir etüt merkezi yoktu. Dershaneler, özel okullar, kolejler var ama ilköğretim okulu öğrencilerinin boş vakitlerini değerlendirecek bir merkez bugüne kadar yoktu. Ben 36 yıldır Silivri’deyim. Öğretmenlik ve idarecilik yaptım. Bu boşluğu gördüm. Özellikle çalışan anne ve babalar çocukları okuldan geldikten sonra ne yapacak gibi kaygılar taşıyordu. Biz de bu boşluğu doldurmak amacıyla arkadaşlarımızla birlikte Etüt Eğitim Merkezi açtık. Bugün açılışımıza geldiğiniz için teşekkür ediyoruz. Teşrif ettiniz onur verdiniz.”

Demirkol: “Eğitime yapılacak katkı, hiçbir unsurla kıyaslanamaz seviyededir”

Eğitime verilmesi gereken öneme dikkat çeken Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bu işletmenin ilçemizin eğitim çizgisine katkıda bulunacağına inanıyorum. Çünkü eğitime yapılacak katkı, ekonomi veya diğer ekonomik unsurlarla kıyaslanamayacak seviyede, hepimizin sahiplenmesi gereken milli ve sosyal bir hadisedir. Hangi kalkınma hamlesine baksak, eğitimin çok önemli olduğunu görüyoruz.  Eğitime yapılan katkının apayrı bir ciddiyetle, apayrı bir saygıyla değerlendirilmesi gerektiğini inanıyorum. Arkadaşlarımızı kutluyorum, güzel bir sektör belirlemiştir. Hepinize kendi adıma teşekkür ediyorum. Sıradan eğitimin artık yeterli olmadığını görmüyoruz. Dünya milletlerini, gelişmiş ülkelerle hayat standartlarını yükseltmekle eşdeğerdir. Bu itibarla devletin katkılarıyla, özel sektörü birleştirmek ve daha yükseklere çıkabilmek adına işletmecilerimizin bu sektörde yer alması bizi mutlu etmektedir. İnşallah nice çocuklarımızı yetiştirir yarına hazırlarsınız. Nitelikli eğitim hedefimiz çok anlam ifade ediyor. Ciddi bir yarış içerisinde olunduğu için eğitimin sonu yok. Bu hale geldik. Bu yarışın içerisinde olmak için çok çalışmak, çok fazla materyal hazırlamak gerekiyor. Yılların birikimini burada değerlendirmek çok güzel olsa gerek diye düşünüyorum. Yolunuz açık olsun. İlçemize, velilerimize ve sizlere hayırlı olsun diyorum.”
Yapılan konuşmaların ardından, açılış kurdelesi Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol ve Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan tarafından kesildi. İlçe protokolü ve konuklar açılışın ardından etüt merkezini dolaştı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol