Silivri Facebook
banner88

BALIKÇILAR: “ BU TAM BİR SKANDAL”

BALIKÇILAR: “ BU TAM BİR SKANDAL”

Silivri mendirek yolu üzerinde bulunan balık satış yerlerinin arkalarına yapılan balık lokantaları geçtiğimiz günlerde yıkılmıştı…

Uzun zamandır İ.B.B tarafından yıkım kararı alınan yerlerin yıkılacağı biliniyordu. Balık satış yeri olarak ruhsatları bulunan yerlere lokanta yapılmasına Silivri Belediye Başkanı ses çıkarmamıştı. Yıkım yapıldığında da ortadan kaybolmuştu.

Balık satış yerlerini çalıştıran bazı esnaflarla görüştük. Bir esnaf şunları söyledi. “ Ağabey bu yerleri yapan her esnaf 25-30 bin lira yatırım yaptı. Kredi alıp bu dükkanları yaparken bize yapmayın diyen olmadı. Şimdi burada balık lokantası yapmak yasaksa; bir esnafın devir ederek gittiği balık satış ruhsatlı yerine lokanta yapılıyor. Belediye Başkanı niye durun demiyor? Bu tam bir skandal! Gerçi bizde de hata var. Ruhsatsız yer açıyoruz, şimdi de yıkıldı diye kızıyoruz. Bizim başka çaremiz yok! Her dükkan 8-10 kişiye ekmek veriyor. Yıkılan yerimizi tekrar yapacağız.” Dedi.

Bir başka çalışan ise “ Silivri Belediyesi’den gelen ekiplere niye yıkıldı dediğimiz zaman, Metin Karakaş yıktırdı dediler. Yerimizi tekrar yapacağız.” Dedi.

EDİTÖR NOTU: Bu dükkanlar sadece balık satış ruhsatlı… Burada lokanta açmak için ruhsat almaktan başka çare yok!  Yeniden yapacağız diyen esnafın yine masraflarına yazık olur. 3 yıl önce törenlerle belediye başkanı buranın açılışını yaptığında, Kaymakam ruhsatsız olduğu için katılmamıştı. Son sözümüz: Silivri’ye çok yakışan, çevre il ve ilçelerden hesaplı balık yemek için gelenlere engel olmamak gerekir. Ruhsat alınabilmesi için her yol denenmeli.



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol