Silivri Facebook
banner88

BASIN BAYRAMIMIZI KUTLADILAR...

KARAKAŞ’TAN BASIN BAYRAMI MESAJI

 

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş,  basında sansürün kaldırılışının 105. Yıl dönümü dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Karakaş mesajında şu ifadelere yer verdi.

 

Değerli basın mensubu arkadaşlarım. Sizler toplumu bilgilendirme,  haber alma ve haber verme görevini ifa etmek gibi çok önemli bir hizmeti yerine getiriyorsunuz. Bu hizmeti gerçekleştirirken, yaşadığınız maddi manevi zorlukların ve fedakarlıklarınızın farkındayız. AK Parti olarak baskıcı ve dayatmacı zihniyete her zaman karşı olduk. Türkiye’nin daha demokratik daha modern ve çağdaş bir millet olması adına var gücümüzle çalışıyoruz. Yeni Anayasa ile gücünü milletinden alan, demokrasi anlamında daha güçlü bir anlayış içerisinde dünyanın en güçlü devletleri arasında olan bir ülke hedefi ile yola çıktık. Ve bu yolda hızla ilerliyoruz. AK Parti Silivri İlçe Teşkilatımız ve şahsım adına, Toplumumuzun doğru, tarafsız ve ilkeli haber almasına olanak sağlayan ve görevini hakkı ile yerine getiren siz değerli basın mensuplarımızın, 105 yıl önce basında sansürün kaldırılması kararının ardından hala kutlamaya devam ettiğimiz ve basın bayramı olarak da bildiğimiz gününüzü tebrik ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

 

 

 

 

 

Tuğlu: Basın, demokrasinin en önemli unsurlarından biridir

 

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Türk basınından sansürün kaldırılışı ve 24 Temmuz Basın Bayramaı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Özgür basın, demokrasinin hayata geçmesini sağlayan en önemli unsurlardan biri ve toplumların gerçekleri öğrenmesinde, düşüncelerini ifade edebilmesinde en etkili araçtır” dedi.

 

TUĞLU’NUN MESAJI

 

“Demokrasinin yaşamasını sağlayan en önemli unsurlardan biri olan özgür basın ve emekçileri, aynı zamanda Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin korunmasında da tartışmasız büyük bir itici güçtür. Ancak böylesi büyük ve önemli bir sorumluluğu üstlenmiş olan basın mensubu arkadaşlarımızın, gerek maddi gerek manevi ve gerekse sosyal haklar açısından hangi zor şartlar altında görev yaptıklarını da çok iyi bilmekteyiz.

 

Türk basınının sendikal haklarının budanması, çıkış yolu bırakılmaması ve maalesef mevcut iktidarın baskısı, basından sansürün kaldırılışının 105. yıldönümünü kutladığımız bugünlerde ulusumuzu tek sesli bir medyaya doğru sürüklemektedir. Öyle ki, dünya da basın özgürlüğü sıralamasında son sıralarda yer almamız, olayın hangi boyutta olduğunu bizlere çok açık ve net bir şekilde göstermektedir.

 

Demokrasinin vazgeçilmez en önemli unsurları arasında yer alan basının görevini en iyi şekilde yerine getirebilmesi için, ‘basın özgürlüğü’ büyük hayati önem taşımaktadır. Gelişmiş demokrasilerdeki başı çeken özgürlüklerden birisi ifade ve haber alma özgürlüğüdür. Basın özgürlüğünün yaşaması, demokrasinin hayata geçebilmesi, fikir ve düşünce özgürlüklerinin toplumun her kesiminde yeteri kadar kullanılabilmesi ancak ve ancak basının haber alma ve yaymasının önündeki engellerin kaldırılmasıyla mümkündür. İşte bu nedenle ifade özgürlüğünün sağlanması basın tarihinin en önemli dönüm noktalarından bir tanesidir.

 

Bu duygu ve düşünceler içerisinde basında sansürün kaldırılışının 105. Yıldönümünü ve 24 Temmuz Basın Bayramı’nı en samimi duygularımla kutluyor, basın emekçisi arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum.”

 

 

 

 

TURAN’IN 24 TEMMUZ MESAJI

 

Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan, Türk basınından sansürünün kaldırılışının 105. yıldönümü ve Basın Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajında, “Basın, demokrasinin yaşaması ve gelişmesini sağlayan en önemli kurumdur” dedi.

 

Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan, Türk basınından sansürünün kaldırılışının 105. yıldönümü ve Basın Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Turan, demokratik hayatın vazgeçilmez unsuru olarak nitelediği basının, haber alma ve yaymada da en önemli araç olduğuna dikkat çekti.

 

TURAN: BASIN, DEMOKRATİK HAYATIN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR

 

Turan mesajında şunları kaydetti: “ Demokratik hayatın en önemli unsurlarından biri haber alma ve yayma hürriyetinin en etkili aracı basındır. Özgür basın, demokrasinin hayata geçmesinde ve gelişmesinde önemli bir rol oynamaktadır. İlçemizde de yayın yapan basın kuruluşlarımızın ve onların çok değerli çalışanlarının, kamu yararını gözeten konularda, yaşamakta olduğumuz toplumu doğru ve yansız bir şekilde bilgilendirmede göstermiş oldukları hassasiyet ve duyarlılığı takdirle karşılamaktayız. Ben kendi adıma, basın yayın organlarının, onların temsilcilerinin bugüne dek yaptıkları, bundan sonra da yapmaya devam edecekleri başarılı çalışmalarla, ilçemizin her alanda başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayacaklarına inanıyorum.

Bu vesileyle, çok önemli bir kamu görevini yerine getiren, bu doğrultuda gecesini gündüzünü halkımızın doğru haber almasına adayan basın yayın organlarımızın ve onların çok değerli çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı ve Türk basınından sansürün kaldırılışının 105. yıldönümünü en kalbi duygularımla kutluyorum.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol