Silivri Facebook
banner88

Atılım Etüt'te Aydan dönemi

 Atılım Etüt Merkezi’nin yeni Müdüresi emekli Öğretmen Esengül Aydan, etüt merkezi hakkında bilgi vererek öğrencileri başarıya nasıl yönelteceklerini anlattı.

Atılım Etüt Merkezi’nin yeni yöneticileri geçtiğimiz haftasonu düzenledikleri kahvaltılı toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.  Atılım Etüt Merkezinin Müdüresi emekli Öğretmen Esengül Aydan toplantıda Etüt Merkezlerinin Dershanelerden farklılıklarını ve öğrencileri başarıya nasıl yöneltecekleri hakkında bilgi verdi.

“Etüt merkezlerinin amacı başarıyı arttırmak”

Atılım Etüt Merkezinin yeni Müdüresi Esengül Aydan, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Etüt merkezimizin amacı başarıyı arttırıcı çalışmalara öğrencileri araştırmaya, incelemeye, yöneltmek, ödevlerinde ailelerinin yardımcı olamadığı konularda uzman öğretmenler eşliğinde yardımcı olmak ve çocuklara yeni projeler üretmelerini sağlamak. Milli Eğitim’de yapılan son değişiklikte SBS değerlendirme sisteminde farklılıklar oldu. Bundan önceleri OKS sonuçları ile istediği okullara yerleşirken artık SBS yönelik çalışmalarda %70’i okullardaki ders başarılarının %25’i davranış notu %5 olarak düzenlenecek. Bu yüzden de bizler Etüt Merkezimizde bundan sonra SBS’ ye yönelik ilköğretimin her kademesinde öğrencilerin başarıya ulaşması için üstün çaba göstereceğiz. Dershaneler okulların dışında birebir okulların programlarına uygun eğitim veren tek kuruluştur. Oysa etüt merkezleri öğrencilerin derslerinin yanında sosyal faaliyetlere yöneltmek, onlara çeşitli el becerileri kazandırabilmek, drama müzik, resim yönüyle de sosyalleştirebilmek amacı ile kurulmuştur. Atılım Etüt Merkezi Silivri’de bir ilk 15 Nisan itibariyle Etüt Merkezimiz yeni bir yönetimle çalışmalarına devam edecek. Çalışma takvimimizi yeni düzenlemelere göre hazırlıyoruz. Öğrencilerimizin performans ödevlerinin hazırlanmasında özellikle eğitim düzeyi düşük veliler çocuklar yardımcı olamıyorlar amacımız bu ödevlerinde öğretmenlerimiz rehberliğinde öğrencilerinizi okula hazır bir şekilde göndermek bu şekilde okullardaki arkadaşlarımızın da işleri kolaylaşacaktır. Merkezimiz e-okul sistemine kayıtlı, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Bu yüzden çocukların okullarında aldığı sınav notları buradan takip ediyoruz ve ayrıca merkezimize geldikten sonra derslerinin durumlarının nasıl olduğunu iyileşmenin olup olmadığını da buradan yine kontrol ediyoruz.”

 “Amacımız eğitim merkezlerinin başarısını yakalamak”

Aydan şöyle devam etti; “Etüt Merkezi Silivri’de bir sene önce açılmış yalnız hedefledikleri doğrultularda çalışmalarını yürütememiş, başarıya ulaşamamışlar. 22 Nisanda İstanbul’da Yunus Emre Kültür Merkez’indeki seminere katılacağız. Amacımız oradaki eğitim merkezlerinin başarısını yakalamak. Bizim amacımız var olan aksaklıkları ortadan kaldırmak, velileri daha mutlu etmek, çocukların başarılı öğrencilerin arasında yer almasını sağlamak aynı zamanda bizim amacımız hem sosyal olarak hemde kültürel olarak çocukları yetiştirmek. Buraya gelen çocukların toplum içine girdiği zaman buranın farklılığını ortaya koymalıdır.
Şuanda merkezimizde 32 öğrenci kayıtlı, bunların bazıları sabahçı bazıları öğlenci, 3 ile 8. sınıfları arasındaki öğrencilerimiz var. Bizim amacımız her sınıfta 10’ar öğrenci yakalamak ve öğrencilerle bire bir ders eğitimi vererek onları başarıya ulaştırmak, topluma kazandırmaktır. Şuan da kadromuzda Fen Bilgisi, Matematik, Türkçe, İngilizce ve sınıf öğretmenlerimiz var ama öğrenci sayımız artarsa eğer öğretmen sayımızda artacaktır.”
“Silivri eğitim acısından zayıf”

Toplantıda yer alan Atılım Etüt Merkezi Halkla İlişkiler Sorumlusu Serhat Güler ise şunları söyledi; “İstanbul’un birçok yerini gezdim, birçok okulda görev yaptım ama Silivri eğitim acısından zayıf bir yer okullara listeler asılıyor ama o listeler incelendiği zaman çok da yüksek olmadığı anlaşılıyor. Buradaki öğrencilerin Galatasaray lisesine ya da İstanbul’daki diğer okullara giriş sayısı az üniversite başarısı da çok düşük bu tür merkezlerin yaygınlaştırılması lazım ki rekabet ortamı oluşturulsun” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol